Možná výměna i za jiný vůz než LR odpovídající ceny: něco velkoprostorového s tažným zařízením na min. 1500 kg (Ford Galaxy apod.)minerva píše:Možná výměna za jiný vůz LR ( DI, RRC, P38,...) s tažným zařízením ve slušném stavu.
LR SIIB Forward control Sněhurka neaktualní SMAZAT
Moderátor: stan
- minerva
- tel.: 777246261
- auto: LR Minerva,D1V8SE
Re: LR SIIB Forward control Sněhurka
Divoch
Tak ji neprodávej, dyk ti dělá radostminerva píše: Naprosto speciálním zážitkem je řízení nejen v terénu. Je to přízrak... Už se těším na zítra. Děti končí brzo školu, tak zase vyjedeme. Motor zabírá nádherně od spodu za doprovodu příjemného bručení. Je to úchylnost po všech stránkách.

- 1960SeriesII
- tel.: 774747556
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsme se byli podívat na Sněhurku, hodně mi její koupě vrtá hlavou.
Zajímal mě stav rámu - nejsem žádný odborník, ale stav je dle mého názoru odpovídající věku a historii auta. Přední část rámu - alespoň ta viditelná řekněme od zadních držáků předních lisťáků, vypadá korozí dost napadená, ale jinak je to auto řekl bych v typicky anglickém stavu. Jistě bude tak jak je ještě roky jezdit, pokud bude mechanicky v pořádku.
Auto parády moc nenadělá, na druhou stranu je to auto s patinou a historií - navíc je to Forward Control, kterých nikdy moc nebylo a víc jich už nebude.
Podle mého je to auto jako dělané pro někoho, kdo si ho umí sám udělat a zprovoznit, pokud se něco rozsype - pro cíťu jako jsem já je to auto zralé na poměrně zásadní investici. Prodávající každopádně nic neskrývá ani nezastírá, auto bylo místo stinné stodoly venku na sluníčku a vše bylo možné vyzkoušet a pošťourat.
Zajímal mě stav rámu - nejsem žádný odborník, ale stav je dle mého názoru odpovídající věku a historii auta. Přední část rámu - alespoň ta viditelná řekněme od zadních držáků předních lisťáků, vypadá korozí dost napadená, ale jinak je to auto řekl bych v typicky anglickém stavu. Jistě bude tak jak je ještě roky jezdit, pokud bude mechanicky v pořádku.
Auto parády moc nenadělá, na druhou stranu je to auto s patinou a historií - navíc je to Forward Control, kterých nikdy moc nebylo a víc jich už nebude.
Podle mého je to auto jako dělané pro někoho, kdo si ho umí sám udělat a zprovoznit, pokud se něco rozsype - pro cíťu jako jsem já je to auto zralé na poměrně zásadní investici. Prodávající každopádně nic neskrývá ani nezastírá, auto bylo místo stinné stodoly venku na sluníčku a vše bylo možné vyzkoušet a pošťourat.
SII 88" (r. v. 1960) "Bernie" -- SIIA FC 109" (r. v. 1964) "Obluda"
Sněhurka je opravdu vyjímečná a jedinečná záležitost, kterou podvědomě sleduji celou dobu, co tady na foru lze sledovat. Je to speciál pro opravdové a asi i trochu speciálně zaměřené pacienty. Bojím se jen toho, aby někdo s nadšením ji nekoupil a nepředělal nástavbu odtahovky na nějakou ,,supr,, nástavbu třeba obytňáku nebo něčeho podobnýho. Dle mého naivního rozumu by bylo naprosto super, kdyby se vozu ujal nějaký veteránský klub a doprovázel vozidla, nejlépe té samé značky na společných srazech. Koupit by šel třeba i jako společná investice více lidí či spolku s podílem akcií jednotlivých členů, Cena časem dolů rozhodně v EU nepůjde, to víme všichni....
Vím je to trochu pohádka, ale Sněhurka přeci z pohádky je, NÉ ?
Zatím mám Land Rover jen v hlavě, ale nákaza je to značná !
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Společné vlatnictví, to už tady jistá skupina zkoušela, cca 40 let, a jak to dopadlo víme všichni 

