rozhodnutie
Moderátor: Miky_CZ
rozhodnutie
zdravim! V prvom rade chcem pozdravit celu rodinu zeleneho ovalu. Chystam sa kupit svoj prvy offroad a netusim ako sa rozhodnut. Nebudem klamat moj sen bol vzdy trolik ale odhovaraju ma od neho bola mi navrhnuta variant LR disco2 tak som teraz na vazkach vsetko ma svoje pre a proti ale priznam sa prelistoval som toto forum od predu dozadu a zhora dolu a stale sa neviem rozhodnut. Ak by niekto nieco mal kludne dajte vediet a v neposlednom rade by som chcel pocvalit toto forum je skvele ste naozaj skvela komunita.
Re: rozhodnutie
Vítej.zajo1209 píše:zdravim! V prvom rade chcem pozdravit celu rodinu zeleneho ovalu. Chystam sa kupit svoj prvy offroad a netusim ako sa rozhodnut. Nebudem klamat moj sen bol vzdy trolik ale odhovaraju ma od neho bola mi navrhnuta variant LR disco2 tak som teraz na vazkach vsetko ma svoje pre a proti ale priznam sa prelistoval som toto forum od predu dozadu a zhora dolu a stale sa neviem rozhodnut. Ak by niekto nieco mal kludne dajte vediet a v neposlednom rade by som chcel pocvalit toto forum je skvele ste naozaj skvela komunita.
Patrol je srdeční, DII je výhodná...
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
DI. nezmardava píše:Vítej.zajo1209 píše:zdravim! V prvom rade chcem pozdravit celu rodinu zeleneho ovalu. Chystam sa kupit svoj prvy offroad a netusim ako sa rozhodnut. Nebudem klamat moj sen bol vzdy trolik ale odhovaraju ma od neho bola mi navrhnuta variant LR disco2 tak som teraz na vazkach vsetko ma svoje pre a proti ale priznam sa prelistoval som toto forum od predu dozadu a zhora dolu a stale sa neviem rozhodnut. Ak by niekto nieco mal kludne dajte vediet a v neposlednom rade by som chcel pocvalit toto forum je skvele ste naozaj skvela komunita.
Patrol je srdeční, DII je výhodná...
V jednoduchosti je krása.
- jbizik
- tel.: +421907325338
- auto: D1 200tdi, L322 m62

Ex- D2 4.0 V8 - LPG
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532
To hej patrol je srdcovka ale zdravy rozum sa tiez hlasi i slovo. Neviem ako je to so spolahlivostou trola a diska je tu zavad popisanych strasne vela uz len dufat ze nebudu vsetky na jednom aute. Ceny nahradnych dielov su zevraj na tom lepsie ako u nissana...je to boj rozhodnut sa nemam v plane jazdit nejaky extrem off ale zase nechcem ostat hned v prvom bahne. Disco 2 mi je celkom sympaticka ked je zdvihnuta a na vacsich kolesach uz len najst nejakeho slusneho mazlika.
Hele, já na patrola neřeknu křivý slovo, ale koroze je svině .zajo1209 píše:To hej patrol je srdcovka ale zdravy rozum sa tiez hlasi i slovo. Neviem ako je to so spolahlivostou trola a diska je tu zavad popisanych strasne vela uz len dufat ze nebudu vsetky na jednom aute. Ceny nahradnych dielov su zevraj na tom lepsie ako u nissana...je to boj rozhodnut sa nemam v plane jazdit nejaky extrem off ale zase nechcem ostat hned v prvom bahne. Disco 2 mi je celkom sympaticka ked je zdvihnuta a na vacsich kolesach uz len najst nejakeho slusneho mazlika.
Naproti tomu po x patrolech atd mám třetí rok DiscoII a jsem v podstatě vysmátej. Auto funguje a díky směšným cenám za díly si prostě sem tam něco preventivně vyměním a je pohoda.
