D3 ruční brzda nefunguje
Moderátor: Miky_CZ
-
- auto: LR D4
- Kontaktovat uživatele:
D3 ruční brzda nefunguje
Mám auto na dílně a naléhavě potřebují ele. schema zapojení modulu ovládání parkovací brzdy pro D3.
Konkretně nevíme kudy vede + kabel od baterie. Modul jsme opravili, brzda funguje, ale nemáme původní + připojení. Tam totiž asi bude zrada, protože jinak brzda na solo +kabel funguje.
Děkuji poraďte prosím, nabídněte schema, nákres můžu i zavolat. Stačí jen říct kudy prochází kabel k baterii. Děkuji předem za pomoc. St.
Konkretně nevíme kudy vede + kabel od baterie. Modul jsme opravili, brzda funguje, ale nemáme původní + připojení. Tam totiž asi bude zrada, protože jinak brzda na solo +kabel funguje.
Děkuji poraďte prosím, nabídněte schema, nákres můžu i zavolat. Stačí jen říct kudy prochází kabel k baterii. Děkuji předem za pomoc. St.
Naposledy upravil(a) discover dne 05 úno 2015 16:57, celkem upraveno 3 x.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím naléhavě P O M O C !
Tak zavolej.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím naléhavě P O M O C !
Zatím brzda funkční na náhradním +kabelu, ale hází chybovou hlášku. Nikdo neví kudy kabel vede? 

- MILUNAK
- tel.: 777314741
- auto: nevejde se
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím poraďte ...
Je to ono?
- Přílohy
-
- PARKING BRAKE AND ACTUATION.pdf
- (155.4 KiB) Staženo 485 x
Ex-Free Td4-2005 facelift na 18",Ex- DII Td5-2003 facelift na 20",Ex- Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD 2011,Ex- BMW 530d E61 2006, Ex- RR P38 4.6 HSE 2000, BMW X3 2.0D F25 2012, DIII 2.7 TDV6 HSE-2005,Ex- RR L322 3,6 TDV8 Vogue 2007.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano je to ono, jenom nevím jak mám podle toho najít onen kabel a jít po něm od baterie až k modulu brzdy. Asi mi chybí příslušné vzdělání.
Děkuji ti.

Děkuji ti.
možná ti napoví i toto
- Přílohy
-
- description and operation parking brake.pdf
- (924.79 KiB) Staženo 519 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsem viděl a snad jsem mu to i poslal, ale nemá srdce ve tvaru zeleného oválu a šetřil mi kapsu, takže než jsem mu to večer poslal, rozhodli se pro nový +kabel a tohle jim prý také nepomohlo. Neví kudy to v reálu jde, to ze schémata nepozná. Je to udělané tak, že když najdu pravý kabel, jen se opraví, nový se zruší a bude to v původním stavu. Zmizí i současná hláška, že brzda nefunguje. Snad to najdu dřív než si na to zvyknu.
Děkuji ti za návod.
Děkuji ti za návod.
- Tazik1992
- tel.: 602875958
- auto: Defík
Na tom druhym příspěvku od xxxse je kabel nouzovýho uvolňovacího lanka. Elektrický kabelový svazek vede bůhví kudy.
Zaujalo mě proč svítí chybová hláška, když brzda "normálně" funguje přes bypass kabel.
Je ten původní napájecí +kabel odpojenej? Je ten nový dostatečně dimenzovaný? V tom popisu se píše, že když napájení klesne pod 8,3V tak brzda sice funguje, ale hlásí chybu.
Zaujalo mě proč svítí chybová hláška, když brzda "normálně" funguje přes bypass kabel.
Je ten původní napájecí +kabel odpojenej? Je ten nový dostatečně dimenzovaný? V tom popisu se píše, že když napájení klesne pod 8,3V tak brzda sice funguje, ale hlásí chybu.
Sloužim lidu! :-)
Land Rover Defender 110SW 300Tdi 1998
ex-služební Land Rover Defender 2,4TDCi Puma 2008
Taziku, do středového panelu vede i elektrika - je tam spínač ručky
jinak podle mého laického úsudku bych hledal mezi ŘJ a spínačem. Kontrolka svítí, protože ŘJ to "vidí" stále jako poruchu

jinak podle mého laického úsudku bych hledal mezi ŘJ a spínačem. Kontrolka svítí, protože ŘJ to "vidí" stále jako poruchu
- Tazik1992
Tak to jo.
No podle schématu spínač komunikuje přímo s modulem brzdy bez ŘJ. Komunikace modulu s ŘJ a napájení, ale možná vede jinudy. A v reálu je vidět, že tam ňáká kabeláž vede stejným "kanálem" taky směrem vzad společně s lankem? Pak by to stopování mohlo být jednodušší (nikoliv jednoduché!).

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, chlapci, při vložení klíče před startem a po vyjmutí klíče po vypnutí motoru mi píše PARK BRAKE FAULT, přičemž slyším, že vzadu brzda zatáhne a rozsvítí se červené P na panelu. Jde i vypnout, když se chci rozjet tak cítím, že je zapnutá, povolí a zhasne P. Včera jsem zkoušel i tempomat, normálně funguje, tzn. že byl na kabelu s ruční brzdou. Proto to chci dát do původního stavu, abych obnovil příp. i něco jiného. Pravé kolo otáčkoměru mi nic kromě P neukazuje. Nevím, jestli je to dobře, protože na různých videích vidím, že svítí a měly by svítit i jiné kontrolky. Ten +kabel bych potřeboval zjistit fyzicky, kde v kterém místě mám hledat, tam bude chybka!
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: D3 ruční brzda ... prosím poraďte ...
Taziku, to nouzové oko jsem zkoušel jako první, nic to nepomohlo, evidentně to bylo v kabelu, jen vědět kudy je tažený ... děkuji
- Tazik1992
No vypadáto, že soudruzi v Englandu už to řešili. Podle dokumentu je to v kabelovém svazku u brzdy. Dostává se tam voda.
To lanko už bych nerozváděl.
To lanko už bych nerozváděl.

