Jaký multitool? (nářaďový nůž)

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
BIOdiesel

Jaký multitool? (nářaďový nůž)

#1 Příspěvek od BIOdiesel » 11 zář 2015 17:12

Dobrý den,máte někdo zkušenosti s nářaďovými noži? Tzn. ne speciálními multitooly na kolo s imbusy a pod., ale takový nástroj, který má v sobě nože, šroubováky, kleště atd. Uvažuji o pořízení si takového pomocníka k drobným opravám doma i v přírodě.Který výrobce je kvalitní? Poraďte pls.

Forsttimber
tel.: 0903147342
auto: Def 90 a ex D1 ,110

Re: Jaký multitool? (nářaďový nůž)

#2 Příspěvek od Forsttimber » 11 zář 2015 17:30

za mna jedine leatherman aj ked ho nepotrebujem
Real Land Rover is built, not bought

The Siki
auto: RL Defender 110 Td5

#3 Příspěvek od The Siki » 11 zář 2015 19:20

Forsttimber píše:za mna jedine leatherman aj ked ho nepotrebujem
Souhlas nic jinyho nema smysl.... :grin:

pajam
auto: nějaké LR

#4 Příspěvek od pajam » 11 zář 2015 20:44

Nebyl bych tak jednoznačný, za úvahu také stojí victorinox swiss tools.

Jinak u leathermana dobře vybírej podle pouziti:
Na normální věci stačí Wave nebo Charge, ale pokud opravdu chceš pracanta který něco vydrží tak vol Surge nebo Super Tool 300

stiinek
auto: D2 Td5 2004

#5 Příspěvek od stiinek » 12 zář 2015 09:11

Mám asi měsíc Leatherman Sidekick - jeden z těch levnějších. Na moje použití stačí, a po levným čínským šmejdu jsem s něj nadšenej.
Časem asi přijde upgrade, líbí se mi novej Signal pokud na něj budou dobrý reference, nebo osvědčenej Charge.

Nezatracoval bych ale ani značku SOG:
http://www.sogknives.com/type/multi-tools.html
Disco2 Td5 2004
Nanocom Evolution (D2 + Td5)
T4 TestBook Hand Held Tester (Def, Free1, D1, D2, P38)

low
Admin fóra
tel.: +420 603462950
auto: def 110 + L322
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od low » 12 zář 2015 09:59

Ja nikam nevyrazim bez victorinox spirit tool. Mam i leathermany dva, ale viktorka vede.
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#7 Příspěvek od Jenda » 12 zář 2015 10:06

Ja pouzivam Leatherman denne v praci uz 15let a dobry.Je to naradi co mam porad u sebe :wink:
H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

BIOdiesel

#8 Příspěvek od BIOdiesel » 12 zář 2015 11:43

Díky za tipy.
Uvažuji mezi tímto Victorinox Swisstool CS Plus: http://www.multitools.cz/victorinox-swisstool-cs-plus

a

Leatherman Charge AL: http://www.multitools.cz/leatherman-charge-al

Který z nich je vhodnější, řekněme na každodenní nošení?
Co Vám na tom Leathermanu vadí a co ne. Přece jen jde už o docela dost peněz, tak je každá informace dobrá.
Díky.

Petro
auto: 110Sw

#9 Příspěvek od Petro » 12 zář 2015 12:59

Ja som tiez par rokov dozadu riesil co vybrat. Pre mna vyhral Leatherman Wave pred SOG a asi najslabsi je Victorinox. Leatherman ako jediny otvorim jednou rukou ako vyklapacku ak potrebujem noz, na zvysne potrebujes vzdy volne obe ruky. Teraz ponuka leatherman aj vymenne bity u novych modelov co celkom ocenujem lebo si mozem prisposobit noz na co potrebujem. Noz a vsetko naradie ma poistku co Victorinox nemal. Aby som len nechvalil , starsi modelWave som vystrbil a rychlo mal aj vakel (nakoniec som ho stratil). Leatherman robil aj pokus odlahcit noz s titanovymi komponentami. Problem asi vsetkych multitoolov je vaha, na denne nosenie maju prilis velku vahu cize ti spolahlivo prederu aj gate. Pouzivam teraz Wave a Charge v okoli maju ludia jednoduchy Skeletool. Ak mozem radit multitool ma vyznam len ten, ze je po ruke, ked regulerne naradie ostalo niekde v garazi, cize musi byt kompaktne a lahke aby si to vlacil so sebou vsade a asi najpouzivanejsie naradie je u mna vzdy noz.

