Ide o to, že my v servise robili kardan a hardinu ( nová hardy spojka a výmena kríža na kardane + vyváženie ). Auto mi vrátili, no prišiel som na to, že od dvojky od cca 1800 ot niečo hučí a hučí to len pri akcelerácii

Vopred vďaka
Moderátor: Miky_CZ
pod demontazou mame rozumiet odmontovanie kompletneho kardanu z auta alebo rozobratie kardanu samotneho (krize atd)??mipr píše: Pozicia kardanu sa musi pri demontazi oznacit. Ak to poplietli, da sa to najst, ale je to opruz, niekolko krat demontovat kardan a skusat.
Mne predny kardan cely vybrali a nasledne ako celok namontovali - nic sa nerozoberalo. Akurat ze po tom namontovani to uz vibruje.mipr píše:@ mco: ano vyvazenie kardanu sa robi aj pre osobne auta. Odporucam pri vymene niektoreho z dielov (nie krizov) kardanu. Pozicia kardanu sa musi pri demontazi oznacit. Ak to poplietli, da sa to najst, ale je to opruz, niekolko krat demontovat kardan a skusat.
Tomy H. mal roz***ny double kriz a strediace lozisko na kasu. Naviac na zadnom kardane na strane hardyny je osadeny gumovy silentblok. Malo kto ho vymiena, lebo ide tazko dole. Ale ma taktiez vplyv na vibracie...
Takze mco, poznacit, kardan dole, vsetko skontrolovat, premazat atd. Este sa moze stat, ze kardan zle zlozia (oba konce nelicuju), ale to uz by museli byt uplni amateri. To uz by bol extrem.
Rada na zaver: Ti co maju zvysovane podvozky, prekontrolujte si jednotlive uhly kardanov. Vysvetlenie tu:
https://www.youtube.com/watch?v=gmV4qwLfOMY
Az prilis casto mi pride zvysene auto a uhlovanie je zle. Ked sa natom clovek odveze, ma pocit ze to auto sa rozbieha tazkopadne, v trnavskom nareci tomu hovoria (citaj tvrdo bez makcenov) "ide ztuha"...V nizkej rychlosti vnimavy clovek citi tie narazove vlny. Logicky skor odide kardan a ostatne celky...
Chlapi nedajte sa, vsetko si dobre skontrolujte. Su to nasi milacikovia, a lajdacka robota je predsa nepripustna, nie?
Ano, ak nic s kardanom nerobili, tak mas 4 moznosti...mco píše:Ta rozcvicka - najst spravnu polohu, znamena teda 4 moznosti - za predpokladu ze sa kardan nerozoberal..?
to je riadna kravinamipr píše:Ano, ak nic s kardanom nerobili, tak mas 4 moznosti...mco píše:Ta rozcvicka - najst spravnu polohu, znamena teda 4 moznosti - za predpokladu ze sa kardan nerozoberal..?
a aka je povodna poloha ked menis kardan za fungl novy ktory nikdy na aute nebol?mipr píše:petmic tu sa bavime o najdeni povednej polohy kardanu, nie o vyvazovani... ci?
presne tak - naspat tam bol nalozeny povodny kardan. pani v LRC KE tam vybrali moj, nalozili iny a nasledne vratili moj povodny, s ktorym sa nic nerobilo.mipr píše:petmic tu sa bavime o najdeni povodnej polohy kardanu, nie o vyvazovani... ci?