Manzeta kardanu
Moderátor: Safraporte
Manzeta kardanu
Poradi nekdo jak ji vymenit?
Re: Manzeta kardanu
Sundat starou, nasadit novou
Idealni je sundat kardan. Potrebujes torxove ocko na srouby kloubu. Jinak pohodova prace

Idealni je sundat kardan. Potrebujes torxove ocko na srouby kloubu. Jinak pohodova prace
Menil som tak mesiac dozadu, kardan v predu dole - 6 šroubov, ja som tam ale dával núdzovku, pretože originál som nemal a nemyslím, že by mal na funkciu vplyv. V mototechne sme s tetou v modrom plášti vybrali z poloosi felicie, stála asi 1 euro. Musel som tú starú manžetu urezat a na zvyšnú obruč ustaviť gumanie škoda. Až to zhodíš z tých šroubkov tak pochopíš. Ja blb som si ešte niekoľko krat posunul auto, tak mi potom nesedeli diery a dvíhať koleso sa mi nechcelo, tak som potom pretáčal kardan cez visku, čo teda nebolo úplne košér. Nepomiešaj guličky a polohu tripoidu /ten musí z kardanu dole, inak nestiahneš manžetu/ A hlavne nezabudni vrátiť pri skladaní poistný krúžok ako ja, našťastie som na to prišiel relatívne skoro 
PS - Torxove očko som nemal ale šlo to chytiť myslím osmičkou, že to je torx som si všimol až boli skrutky vonu

PS - Torxove očko som nemal ale šlo to chytiť myslím osmičkou, že to je torx som si všimol až boli skrutky vonu

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Jo je to pravda,to je normální dětská choroba. Bejvaly časy kdy se hledala nějaká náhrada protože manžeta je součástí předního kardanu. Stejně ve finále je už nějaký ten čas nejlepší koupit manžetu např u Eliota bo tam fakt supr sedí. Pokusy s možnými náhradami které po propilování děr chvilku fungovaly jsou zaplať ten nahoře věc dávno minulá. Jen malá nápověda: jestli si měl mažetu delší čas natrženou a občas si to promáchal i mimo silnici je pravděpodobné že je potřeba zkontrolovat a minimálně řádně máznout tripoid.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá