F1 Pukanie v zadnej časti nápravy.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
lapsho
auto: LR Freelander, A/T

F1 Pukanie v zadnej časti nápravy.

#1 Příspěvek od lapsho » 12 zář 2015 21:15

Zdravím, pred vytvorením novej témy som si prešiel fórum a podobný problém som nenašiel.

Pri plnom výtočení volantu a následnom pohnutí do ľavej strany alebo pravej strany, bez rozdielu si sa pohnem dopredu alebo dozadu mi 2 krát pukne v zadnej časti nápravy (overené, že sa jedná o zadnú časť, nie IRD a pod.) Pri každom pohnutí počuť dvojité puknutie. Skúšal som sa točiť dookola vpravo dopredu, dozadu ako aj doľava dopredu a dozadu. Stále to puklo len po zastavení a zmene smeru.

Mal už niekto podobný problém? neviem či to je zadný kĺb, kríž kardanu, ložisko alebo nebodaj samotný diferák. Pri jazde rovno dopredu, dozadu to nerobí. Na diferaku boli menené silentbloky, olej vymenený 2 krát za posledný rok, čierny nebol, žiadne časti pilín.

Dopĺňam, že sa nejedná o zvuk železo o železo.

astero
auto: Ex Free, Evoque

Re: Pukanie v zadnej časti nápravy.

#2 Příspěvek od astero » 14 zář 2015 15:42

Je visko v poriadku? Praská to vzdy len raz aj pri prudkom rozbehu?
Možno veľká vôľa niekde na satelitoch alebo v uložení kardanu v dife.
Chce to sa ohnúť a čumieť, šahať a kmásať :mrgreen:

lapsho

#3 Příspěvek od lapsho » 14 zář 2015 19:36

Viskospojka má 37000 km najazdených, ľavý a pravý silentblok diferaku menený pred vyše pol rokom cca 4000 km, značka bearmach, stredný bol vtedy údajne OK.

Kamarát predtým ešte kontroloval uloženia a zistil vôľu pri niektorých zadných silentblokoch. ( z tých 12 neviem koľko). Olej som menil v diferaku 2 krát, bol bez pilín, nakoľko mám automat, tak pri rozbehu plyn len jemne tlačím,
Dám plný vľavo pohnem sa dopredu meter, dva a počuť dvojité puknutie, dám plný vpravo a pomaly sa pohnem späť a tiež počuť LEN dvojité puknutie.

astero
auto: Ex Free, Evoque

#4 Příspěvek od astero » 16 zář 2015 18:50

Ak to ide zo zadu zo stredu, obzri, či sa neklepe dif. v uložení, niekto to tu popisoval, že to potom klepe.

lapsho

#5 Příspěvek od lapsho » 24 zář 2015 20:49

to pukanie je spôsobené prasknutým uchytom zadného diferáku, skrutka, ktorá upevňuje ľavý silentblok na diferák sa nedá úplne dotiahnuť, nakoľko predošlý mechanik musel pri demontáži silentbloku odlomiť kúsok z toho závitu, chýba tam časť závitu.

Vyriešené tak, že štift sa zalepil nejakým lepidlom na skrutky. Ak to povolí tak buď použitý diferák alebo to dám zavariť.
Přílohy
foto ilustračné
foto ilustračné
gallery_2_731_16760.jpg (113.9 KiB) Zobrazeno 3261 x

Odpovědět