Gufero převodky řízení D2
Moderátor: Miky_CZ
Gufero převodky řízení D2
Zdravím, teče mi dole u páky převodka.. Nechá se to gufero nějak vyndat z venku? Ale vzhledem k tomu, že je v tom tlak tak bude asi zevnitř a bez rozebrání to asi nejde.. Co? 

Land Cruiser HZJ78
discovery II
suzuki samurai cabrio :-)
discovery II
Re: Gufero převodky řízení D2
Dá se to, kup si sadu http://www.litep4x4.cz/detail/discovery ... da-tesneni a je to jednoduchý. Co není jednoduchý je sundat páku z tisícihranu. Najel jsem asi 2000 km s povolenou matkou aby se to utrhlo a stejně nic, nešla dolů ani bohovi.
Jinak očistit hřídel, naházet tam tu sadu ve správným pořadí a je klid...
Jinak očistit hřídel, naházet tam tu sadu ve správným pořadí a je klid...
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ad stažení páky - na Defu jsem to s normálním stahovákem nedal, nakonec si poradil kamarád servisák - půjčil si hydraulickej stahovák od sousedů co dělají kamiony - s tím to šlo, ale i tak to ovládal dlouhou tyčkou a když to celé povolilo a uletělo směrem dolů a udělalo mu to díru do betonu na podlaze, tak se šel nejdříve zkontrolovat, jestli se nemusí přebalit. Každopádně po očištění a namazání bylo druhé sundání na normální stahovák docela v pohodě.
Na D2 mi to tako teklo, tak jsem si preventivně pořídil druhou převodku, která je snad na D2 a snad neteče, v mezidobí jsem stávající převodku na autě lehce dotáhnul, aby se zmenšila vůle řízení a protože ztráta kapaliny byla malá, tak jsem to dál neřešil. A zatím to vypadá, že se to vyřešilo samo - už to neteče. Takže to tak nechávám.
Na D2 mi to tako teklo, tak jsem si preventivně pořídil druhou převodku, která je snad na D2 a snad neteče, v mezidobí jsem stávající převodku na autě lehce dotáhnul, aby se zmenšila vůle řízení a protože ztráta kapaliny byla malá, tak jsem to dál neřešil. A zatím to vypadá, že se to vyřešilo samo - už to neteče. Takže to tak nechávám.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
To rád slyšim.. teda až na to sundavání. Gufero už se moc řešit nemusí, tak nepomůže ani nahřátí? ale to už nějak dopadne. Teče to už hodně. Kámoš ho měnil na land cruiseru a musel to celé rozebrat. Tak jsem čekal, že to bude stejný. To bych si radši koupil jinou což u LR na rozdíl od toyoty není takovej problém
Tak díky za rady a postřehy. To se zase vyvztekám

Land Cruiser HZJ78
discovery II
discovery II
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já jsem to nahřívat nechtěl, protože netekla, a chtěl jsem jenom vyměnit skládanej kulovej čep - na Defu je to trošku jinak. Kdybych to neměl u kámoše v servisu, tak jsem ten čep vyměnil bez demontáže, a demontáž řešil příště, až by se tomu nedalo vyhnout.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Ok... Všechno prekonano.. Teda skoro :-/ může mi někdo říct, jak z ty věci vykuchat po patnactiletem zareznuti tu kovovou podložku, co je pod segrovkou?? Nejakej fígl? Už z toho silim a dochází mi napady
Land Cruiser HZJ78
discovery II
discovery II