Jaké díly na TD 5 pro jistotu na expedici ??

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
wittmann19
tel.: 778546716
auto: Discovery 2

Jaké díly na TD 5 pro jistotu na expedici ??

#1 Příspěvek od wittmann19 » 13 čer 2015 21:55

ahoj... Jaké díly doporučíte vzít sebou do auta PRO JISTOTU na delší expedici ? Po vašich zkušenostech... Mám Disco2 TD5 najeto 200tis... Díky

dava
auto: DII Td5 v origoši

Re: Jaké díly na TD 5 pro jistotu na expedici ??

#2 Příspěvek od dava » 13 čer 2015 22:33

wittmann19 píše:ahoj... Jaké díly doporučíte vzít sebou do auta PRO JISTOTU na delší expedici ? Po vašich zkušenostech... Mám Disco2 TD5 najeto 200tis... Díky

To nevymyslíš. Plničku na převodový olej, možná nějakou diagnostiku. Případně vypnout imobilizer, kdybys ztratil klíč.
Jinak podle mě to auto v rozumným stavu a v rozumných rukou nemá problém. Domluvil bych se s dodavatelem dílů (v mým případě by to byl PavelU ) , jestli ti pošle věci DHL,TNT nebo něčím takovým a eventuálně jak to kartou nebo přes někoho doma zaplatíš.
Lepší si u dodavatele vložit zálohu a po příjezdu si ji vzít zpět, než nakoupit hafo věcí, aby se ti ve finále podělalo stejně něco co sis nevzal...
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

omar
tel.: 736769704
auto: Discovery TD5,F2

#3 Příspěvek od omar » 14 čer 2015 07:03

wittmann19 píše:ahoj... Jaké díly doporučíte vzít sebou do auta PRO JISTOTU na delší expedici ? Po vašich zkušenostech... Mám Disco2 TD5 najeto 200tis... Díky
Záleží co to je delší expedice a hlavně kam.

libovka
tel.: Jabko
auto: RR L322

#4 Příspěvek od libovka » 14 čer 2015 08:17

Já vezl alternátor,nějaké ty hadice,snímač kliky,palivové čerpadlo,ložisko kola,řemen,napínací kladku,termostat,kloub a manžetu,regulátor paliva a vodní pumpu.

No a prorazil jsem chladič a ten jsem neměl. :D

wittmann19

#5 Příspěvek od wittmann19 » 15 čer 2015 12:06

kam jedu, západní evropa hlavně Francie, takže doufám žádný náročný terén, spíše zpevněné cesty a normální silnice i dálnice. Hlavně to bude pár tisíc km ...

Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

#6 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 15 čer 2015 12:14

Myslim, že je tady na to vlákno, resp. nekolik vláken, to za prvé a za druhé, plničku na převodový olej - ?, tu si každý skaut nebo pankáč snad dokáže vyrobit, z toho, co má po kapsách...
Kdybych sebou vezl, všechno, co dokážete vymyslet, že se může hodit, tak bych nevyjel ani kopce u humpolce na D1 :-)
Přílohy
P1010025.JPG
P1010025.JPG (288.24 KiB) Zobrazeno 6401 x
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#7 Příspěvek od MadTom » 15 čer 2015 12:36

Do záadní Evropy to chce hlavne něco s připojením na internet - na hledání případného servisu někde v okolí. A potom seznam státních a církevních svátků, protože třeba ve Francii a Itálii v takovém případě nefunguje vůbec nic.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

#8 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 15 čer 2015 12:39

roaming a platebni kartu, madtom ma pravdu: Pripojeni na net a hlavne na forum, pak jde cokoliv:-)
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

dava

#9 Příspěvek od dava » 15 čer 2015 13:51

JJ, tak pokud jede po EU, tak nic...

Jo, a Hanys, už je mi jasný jak to bylo... :mrgreen: ti ukapávala přídavka, tak jsi spotřeboval antikoncepci na dolejvání oleje a ... :clap povedlo se.

Já bych to teda ale radši nepokoušel a koupil si za 200 tu plničku, jestli to teče jako každej LR , mohly by mu dojít šprcky :chuckle
No road? No problem...

MadTom

#10 Příspěvek od MadTom » 15 čer 2015 14:51

K té platební kartě - v Itáii jsem se s ní u pumpy ve státní svátek mohl akorát vyfotit - pumpa zavřená a stojany fungovaly na nějakou místní obdobu CCSky. A to byl pátek kolem poledne, jeden místní nám vysvětlil, že lepší to bude až v pondělí kolem 10té. A protože na té pumpě zrovna něco dělal, tak ji zapnul a natankovali jsem za hotové. Alespoň že tak.
Na dálnici to asi bylo jiné, nezkoumal jsem.
Bylo to dobré překvapení.
Jinak kromě zmíněného ještě rezervní kříž do kardanu a sprej na nafouknutí a zalepení pneumatiky.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

dava

#11 Příspěvek od dava » 15 čer 2015 15:14

MadTom píše:K té platební kartě - v Itáii jsem se s ní u pumpy ve státní svátek mohl akorát vyfotit - pumpa zavřená a stojany fungovaly na nějakou místní obdobu CCSky. A to byl pátek kolem poledne, jeden místní nám vysvětlil, že lepší to bude až v pondělí kolem 10té. A protože na té pumpě zrovna něco dělal, tak ji zapnul a natankovali jsem za hotové. Alespoň že tak.
Na dálnici to asi bylo jiné, nezkoumal jsem.
Bylo to dobré překvapení.
Jinak kromě zmíněného ještě rezervní kříž do kardanu a sprej na nafouknutí a zalepení pneumatiky.
:mrgreen: sprej je naprd, když na zadních dveřích visí rezerva... A kříž je hezkej, pokud ho dotyčnej umí vyměnit na silnici, jinak to taky moc nemá cenu - to platí i pro vše ostatní.
Co se kreditek týče, tak problém s Visou není nikde, akorát to nesmí být ta elektron nebo jak se jmenuje, ale normální plná, to je potřeba si ohlídat.
No road? No problem...

