Únik chladící kapaliny
Moderátor: Miky_CZ
Únik chladící kapaliny
Chtěl jsem se zeptat těch co tahají těžší věci s Dll je normální když máte zařazenou redukci a kvůli síle to musíte vytáčet k 3000 otáčkám tak jestli je normální že u hadic které jsou napojeny buď to k chladiči nebo u motoru že to v tom rosí nebo dokonce kape i když to tam je stažený normal železnou utahovací páskou? Jak tomu úniku mohu předejít? Díky.
Re: Únik chladící kapaliny
Nemuže byt praskla hadice, nebo špatna stahovaci paska, popřipadě, nějak poškozana (většinou silně nahryzana korozi), ta plocha kam dosedá hadice a těsní?vrtich píše:Chtěl jsem se zeptat těch co tahají těžší věci s Dll je normální když máte zařazenou redukci a kvůli síle to musíte vytáčet k 3000 otáčkám tak jestli je normální že u hadic které jsou napojeny buď to k chladiči nebo u motoru že to v tom rosí nebo dokonce kape i když to tam je stažený normal železnou utahovací páskou? Jak tomu úniku mohu předejít? Díky.
Ja řešil něco podobneho na topení a musel jsem ty spony měnit snad 3krat hadici jsem byl liny kupovat.
Zkusím ty spony protože hadice jsou dva týdny nové
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Je pravda že nic extra těžkého většinou netahám, ale na redukci jedu většinou na podstatně nižší otáčky, nad 3000 jedině v ostrém stoupání, kde je potřeba se doopravdy rozjet.
Ale mám auto s manuální převodovkou, pokud máš automat, tak ten ve standardním provedení ty 3000 potřebuje.
Ale mám auto s manuální převodovkou, pokud máš automat, tak ten ve standardním provedení ty 3000 potřebuje.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Mám manuál Td5 a tahám s tím klády v lese a občas když se někde víc zareje musím hold přidad a když pak jdu druhý den k autu tak mám louži pod autem a když kouknu pod kapotu tak u hadic kde jsou napojeny tak je viděd že to kapalo. Když ale jezdím normal po silnici tak těchto otáček málo kdy dosáhnu jezdím kolem 100-110 km/h max někdy 130 když potřebuju předjed ale to je málokdy a po zastavení druhý den pod autem nic jen když s tím autem pracuju. To potom po pár kládách druhý den doleju i půl expanzkyMadTom píše:Je pravda že nic extra těžkého většinou netahám, ale na redukci jedu většinou na podstatně nižší otáčky, nad 3000 jedině v ostrém stoupání, kde je potřeba se doopravdy rozjet.

Zkus očistit místa kde sedí hadice dát nové spony a asi si kup víčko expanzní nádobky (je vněm přetlakový ventil ) když se přidře nebo ucpe tak ti potom vzniká veliký tlak který prostě spony neudrží !
je to zase k.o.
Dobře děkuju za radu jen jak bude čas hned to udělám a uvidíme
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Rád koroduje výstup na hlavě, kde je napojená hadice s odvzdušňovákem. Před pár měsíci jsem měnil odvzdušňovák za mosaznej a při té příležitosti jsem tu hadici z hlavy sundal, oškrábal tu trubku od kamene a dal novou pásku, místo originál pružinové, od té doby mám klid. A na Defu mě to čeká taky.
No a jestli ti nestačí výkon, tak je furt možnost to čipnout, ale nejdřív proběhnout na diagnostice, jestli není KO některé čidlo.
No a jestli ti nestačí výkon, tak je furt možnost to čipnout, ale nejdřív proběhnout na diagnostice, jestli není KO některé čidlo.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- radekd
- tel.: 608337230
- auto: DII 2x 01 04, D4
Zdravím, řeším únik kapaliny u DII Td5 někde v zadní části motoru , protože mi kapalina stéká na převodovku u startéru a určitě to není chladič/ohřívač nafty i hadice k topení jsou suché. Mám podezření jestli to nejde někde z bloku. Nemá s tím někdo zkušenost.
Dík za případné reakce.
Dík za případné reakce.
Ubytování v Krkonoších www.chatasohajka.cz, www.chataboubelka.cz