Ozvučení LR

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Zpráva
Autor
Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

Re: Ozvučení LR

#21 Příspěvek od Acon » 13 kvě 2015 10:12

hifi píše:... ale ja si jednoducho myslim ze to nestoji za tu namahu to upravovat. ale ze az taku hroznu namahu aby som s tym bol spokojny...
Zmysel to má a veľký. Presne taký jako vlastniť LR :mrgreen: Skrátka Ťa to baví a netřeba za tým hladať nič viac.
A potom, keď natahuješ káble do dverí, popod koberec, pod palubkou... povysávaˇš si prach na takých miestach, kde to nikdy v živote inak nespravíš :mrgreen:
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

habakuk
auto: Discovery II

#22 Příspěvek od habakuk » 13 kvě 2015 10:51

Tak já jsem příjemně překvapen kvalitou ozvučení v DII a to tam ani nemám Harman Kardon jen výšky ve sloupcích. Za jízdy to není kdo ví co, ale je to dáno již zmiňovaným aerodynamický hlukem. Proti Škodě Superb ze stejné doby a stejné ceně hraje DII úžasně. Ještě bych vyzdvihnul kvalitu reproduktorů které byly již několikrát máčeny vodou a bahnem a stále hrají ano tento parametr asi fanda ozvučení neocení, ale já ho beru jako příjemné plus :lol:
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

Ondra_BIG
auto: ex D2 2004

#23 Příspěvek od Ondra_BIG » 13 kvě 2015 18:20

habakuk píše:Tak já jsem příjemně překvapen kvalitou ozvučení v DII a to tam ani nemám Harman Kardon jen výšky ve sloupcích. Za jízdy to není kdo ví co, ale je to dáno již zmiňovaným aerodynamický hlukem. Proti Škodě Superb ze stejné doby a stejné ceně hraje DII úžasně. Ještě bych vyzdvihnul kvalitu reproduktorů které byly již několikrát máčeny vodou a bahnem a stále hrají ano tento parametr asi fanda ozvučení neocení, ale já ho beru jako příjemné plus :lol:
Jo, na tvoji hlášku "repráky plný vody a muzika hrála, břinkala" jen tak nezapomenu :-)

Jinak mám taky audio LR midline s výškama bez subwooferu a v kombinaci s Kenwoodem s DSP úplná spokojenost!
Nutně potřebuju "novou" Diskárnu!
ex D2 Td5 2004
ex Ford Ranger Stormtrak 2022

Balú
tel.: +421903775011
auto: LR DII 2003

#24 Příspěvek od Balú » 13 kvě 2015 19:30

Ondra_BIG píše:
habakuk píše:Tak já jsem příjemně překvapen kvalitou ozvučení v DII a to tam ani nemám Harman Kardon jen výšky ve sloupcích. Za jízdy to není kdo ví co, ale je to dáno již zmiňovaným aerodynamický hlukem. Proti Škodě Superb ze stejné doby a stejné ceně hraje DII úžasně. Ještě bych vyzdvihnul kvalitu reproduktorů které byly již několikrát máčeny vodou a bahnem a stále hrají ano tento parametr asi fanda ozvučení neocení, ale já ho beru jako příjemné plus :lol:
Jo, na tvoji hlášku "repráky plný vody a muzika hrála, břinkala" jen tak nezapomenu :-)

Jinak mám taky audio LR midline s výškama bez subwooferu a v kombinaci s Kenwoodem s DSP úplná spokojenost!
vela je to o tom,kto je ako narocny,niekomu staci ked sa z toho nieco ozyva,a niekto potrebuje jasne pocut kazdy hudobny nastroj,presne basy,super dynamiku...potom ma z D2 problem-hlavne za jazdy
chlapi,bez urazky a rypania poculi ste uz niekedy fakt dobre hrajuce auto ? ja ano,v kamaratovom lexuse premiovy +- desat tisic eurovy Mark Levinson a....neda sa to ani jednoducho opisať,D2 oproti tomu hra ako telefonne sluchatko z 80tych rokov ,napriek tomu to neriesim a staci mi to,ako som povedal ,je to o tom,ako je kto narocny :wink:

hifi
tel.: 0944542144
auto: D2 Td5 2004 automat

#25 Příspěvek od hifi » 13 kvě 2015 19:51

:yes
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.

G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift

Mrky DII
tel.: 605517364
auto: Už jen Free I 3x

#26 Příspěvek od Mrky DII » 13 kvě 2015 20:16

Jasný, tyhle značkový montáže jsou neuvěřitelný. S tím se neporovnávám a ani nechci, to nejde. Nedám za audio to, co za auto. Tohle nějak nebylo smyslem založení tématu a trochu jsem se obával předem, že to k tomu sklouzne. Spíš mě zajímalo, kdo si co vymyslel a třeba i sám udělal, a koho to tady zajímá. Kamarád měl T5 Multivan, měl to zakázkovou výrobu od firmy Bose, cca za 300 000,- Kč. Famózní zážitek. Takže si to dokážu celkem představit. Ale to se pohybujeme v high-endu ...
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...

hifi
tel.: 0944542144
auto: D2 Td5 2004 automat

#27 Příspěvek od hifi » 13 kvě 2015 20:53

uz som to pisal, neberte to nikto v zlom. ak mozem povedat za seba, chcel som iba prispiet s mojimi skusenostami a mojim subjektivnym dojmom co by sa s tym mohlo dat este urobit.
ako pise Acon, mame D2 aj ked vieme o jej muchach a bavi nas to furt sa v tom rypat. a kazdy si s nim moze robit co sa jemu paci a vyhovuje. dolezite je ze je jeho majitel spokojny
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.