- Přílohy
-
- LA206001 park brake lamp illuminated.pdf
- (253.26 KiB) Staženo 456 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Neusnul jsem ani to nemám vyřešené, jen do toho zatím nemohu. Jak se k tomu dostanu tak se ozvu.
Taziku, to vypadá, že jsi na to kápl, děkuji. Všem vám za příspěvky moc děkuji. St
Taziku, to vypadá, že jsi na to kápl, děkuji. Všem vám za příspěvky moc děkuji. St
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: D3 ruční brzda nefunguje
Tak v servisu vyměněn kompresor, předmětný procházející vodič je v pořádku. Při kontrole zapojení zásuvky pro vozík našli za rezervním kolem uhnilý kabel, který byl příčinou nefunkční ruční brzdy. Tak jsem z toho jelen, bo to měli v jiném servise při jiné práci, obnažené. Inu stane se. Děkuji, kamarádi, za příspěvky. St
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Stando přeji ti ať tě to auto chvíli nezlobí a jen vozí .....
háže to špatný světlo na D3 

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
- Kontaktovat uživatele:
Rudo, také doufám, že mám na chvíli vybráno, to auto bylo hrozně zanedbané, jen sloužilo bez servisu a je to znát. St

Kdo pomůže? Mám problémy s ruční brzdou u LR Discovery 4. Konkrétně el.ovládání lanovodů ruční brzdy. Jednou vyměněno v rámci záruky, teď po záruce to odešlo opět. A ještě na cestě....A celý ten "bazmek" stojí cca 20.000Kč. Má někdo zkušenosti? Je to opravitelné?
Kdo poradí co s tím?
Kdo poradí co s tím?
Ahojte!
Nešla mi odbrzdiť RB, tak som ju odblokoval tiahlom, na to určeným. S problémom som navštívil nemenovaný servis v BA. Po obhliadke mi bolo povedané, že treba vymeniť spojku - komplet - lamela,ložisko, mekano, zotrvačník ... a potom to bude fungovať a ani na palubovke nebude svietiť oranžová a červená kontrolka ?!?!? Na moj dotaz, čo má spoločné nefunkčná RB a hlásenie na paneli - oranžové a červené P v krúžku, mi bolo povedané, že riadiaca jednotka pre zlú činnosť spojky dostáva impulzy a ona dá info rozsvietením kontroliek P ??????? Zdalo sa mi to divné, lebo som nezbadal žiadny prejav chybnej spojky. Je to manuál a rýchlosti sa zaraďujú bezchybne, vozidlo ťahá aj do kopca ....
Nakoľko som odmietol robiť sponzora tomu servisu, našiel som v Maďarsku servis, kde pri obhliadke vozidla a napojení na tester, vykazovalo chybu motorčeka v jednotke RB. Kúpil som novú jednotku originál aj s lanovodmi. Výmena trvala 1/2 dňa za 150 Eur a brzda funguje.
Nakoľko som pre vozidlo poslal sestru, len dnes som si všimol, že stále svieti oranžová kontrolka P, ale RB funguje OK.
Má niekto skúsenosť. Moj laický názor je , že asi treba v autorizovanom servise "resetovať" chybové hlásenie ???
Ďakujem
Nešla mi odbrzdiť RB, tak som ju odblokoval tiahlom, na to určeným. S problémom som navštívil nemenovaný servis v BA. Po obhliadke mi bolo povedané, že treba vymeniť spojku - komplet - lamela,ložisko, mekano, zotrvačník ... a potom to bude fungovať a ani na palubovke nebude svietiť oranžová a červená kontrolka ?!?!? Na moj dotaz, čo má spoločné nefunkčná RB a hlásenie na paneli - oranžové a červené P v krúžku, mi bolo povedané, že riadiaca jednotka pre zlú činnosť spojky dostáva impulzy a ona dá info rozsvietením kontroliek P ??????? Zdalo sa mi to divné, lebo som nezbadal žiadny prejav chybnej spojky. Je to manuál a rýchlosti sa zaraďujú bezchybne, vozidlo ťahá aj do kopca ....
Nakoľko som odmietol robiť sponzora tomu servisu, našiel som v Maďarsku servis, kde pri obhliadke vozidla a napojení na tester, vykazovalo chybu motorčeka v jednotke RB. Kúpil som novú jednotku originál aj s lanovodmi. Výmena trvala 1/2 dňa za 150 Eur a brzda funguje.
Nakoľko som pre vozidlo poslal sestru, len dnes som si všimol, že stále svieti oranžová kontrolka P, ale RB funguje OK.
Má niekto skúsenosť. Moj laický názor je , že asi treba v autorizovanom servise "resetovať" chybové hlásenie ???
Ďakujem
- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
Gejza, mam Lynx diagnostiku. Ak chces, pridi pozrieme a zmeriame... 

LRservis.sk Bratislava
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)