Jenda
tel.: 775 391 907
auto: 110

#10 Příspěvek od Jenda » 12 zář 2015 13:30

U charge je to jen o efektu těch titan gripu,jinak ja mam wave a drzi. Zadny negativa nemam. Jo kluci co maj Viktorinox porad brousej;-)
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info

Petro

#11 Příspěvek od Petro » 12 zář 2015 14:04

tych negativ by som asi vedel spomenut viac. Stale ale asi najlepsia volba.

charlie.tramp
auto: LR Discovery I 300TD

#12 Příspěvek od charlie.tramp » 13 zář 2015 06:56

Za me Leatherman Rebar. Pouzivam ho denne v civilu i v praci.
Charlie of Highland

spata
tel.: 775664455
auto: RANGE ROVER P38 TDS

#13 Příspěvek od spata » 13 zář 2015 12:34

Ja mam uplně něco obyčejneho no name a jak byl potřebný,když v kajutě na lodi se mi zabouchly dveře utrhla klicka a ja byl uvězněn,nemít to u sebe , nevím...
LAND ROVER JE AUTOMOBIL,OSTATNI JE POUZE DOPRAVNÍ PROSTŘEDEK. A ŘÍKÁM MU ARISTOKRAT,DĚLA MU TO DOBŘE.

Forsttimber
tel.: 0903147342
auto: Def 90 a ex D1 ,110

#14 Příspěvek od Forsttimber » 13 zář 2015 20:18

Ja nad tym rozmyslam a neviem kde by som to pouzil. V defe mam naradie na komplet generalku A defa mam stale zo sebou.

Neviem si to predstavit nieco stym robit v stiesnenych priestoroch. Predpokladam ze klasicke naradie je urcite pohodlnejsie.

A predpokladam ze kazdy pouzivatel najcastejsie pouziva z naradia noz, takze asi uplne staci zatvaraci noz s par blbostami za ovela menej penazi a k tomu kombinacky v druhom vrecku.

P.S. nechapem preco leatherman nema noz ala victorinox
Real Land Rover is built, not bought

Petro

#15 Příspěvek od Petro » 14 zář 2015 01:24

To pouzitie je diskutabilne , co clovek to nazor. Pouzit multitool ak je sanca pouzit original naradie asi nenapadne nikoho (dnes uz aj na opravu horskeho biku je lepsie zobrat sadu inbusakov). Ak ale idem trekovat do hor ci liezt na skaly urcite nepovlecem klieste a pripadne par srobovakov a este separatne noz. Rovnako, zivi ma fotorafia a na fotenie zvycajne nevleciem v brasni klieste a mikrosrobovaky jednoducho tam je strceny Leatherman. Ak nieco roztlciem ci poskodim tak je sanca improvizovane to ako tak opravit a doma opravu dokoncit original naradim. A hej tiez nosim kopec naradia v aute, pod skalu ci na fotoprodukciu ho ale trepat nebudem :-)

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#16 Příspěvek od MadTom » 14 zář 2015 08:06

Nosit tohleto v kapse ani náhodou. V batohu s notebookem, kterej nosím skoro furt, nebo v brašně s foťákem obyčejnej zavírací nůž. V kanceláři v šuplíku nějký noname klešťonůž - na použití jednou za několik let, to bohatě stačí, cena rozhoduje. A do auta pořádný nůž, nemusí být drahý, a nomální nářadí.
Klasickej červenej švýcarskej nůž jsem kdysi měl a naprosto netuším kde skončil. Ale nedovedu si představit nosit sebou stále něco většího.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

xxx
auto: byla D3, teď D4

#17 Příspěvek od xxx » 14 zář 2015 09:25

MadTom píše:Nosit tohleto v kapse ani náhodou. V batohu s notebookem, kterej nosím skoro furt, nebo v brašně s foťákem obyčejnej zavírací nůž. V kanceláři v šuplíku nějký noname klešťonůž - na použití jednou za několik let, to bohatě stačí, cena rozhoduje. A do auta pořádný nůž, nemusí být drahý, a nomální nářadí.
Klasickej červenej švýcarskej nůž jsem kdysi měl a naprosto netuším kde skončil. Ale nedovedu si představit nosit sebou stále něco většího.