G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift

Balú
tel.: +421903775011
auto: LR DII 2003

#28 Příspěvek od Balú » 13 kvě 2015 21:09

hifi píše:ale aby sme sa chapali spravne. vobec si nemyslim ze Mrky alebo Acon nieco urobili zle. skor opacne ze vidno ze vedia co robia, ale ja si jednoducho myslim ze to nestoji za tu namahu to upravovat. ale ze az taku hroznu namahu aby som s tym bol spokojny. skor som tym chcel povedat ze ak by si chcel niekto (co s tym nema moc skusenosti) vylepsit audio v D2 a predstavuje si to ze vymeni radio alebo repro a bude to parada tak nech na to radsej hned zabudne
ja tiez kompletne suhlasim z hifim,cize za mna pre vas co ste sa do toho pustili :yes
Mrky DII píše:Jasný, tyhle značkový montáže jsou neuvěřitelný. S tím se neporovnávám a ani nechci, to nejde. Nedám za audio to, co za auto. Tohle nějak nebylo smyslem založení tématu a trochu jsem se obával předem, že to k tomu sklouzne. Spíš mě zajímalo, kdo si co vymyslel a třeba i sám udělal, a koho to tady zajímá.
to je jasne,len si si trochu vylepsil audio v D2
doviezt disko do stadia,aby hralo ako premiove systemy v premiovych autach sa v DOMACOM prostredi skratka neda,ani tymi najkvalitnejsimi komponentmi,je toho vela co by bolo okrem komponentov este treba napr.akusticke laboratorium... cena za podobny vysledok by bola obrovska,tipujem niekolkonasobok ceny auta

Neklan

#29 Příspěvek od Neklan » 15 kvě 2015 11:20

Mrky DII ukázal především, že ho to baví a sám vyrobil za málo peněz dobré ozvučení. Myslím, že to uspokojení z toho, že si to sám navrhl, vyrobil a celé to dal dohromady, může být i větší, než radost z konečného výsledku = kvality reprodukce. Navíc to poskládal vesměs z věcí, které už doma měl, takže to nebyla žádná nerozumná investice s nejistým výsledkem. DII už podle dnešních měřítek dávno není posledním výkřikem kultivovanosti, instalovat do ní ozvučení za statisíce se tedy rozhodně nevyplatí. Navíc je to podle fotek udělané pěkně, tím pádem nemůžeme konečné dílo označit jako "napadení domácím kutilem" nebo "tuzing". Takže za mě jednoznačně palec nahoru :yes .
Jestli je to zbytečná práce a investice, tak podle shora uvedeného určitě ne, nicméně jak se to vezme. Jak už jsem to tady kdysi psal, sám jsem 25 let hrál v kapele a párkrát byl i ve studiu, což mě přivedlo k závěru, že kvalitní hifi ať už domácí nebo v autě je sice prima koníček, byť poněkud nákladný, ale ve své podstatě je to jenom honba za nedosažitelnou kvalitou. CD formát je v porovnání se zařízením, na kterém byla hudba nahrána, jednoznačně šmejd, který hraje blbě i na zařízení za miliony. Pořád je to jenom výsledek x-násobné komprimace originální nahrávky. Takže jestli máte komprimaci desetinásobnou nebo dvacetinásobnou (to berte jenom jako příklad, nechce se mi hledat, jaký je rozdíl mezi CD a mp3) u mp3, už to v autě nehraje zase tak zásadní roli. Každá elektrická kytara má navíc trochu toho brumu, zvlášť u single snímačů je to množství obvykle větší než malé, a tak pokud máte kvalitní gramofon, zesilovač, reprobedny a pochopitelně i kvalitní nahrávku na vinylu, hraje to i přes neodmyslitelné praskání skvěle. Nemůžu říct, že lépe než CD, které je fyzikálně vzato přesnější a nepraská, ale obvykle příjemněji. Konec konců není náhodou, že k ozvučení elektrické kytary se pořád používají lampové, tedy elektronkové aparáty. Berte to takhle - první elektrická kytara byla postavena ve třicátých letech a principiálně se na ní nic od té doby nezeměnilo, hraje přes aparát využívající techniku známou již za První světové války a my se tu bavíme o tom, jestli je poslech mp3 svatokrádeží, či nikoli :grin: .
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250

Acon
tel.: 00421910600711
auto: DII TD5 1999

#30 Příspěvek od Acon » 15 kvě 2015 14:04

Iste. Reprodukcia bude vždy len reprodukcia. No nie je jedno aká, lebo rozdiely v priblížení sa realite, sú veľké.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.

Mrky DII
tel.: 605517364
auto: Už jen Free I 3x

#31 Příspěvek od Mrky DII » 16 kvě 2015 16:05

Hezky napsané Neklane :) ...
To se pěkně vezem, se špínou a rezem ...

Odpovědět