F1 Hučanie
Moderátor: Safraporte
F1 Hučanie
Zdravím,som uplný nováčik s freelandrom mám ho 3 mesiace,potreboval by som pomoc niečo mi hučí odspodu vozidla.Menil som visco(repas p. Baláž) ložiská kardanu,ložiská predných kolies,silenbloky diferencialu,naplne v ird,dif.,prevodovka ale niečo stále hučí.Možno to má bit tak neviem.Hučí to ako kedisy na žiguláku diferencial.len neviem či to ide z predu alebo zozadu. Nenašiel by sa niekto v okolí Dunajskej Stredy kto by sa previezol s mojim autom a dal mi radu ako dalej.Ďakujem 

Re: Hučanie
Dik za vlákno,to som už prečítal,skušal som pohnut s kardanom do stran nezdalo sa mi že by tam bola vôla.Mne to hučí stále aj pri zaradenej rýchlosti aj pri vyhodenej rýchlosti.Intenzita závisí od rýchlosti.Pre istotu to skusím rozobrat a poprípade dotiahnut tu maticu na výstupe z IRD.Alebo by trebalo vymenit to ložisko.Dá sa to vlastne aj pri domácich podmienkach?
...a co pneumatiky?
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
To je dobrá otázka su tak 35%-né idu poslednu sezonu su dost ojazdené na zimu nahodím zimné a na jar chcem kupit nové.(225x55x17)Zadné su trochu viac ojazdené.Že by to?
Ak máš zadné ojazdené viac ako predné, tak ten minimálny rozdiel obvodov musí stále vyrovnávať visca. V dôsledku toho sa presúva bod záberu ozubení v IRD na nezabehnutú časť a je to minimálne hlučnejšie. Olej v IRD napovie viac.
Toto riešiť 1/ prehustením zadných gúm tak aby bolo ticho; 2/demontážou kardanu na leto; 3/nové pneu.
Že to nieje niektoré ložisko je predpokladám už overené.
Toto riešiť 1/ prehustením zadných gúm tak aby bolo ticho; 2/demontážou kardanu na leto; 3/nové pneu.
Že to nieje niektoré ložisko je predpokladám už overené.
Dik za radu vyskusam.Na ktoré ložisko si myslel vymenil som na kardane a ložiská kolies.
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Opravdu ti to mohou dělat jen gumy. Když jsem auto koupil před zhruba 6 lety, tak jsem dělal generálku spodku a auto pořád hučelo - jak když se rozjíždí trolejbus. Na vině byly ojeté pneu Good Year. po nákupu nových pneu byl klid a přitom ty staré nebyly ,,galusky", měly ještě cca 30% vzorku.
To same jsem mel ja....huceni jak kdyby mi mely upadnout kola...i technici si mysleli, ze jsou to loziska v kolech a oni to nakonec byly pneumatiky.
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Včera som prehustil zadné pneumaziky aby som sa pokusil dostat na rovnaku velkost ,pretoze zadné su trochu viac ojazdené a uz bol znatelný rozdiel bolo to trochu tichsie ale stale tam bol ten zvuk akoby trolejbus.Takže to asi bude tými pneumatikami ,objednám nové a uvidím.Dík za rady.Pekný deň všetkým.
Mne to tiež hučí, hluk sa zvyšuje od rýchlosti cca 70 km, zajtra mi prídu nové nokian line SUV, nebudem čakať a skúšať koľko to ešte vydrží, moje zadné gumy sú už podľa mňa havarijný stav, niekedy sú následky horšie ako prevencia. Zajtra uvidím či ten valivý hluk prestal výmenou .
Budem zvedavý či to pomôže,ja ešte nové pneu. nemám.
Pneumatiky Nokian Line SUV prezuté a nastalo TICHO, žiadne hučanie aj pri 115 km/h. Predtým to hučalo už pri 70 km/h. Tak dúfam, že problém vyriešený.
Naposledy upravil(a) lapsho dne 28 čer 2015 18:26, celkem upraveno 1 x.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Taky se přidám stejné gumy tiché a na silnici to drží jak přibité [SMIRKING FACE]
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
Free Td4 2004 HSE automat
Nechal som vyměnit aj olej v IRD a diferaku aj keď bol menený pred 5000 km, olej čistý, bez železných pilín. Istota je istota.
Zdravím,
až teraz sa mi podarilo kupit nové pneumatiky, rozhodol som sa pre MATADOR IZZARDA a je ticho.Žiadné hučanie ,paráda.

až teraz sa mi podarilo kupit nové pneumatiky, rozhodol som sa pre MATADOR IZZARDA a je ticho.Žiadné hučanie ,paráda.