přesně tak. I mi přijde zbytečné vrazit 5tis do nějakého značkového multifunkčního nože, zvláště když to má pouze na takové "domácí" žvýkání", kde stejně sáhne po potřebném nářadí k drobné opravě.
BIOdiesel píše:Dobrý den,máte někdo zkušenosti s nářaďovými noži? Tzn. ne speciálními multitooly na kolo s imbusy a pod., ale takový nástroj, který má v sobě nože, šroubováky, kleště atd. Uvažuji o pořízení si takového pomocníka k drobným opravám doma i v přírodě.Který výrobce je kvalitní? Poraďte pls.
co s tím budeš konkrétně dělat? Doma snad máš normální nářadí a v přírodě ti stačí vesměs nůž a někdy kleště. K čemu jsou nůžky,pilka,...? Mám takové multifunkční obyč. nože snad 3, ale použiji je možná 2x za rok.

mám třeba toto za 10% ceny leathermanu
http://www.crebes-werkzeuge.de/bessey-s ... zange.html

(německá firma vyrábějící profesionální nářadí)

low
Admin fóra
tel.: +420 603462950
auto: def 110 + L322
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od low » 14 zář 2015 10:12

:)))))) tak to mne fakt rozsekalo.
Je fakt, ze pokud sedis doma v obyvaku, nebo v officu pripadne v plne vybavene dilne, tak to nepotrebujes.
Zrovna vcera jsme z multitoolu pouzili nuzticky a pilnik kdyz si klientka zatrhla nehet, sroubovak pro utazeni drzaku vysilacky v defiku. Jinak se s tim da opravit transit v guinee conakry. Krizovej sroubovak je taky v permanenci vecne. Na d2 jsem s tim strtoval kdyz byl dole zaolejovanej konektor. A stovky jinych pripadu ( jeste mne napada pilkou jsme rezali dreveny hranol aby se strcil do zablokovaneho brzdice kdyz jsme jo pocas jizdy museli mit sundanej. A dobre se s tim rezou plastove hadice :)

Vsak nikdo nikomu nenuti ze to mit musi, ale rikat ze je to pro nekoho zbytecne mne prijde ponekud zvlastni. Pri moji praci jak v cr (eventak) tak po svete (guide) je to vec ktera mne nemuze chybet u pasu. Ta tak
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz

Balú
tel.: +421903775011
auto: LR DII 2003

#19 Příspěvek od Balú » 14 zář 2015 12:30

:wink: asi to musi ostat na vkuse kazdeho soudruha,ci si to psychologicky zdovodni,ze to musi mat,ze sa bez toho neda pohnut autom ani kilometer,lebo vsade okolo neho cihaju strasne nastrahy a ludske tragedie pri rieseni ktorych je tento vehement dolezity asi ako transfuzia pri operacii srdca...,alebo si vozi v aute dobru golu,zenijnu lopatku,sekeru a seriozny noz a pri vyjazdoch napr.aj motorovu pilu...
ja osobne by som videl vyuzitie nejakej lacnejsej varianty ako tu na nu dal odkaz xxx skor pri nejakom dlhsom treku,cize bez auta

Petro

#20 Příspěvek od Petro » 14 zář 2015 12:39

:Pohoda: trochu skoda ze nazory zasadne proti ci za lacne napodobeniny tu skor zaznievaju od ludi co to nepouzivaju. Ale peace, tato moja poznamka skor smeruje ku apelu na seriozne info ktore by tu skor mali zazniet. Nepojdete do obchodu kupit si vrtacku a nezacnete tym ze sa opytate okoloiduceho co ju ani nevidel a nepouziva ju, ze co si o tom mysli ....

Odpovědět