Freecko facelift TD4 klepanie motoru

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Olie
auto: Defender 90 TD5

Freecko facelift TD4 klepanie motoru

#1 Příspěvek od Olie » 04 čer 2015 10:41

Zdravim Vas, potreboval by som poradit, nase Freecko zacalo vydavat hrozny zvuk. Je to skoro, ako priklepove kladivo =( Skontroloval som olej a zistil, ze tam skoro ziadny neni. DOlial som ho treosku sa to zlepsilo, ale nic moc, stale to klepe a klepe to iba na volnobehu, rozmyslal som, ci je to napinak retaze, ale na forach som nasiel, ze to moze byt aj tesnenie loziska kluky, ze je to bezna vec na TD4. Kazdopadne asi bude muset ist motor von, oplati sa do toho investovat, alebo mam kupit novy motor? Dakujem za rady

astero
auto: Ex Free, Evoque

Re: Freecko facelift TD4 klepanie motoru

#2 Příspěvek od astero » 04 čer 2015 14:08

No, kdo nemaže nejede :chuckle Najskôr si to odnieslo niektoré z ložísk na kľuke a možno aj niečo iné. Doporučujem ale návštevu servisu a vypracovanie cenovej ponuky. Obvykle je ale lacnejšie kúpiť nový motor, TD4 som videl za 1k €.
V prvom rade by som sa však zamyslel, kam mi zmizlo 6l oleja a ako je možné, že som si to nevšimol :wring

Olie
auto: Defender 90 TD5

Re: Freecko facelift TD4 klepanie motoru

#3 Příspěvek od Olie » 15 čer 2015 15:58

Diky za odpoved,
no chybalo tam 3l konkretne, kontrolka sa pri starte rozsvieti a zhasne, cize to vyzera, ako keby fungovala, ale nesvietila. Takze nikto nemate skusenosti, ja som na viacerych forach cital, ze to lozisko odchadza bezne na TD4, BMW motor sa oplati, uz nikdy viac

astero píše:No, kdo nemaže nejede :chuckle Najskôr si to odnieslo niektoré z ložísk na kľuke a možno aj niečo iné. Doporučujem ale návštevu servisu a vypracovanie cenovej ponuky. Obvykle je ale lacnejšie kúpiť nový motor, TD4 som videl za 1k €.
V prvom rade by som sa však zamyslel, kam mi zmizlo 6l oleja a ako je možné, že som si to nevšimol :wring

Odpovědět