Kupa prveho RR diesel

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
quicky

Kupa prveho RR diesel

#1 Příspěvek od quicky » 17 bře 2015 13:39

Dobry den, rad by som sa informoval ci by mi niekto nevedel zistit nejake uzitocne info k tomu vozidlu,pripadne vybavu podla vin.

auto bolo v roku 2009 pri 98tis km dovezene na svk... ziadne zavaznejsie opravy sa zatial neriesili len bezny servis,majitel ma este dalsie 2 vozidla.

Pripadne podla fotiek mi viete nejake vase nazory postrehy atd povedat?
nejdem to kupovat ale vymienat,cize moznost vyberu za ine RR nemam :)

http://land-rover-range-rover.autobazar ... 97377.html

p.s. daju sa stale diely zohnat za rozumne ceny?

DAKUJEM :hmm: :hug

quicky

Re: Kupa prveho RR diesel

#2 Příspěvek od quicky » 18 bře 2015 12:47

niekto nic ? :X

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#3 Příspěvek od Acon » 18 bře 2015 17:32

RR HSE je najnižší stupeň výbavy. Potom je ešte HSE-S a Autobiography. No už HSE má vlastne všetko okrem el. nastavenia zadných sedačiek a výhrevu zadných sed. No z apríplatok tam mohli byť. Autobiography má všetko + audio video aj pre zadné sedačky + sluchátka...
Ceny ND... pohrab sa v sekcii "nabídka služeb a zboží.." sú tam 2 predajcovia nových ND (eliott a litep4x4) pozri si e-shop a dostaneš sa do obrazu. O těchto autách a téme o nákupe a na čo si dať pozor sú v sekcii RR celkom rozsiahle asi 2 témy. Třeba si to prečítať, pochybujem že to tu bude niekto opakovať znova.
Čo Ti povie každý, při kúpe zistiť či bola repasovaná převodovka. Ak nie tak o 5-10 000km to už bude potrebovať.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

quicky

#4 Příspěvek od quicky » 18 bře 2015 22:41

a dojmy z uvedeneho auta,resp fotiek? znicene ,resp normal?

da sa neajko zisti ,ze je prevodovka pred umretim? vymena oleja filtrov jej pomoze?

Benjamin
auto: F150+bouda Gladiator

#5 Příspěvek od Benjamin » 19 bře 2015 20:43

Na fotkách vypadá každé auto dobře, zvlášť RR, pokud je dobře nafocené, to není rozhodující. Běž se na něho podívat v reálu, svez se v něm. Automatická převodovka může mít před smrtí mnoho projevů, ale taky nemusí a pak to jde často dost rychle. Zkus, jak řadí v plynulé jízdě, zda necuká. Vyzkoušej, zda není "zmatená" při sportovnější jízdě. U auta s takovým nájezdem a automatem už stejně musíš s takovou případnou investicí na její repas počítat....

Jinak subjektivně, mně se líbí :mrk

Třeba tu znalejší servisáci doplní konkrétní zkušenosti...
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz

quicky

#6 Příspěvek od quicky » 20 bře 2015 09:43

kolko tak realne vyjde repas? pripadne je mozne kupil niekde z uk parts a dat to len zrepasovat? ci to nevyjde lacnejsie. -v poslednu dobu som dost alergicky na nenazranych mechanikov,co pytaju za diely viac jak origo servise... preto si veci radsej zhanam sam.

da sa nejako na aute skontrolovat podvozok? vaky kompresor? ma to nejake prejavy? napr dam najvyssiu polohu a stale fuka(zeby mechy pustali,alebo nieco podobne?)

inak moj "sudud/mechanik" ma tiez presne 3.0Td6 ma teraz 310tis a hovoril mi, ze on este ani mechy ani prevodovku riesit nemusel. klasicky servis ,obcas nejaka zblbnuta elektronika,ale nic co sa tyka motor/prevodovka/air podvozok. samozrejme to moze byt od kusu.

za kazde rady budem vdacny. uz som prestriedal vselico,ale range ma vzdy lakali a pocitam,ze to uato budem mat tak rok, potom sa chytam na nieco zanovne, ale dovtedy by som si toto rad vyskusal.

po kupe planujem kupit ten "repair" kit na kompresor(pretesnit), oleje filtre vratane diffov,filter oddychu motoru(alebo jak sa to vola).

chcem sa spytat ,ten diferak sa da nejako preventivne zrepasovat,resp kde sa da zohnat za rozumne peniaze? stale je to take mooooc bolave miesto RR?

Odpovědět