Je to pohodový auto na normální fungování, spousta lidí sice vykládá že se to sere, ale já už s tím chvíli lítám a nějak nepozoruju že by to bylo nějaký nespolehlivý
No road? No problem...
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
ja by som nepovedal ze D2 je nespolahliva, len je tam strasne vela veci ktore sa musia obmienat castejsie ako na inom aute
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
No bude to tazke rozhodovanie...ako narovinu seriova disko ma nejak neoslovila ale po upravach je to kus krasneho auta takze by som uz radsej kupil upravenu aj ked to asi nebude len tak lebo kazdy kto si ju upravi ju neupravuje preto aby ju predal nie ze by som bol lenivy ale nemam moc moznosti kde taketo upravy robit nakolko byvam v byte a nemam ani garaz a doma som len cez vikendy.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
hlavne třeba kupovať tak aby nepadli všetky prachy na auto a potom nebolo na údržbu. Ja mám 2. disco už pár rokov a ja na to auto nemožem povedať ani jedno krivé slovo. Oproti iným off z tých rokov je celkom rýchla, tichá a hlavne hodne pohodlná. Doslova rád jazdím na dlhšie cesty. Decká jej dávajú prednosť před čímkoľvek iným.
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
No ani to nějak nepozoruju, takový ty kříže, čepy, visko, to máš všude stejný. Měl jsem těch japonců mraky a nebylo to při podobných kilometrech lepší. U DII je teda navíc watt, kterej po nazvedání trpí, ale na patrolech mi zlobily zase panhardky a svisláky, povolovaly se ložiska na velkých kolech, trable s volnoběžkama, šrouby na olejovým čerpadle, unavený pera ventilů... takže prašť jako uhoď. Další strašidlo na DII jsou chyby ABS a spol. Ale v dnešní době už je známý co s tím, jsou to opravy za pár šupů a je pokoj - tím myslím mikrospínače. Poslední co stojí za zmínku je imobilizér, i když si myslím že u DII je to spíš pověst na základě špatných zkušeností z P38. Ale ten ti někdo (Kokešek) vypne a je klid.hifi píše:ja by som nepovedal ze D2 je nespolahliva, len je tam strasne vela veci ktore sa musia obmienat castejsie ako na inom aute
A taky, při těch cenách dílů, jak se něco začne jevit jako podezřelý, tak to rovnou vyhodím a dám nový, protože to stojí prd .
Kupoval jsem teď auto s automatem, kotouče sjetý , tak jsem zatlačil na cenu a zabralo to, přitom na celý auto i s deskama je pořídím za 4500 v základní variantě. Tlumiče, brka od TF, OFF díly, to je sranda ve srovnání s japoncema. A hlavně ty díly jsou, nic se neshání zalevno z Polska, nakoupíš to jak rohlíky v sámošce
No road? No problem...
No tak sa asi zacnem priklanat kD2 po zvazeni vsetkych pre a proti mi to tak nejak vychadza uvidim snad sa nejaka pekna najde a budem dalsim nespokojne spokojinym majitelom. Ak by ste nahodou o nejakej peknej disco2 vedeli dajte vediet dik.
- DeathSucks
- tel.: 777256048
- auto: Land Rover D2
d2 je dokonalost, na prizvednutou jsem dal 33" kola a stale jezdim za 10 litru nafty, mam ale trochu vyhodu, ze jsem ji koupil od extremne pecliveho majitele, koroze temer zadna, lak perfektni atd. na 15 let stare auto naprosto dokonaly, ma pred sebou jeste hodne dlouhy zivot
černo-zelenej hajnej: Discovery 2 Td5, r.1999, manual, 2' lift, pevnosňák vpředu, 33' pneu 295/75r16 a zahrádka s dřevěnou podlahou na stan
..
nikdy nedělám stejnou chybu dvakrát ... ale minimálně pětkrát až šestkrát, abych si byl zcela jist
..
nikdy nedělám stejnou chybu dvakrát ... ale minimálně pětkrát až šestkrát, abych si byl zcela jist