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- minerva
Společné vlastnictví je nádherná idea. Moc bych to uvítal! Rád bych ji svěřil muzeu či jiné veřejně prospěšné organizaci...
V praxi je takovéto vlastnictví vždycky problém. Vyžaduje to velká srdce a hodně rozumu od všech zúčastněných. Znám z vlastní zkušenosti. Vlastnil jsem z nejlepšíma kámošema ze školy tatru 57B. Auto tím trpělo. Nikdo neměl čas ... každý měl dost vlastních projektů a starostí. Společné auto bylo až na posledním místě. Jsem rád, že to dopadlo dobře a jsme pořád kamarádi. Prodali jsme jednomu z nás svoje podíly za původní nákupní cenu a doufám, že i díky tomu jednou vyjede...
... já osobně jsem nakonec stejně nejšťastnější s těma "divnejma" vozidlama z ostrovů... ty český pseudokultovní (špatně jedoucí) vozy ať si užijí jiní.
V praxi je takovéto vlastnictví vždycky problém. Vyžaduje to velká srdce a hodně rozumu od všech zúčastněných. Znám z vlastní zkušenosti. Vlastnil jsem z nejlepšíma kámošema ze školy tatru 57B. Auto tím trpělo. Nikdo neměl čas ... každý měl dost vlastních projektů a starostí. Společné auto bylo až na posledním místě. Jsem rád, že to dopadlo dobře a jsme pořád kamarádi. Prodali jsme jednomu z nás svoje podíly za původní nákupní cenu a doufám, že i díky tomu jednou vyjede...
... já osobně jsem nakonec stejně nejšťastnější s těma "divnejma" vozidlama z ostrovů... ty český pseudokultovní (špatně jedoucí) vozy ať si užijí jiní.
Divoch
- minerva
Doprovod vozidel na srazech poskytnu rád i já sám. Dokud se neobjeví někdo osvícenější ať je to jedinec či právní subjekt...tulda píše:Sněhurka je opravdu vyjímečná a jedinečná záležitost, kterou podvědomě sleduji celou dobu, co tady na foru lze sledovat. Je to speciál pro opravdové a asi i trochu speciálně zaměřené pacienty. Bojím se jen toho, aby někdo s nadšením ji nekoupil a nepředělal nástavbu odtahovky na nějakou ,,supr,, nástavbu třeba obytňáku nebo něčeho podobnýho. Dle mého naivního rozumu by bylo naprosto super, kdyby se vozu ujal nějaký veteránský klub a doprovázel vozidla, nejlépe té samé značky na společných srazech. Koupit by šel třeba i jako společná investice více lidí či spolku s podílem akcií jednotlivých členů, Cena časem dolů rozhodně v EU nepůjde, to víme všichni....
Zatím mám v plánu Jarní Sosnění. Organizátorům dlužím účast Sněhurky už 3 roky...
Inspirace pro oba hraniční názorové tábory:
- Přílohy
-
- Původní stav S2BFC před přestavbou na odtahovku
- dd6.jpg (33.65 KiB) Zobrazeno 11235 x
-
- Holandská přestavba předchůdce mého forward controla (byl s ní i na Francouzký Rivierě a v Barceloně = neuvěřitelné hrdinství celé rodiny!)
- 1693367.jpg (60.61 KiB) Zobrazeno 11235 x
Divoch
- minerva
Aktualizovaná cena. Je přeci jaro!
Vyměněn motorový olej včetně filtru a vyčištění olejové vany. Historické usazeniny ekologicky zlikvidovány.
Vyčištěna palivová soustava včetně výměny filtrů... Sněhurce ta péče dělá vyloženě radost. Běží krásně hladce.
Vyměněn motorový olej včetně filtru a vyčištění olejové vany. Historické usazeniny ekologicky zlikvidovány.
Vyčištěna palivová soustava včetně výměny filtrů... Sněhurce ta péče dělá vyloženě radost. Běží krásně hladce.
Divoch
- minerva
Re: LR SIIB Forward control Sněhurka k jednání 79000 CZK
Fakt už potřebuji místo! Likvidační cena k jednání 69000,- CZK. Pouze do dobrých rukou. Stát venku na dvoře může u mě.
Aktuální foto
Aktuální foto
- Přílohy
-
- fc1.jpg (88.65 KiB) Zobrazeno 9141 x
-
- fc2.jpg (107.53 KiB) Zobrazeno 9141 x
Divoch
Re: LR SIIB Forward control Sněhurka cena k jednání 69000
Na totok potřebuješ jaké ridičské oprávnění 

tel:604422529
p.bocek@email.cz
p.bocek@email.cz
- 1960SeriesII
- tel.: 774747556
- Kontaktovat uživatele:
Stačí skupina B - Forward Controly jsou mnohem větší na pohled než pak osobně a zblízka. Těžké jsou dost, ale ten pocit náklaďáku je (částečně) klamný.
SII 88" (r. v. 1960) "Bernie" -- SIIA FC 109" (r. v. 1964) "Obluda"
- minerva
Je to do 3,5 T. Tedy B. Popř BE pokud bude tahat. Má tažné zařízení.
Divoch
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Já to teda asi nechci, ale jakej je tam motor? Dík.