ztrácí výkon
Moderátor: Safraporte
ztrácí výkon
Dobrý den pánové chtěl jsem se zeptat, mám freelander 2.0 td4 82Kw rok 2001. Když sešlápnu plyn a otáčky jdou nad 2000 tak mi přijde že se ztratí výkon trvá to tak 2 vteřiny původně jsem myslel že mi vypadává rychlost ale spíš je to ten výkon a dělá to jen na 2 nebo 4 rychlostní stupeň a taky né pokaždý neví někdo co by to mohlo být?
Re: ztrácí výkon
Palivový filter?
Zkusim to nedela to furt ted jsem to byl projet 50 km a bez problému je jeste neco co by to mohlo případne dělat?
-
- tel.: 736769704
- auto: Discovery TD5,F2
vzduchovej filtr
-
- auto: Free td4 04
skus vytiahnut podtlakovú hadičku z egr ventilu a zapchaj ju niečim..
Ešte ma napadá podtlakova regulacia lopat turba, občas byva hadička pri regulatore natrhnuta a blbne výkon v závislosti na tom, ako je poškodená časť práve otvorená/zatvorena. Niekomu sa tá regulácia aj zadiera. Posvieť svítilnou za pravym predným kolesom na turbo a niekto nech popridáva plyn, musí byť vidno plynulý pohyb ovládacieho piestu.
Tak na diagnostice to ukázalo že je to špatná váha vzduchu tak uvidíme 

Zdravim, já byl bez výkonu už od koupě, ale jelikož jsem byl turbodieselovej panic tak jsem to hned nepoznal
pořád sem si ale říkal že na 2.0 TD 82kW to jede nějak málo a furt to musim točit až mi toho motoru bylo líto a byla to právě zatuhlá ta regulace turba. Celou jsem ji demontoval a rozhejbával prostříkával WD40 a teď funguje skvěle. Hejbu s ní i když jen vysaju vzduch pusou, podle mě to tak asi má být. Auto každopádně táhne jako bejk a to má přes 300000km. A příjemně klesla i spotřeba z cca 9l na 7l v létě:-) při normální jízdě teď s otáčkama nejdu přes 3000 a to mě těší. Ještě sem přemejšlel jak se to mohlo stát a napadá mě jediný, že to turbo je docela na ráně co se týká stříkající vody od kol v zimě ještě se solí a postupem času to prostě neodolá a zatuhne. Ta voda se tam podle mě dostává těma dírama na tyčky řízení. Dočetl jsem se že tam maj bejt nějaký krytky, ale jsou prý drahý jako prase. Já sem je zatim nikde nesehnal. Nevíte o tom někdo něco???