MadTom

#12 Příspěvek od MadTom » 15 čer 2015 15:38

Ad sprej - naprd je jenom do té doby, než člověk stojí na dálnici a potřebuje dojet alespoň 500m do místa, kde nehrozí, že ho sejme hned druhej kamion, a tam teprve přehazovat rezervu.
Kříž - s tím souhlasím, ale najít nějakou "vesnickou" dílnu, co to zvládne vyměnit není nereálné.
Oboje stojí pár korun a je malé, takže to nezavazí.
A s tou Visou jsem si to myslel taky, ale prostě ta pumpa v automatickém režimu ji prostě nebrala. A stejnou zkušenost mám i z Číny - kromě letiště jsem se s Evropskou kartou mohl vyfotit, a to tam byli překvapení i číňané co se dost často jezdí - brali tam pouze nějakou jejich kartu. Takže jsem platil hotově, teda až po té, co jsem našel nějakou neoficiální směnárnu, protože oficiální už byly zavřené.

dava

#13 Příspěvek od dava » 15 čer 2015 17:51

MadTom píše:Ad sprej - naprd je jenom do té doby, než člověk stojí na dálnici a potřebuje dojet alespoň 500m do místa, kde nehrozí, že ho sejme hned druhej kamion, a tam teprve přehazovat rezervu.
Kříž - s tím souhlasím, ale najít nějakou "vesnickou" dílnu, co to zvládne vyměnit není nereálné.
Oboje stojí pár korun a je malé, takže to nezavazí.
A s tou Visou jsem si to myslel taky, ale prostě ta pumpa v automatickém režimu ji prostě nebrala. A stejnou zkušenost mám i z Číny - kromě letiště jsem se s Evropskou kartou mohl vyfotit, a to tam byli překvapení i číňané co se dost často jezdí - brali tam pouze nějakou jejich kartu. Takže jsem platil hotově, teda až po té, co jsem našel nějakou neoficiální směnárnu, protože oficiální už byly zavřené.
No do číny lítám každý 3 měsíce a právě to je přesně o tom, že musíš mít tu opravdickou Visu, ne tu levnou. Dřív to bylo poznat podle čísla karty, kdy elektronka měla jen to natisklé a nefungovala všude, kdežto dražší plná měla vylisované číslo na povrchu. Jestli to tak ještě je, nevím jistě. Ale rozhodně vím, že v bance musím vždycky upozornit, aby mi dali plnou a někdy to stojí nějakej doplatek
No road? No problem...

MadTom

#14 Příspěvek od MadTom » 15 čer 2015 20:17

Ale jo, samozřejmě že embosovanou kartu jsem měl. Stejně tak kolegové nepochodili s MasterCard nebo AmericanExpress - prostě tam brali jenom ty místní, i když cedulky na dveřích měli. A číňanka co se tam o nás starala byla jednak výborná obchodnice - ceny většinou usmlouvala tak na čtvrtinu, a jednak na ně byla ke konci dost ostrá a nepříjemná, a stejně nic. Byla z toho docela překvapená, ale nakonec uznala, že sama platila v číně vždy jenom čínskou kartou.
Na letišti nebo v hotelu to bylo v pohodě, ale to bylo tak všechno.

wittmann19

#15 Příspěvek od wittmann19 » 17 čer 2015 06:58

ahoj, takže nejlepší rada je si vzít správnou kreditku...chápu. Naštěstí jedu na opačnou stranu než je čína. Je někdo na koho bych se mohl telefonicky obrátit pro radu v případě že se mi nedejbože něco pos.... Kamarádi jsou kolikrát víc než peníze... Díky

visby
auto: Disco 2
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od visby » 17 čer 2015 22:34

do europy len silikonovu pasku a telefon/tablet s dobrym roamingom. zvysok sa kupit/obvolat/vykutit...

dava

#17 Příspěvek od dava » 17 čer 2015 23:50

Asi takhle, já bych si vzal gufero na převodku a měch, pokud je na měchách a jsou starý, vyměnil oleje v převodech , protože dálnice jim nesvědčí a vyměnil řemen... Podíval bych se na trubky od serva, vizuálně jestli nesákne nafta z regulátoru a jak vypadaj hadice chlazení. Zkusil sundat a nasadit páku řízení z převodky aby šla na cestě sundat, kdyby to začalo hodně týct .
Ostatní věci jsou v klidu, s většinou závad ve fázi vzniku se dá dojet někam kde je LR, pokud se na to přijde včas.
Záleží, jestli auto průběžně udržuješ, pak není nutno nic hrotit. Jestli si auto hlídáš, víš sám nejlíp co máš v jakým stavu, co se kdy dělalo a tak... Jestli to máš dojetý, vykoupaný v blátě a neudržovaný,tak dálnice a vysoký teploty můžou dorazit cokoliv .

DII jinak po silnici není problém, já mám teďka civilní automat, jak se zamkne měnič tak na tempomat valíš po dálnici v klídku 130, nic se nehřeje , moc to netočí
No road? No problem...

azni
auto: Disko II TD5 r.2002

#18 Příspěvek od azni » 17 kvě 2016 16:58

Malej dotaz - vozim nahradni remen a mam auto s klimou. Kdyz se klima vysype, da se pouzit jiny remen, ze bych ho vzal taky ? Diky.
Teprve s nakupem LR jsem zjistil, kolik veci na aute se vlastne muze pokazit...

Odpovědět