Discovery 3 vs. Range Sport
Moderátor: Acon
Discovery 3 vs. Range Sport
Ahoj všem, chystal jsem se koupit Mercedes ML a nějak jsem narazil na inzerat na Discovery 3 a asi jsem se zamiloval. Takže procházím fórum a čtu co se dá, ale je toho tu dost a nenašel jsem zatím odpověď na jednoduché otázky... Ta dvě auta z nadpisu mi přijdou hodně podobná, technicky. Je nějaký důvod preferovat jedno nebo druhé? Ceny dílů, servisu, poruchovost? Roky asi 2005-2007.
A obecně LR - pamatuji si docela šílené zkazky o padajících podvozcich, ale tady jsem se dočetl jen o řekněme provozních problémech jako jsou prasklé mechy nebo únik tlaku ze sušičky vzduchu.
Je důvod se bát? Byla to nějaká špatná série /ročník?
Díky moc
Pepa
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
A obecně LR - pamatuji si docela šílené zkazky o padajících podvozcich, ale tady jsem se dočetl jen o řekněme provozních problémech jako jsou prasklé mechy nebo únik tlaku ze sušičky vzduchu.
Je důvod se bát? Byla to nějaká špatná série /ročník?
Díky moc
Pepa
Odesláno z mého C6603 pomocí Tapatalk
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
Re: Discovery 3 vs. Range Sport
Ahoj je potřeba pořádně projít forum, je toho tu hodně
padající podvozky není nijak šílený jestli máš na mysly klesnutí auta, prasklý měchy jen vyjímka.
Nejvíc se točí kolem elektroniky a motoru.
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =6&t=26305
Hlavní rozdíl je ve vnitřní velikosti a komfortu. Technika je stejná.
RRS uvnitř menší ale pohodlnější svezení
D3 uvnitř vetší, pohodli o něco menší ale pořád proti ML úplně jinde
( taky jsem koukal po MLku kdyz jsem resil auto, D3 je nekde jinde )
padající podvozky není nijak šílený jestli máš na mysly klesnutí auta, prasklý měchy jen vyjímka.
Nejvíc se točí kolem elektroniky a motoru.
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =6&t=26305
Hlavní rozdíl je ve vnitřní velikosti a komfortu. Technika je stejná.
RRS uvnitř menší ale pohodlnější svezení
D3 uvnitř vetší, pohodli o něco menší ale pořád proti ML úplně jinde
( taky jsem koukal po MLku kdyz jsem resil auto, D3 je nekde jinde )

Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
ML je hlavne šeredné, to ze najede pul míče bez investic to je druha vec 

- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
velka rodina = disco 3
jednotlivec = RRS

jednotlivec = RRS

LRservis.sk Bratislava
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)
- NOTIX
- tel.: 601322634
- auto: Def 90 Puma, RRE
kamos ho ma ,ma najeto asi 250 a investice velikyKokesek píše:to ze najede pul míče bez investic to je druha vec

Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
MOLON LABE !!! M.A.R.A.
Nevím tedy v čem by měla být D3 méně pohodlná než RRS, které jsou obvykle na velkých kolech. Jinak pokud potřebuješ prostor, tak jedině D3, RRS je co do velikosti kufru poměrně výrazně menší. U obou platí nekupovat auto s neznámou historií! Servisní knížka je základ, ale je potřeba zjistit i všechny opravy, co se na autě dělaly. Nekupovat auto z prvních let výroby. Nejlépe od roku 2007 až do konce produkce (2009 přišla D4). Pokud není známo, jestli se to dělalo, tak vyměnit rozvodový řemen i ten zadní pro pumpu (nejpozději ve 180-ti tisících km). Kolem 160-ti tisíc udělat automatickou převodovku (náplň + vana), vyměnit olej v přídavce i zadním diferenciálu, pokud je zamykatelný. Odchází silentbloky zavěšení a díky váze auta rychle odchází brzdy (destičky i kotouče). Doporučuji měnit motorový olej častěji než je stanoveno, já měním po 20-ti tisících, někdy i po míň.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
Díky za reakce. Stále to tu studuju a motor je asi největší problém.
Už jsem projel i nějaká auta a mám konkrétní dotazy:
1) Chrastění na volnoběh. Po přidání plynu zmizí, při zařazení D nebo R taky. Měnič byl prý měněný.
2) Pomalá akcelerace po přidání plynu, ale pak najednou od cca 3 tisíc otáček silný zátah.
3) Je tu v inzerci auto s téměř 370 tisíci. Ale podle všeho dobře opecovavane. Je tenhle nájezd problém?
4) Dá se u auta zjistit reálný počet km? Diagnostikou např. Asi naivní dotaz, co?
Díky!
Už jsem projel i nějaká auta a mám konkrétní dotazy:
1) Chrastění na volnoběh. Po přidání plynu zmizí, při zařazení D nebo R taky. Měnič byl prý měněný.
2) Pomalá akcelerace po přidání plynu, ale pak najednou od cca 3 tisíc otáček silný zátah.
3) Je tu v inzerci auto s téměř 370 tisíci. Ale podle všeho dobře opecovavane. Je tenhle nájezd problém?
4) Dá se u auta zjistit reálný počet km? Diagnostikou např. Asi naivní dotaz, co?
Díky!
Jinak koukám po roce 2006 a výš. 2005 jako první rok výroby moc nechci.
A auto je jako 3. do rodiny, nájezd do 10 tisíc ročně. A možná občas mimo asfalt.
A auto je jako 3. do rodiny, nájezd do 10 tisíc ročně. A možná občas mimo asfalt.
- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
Collie, auta takychto rocnikov maju vacsinou najazdene cez 300 tisic, aj ked to na tachometri nie je uvedene. Jedine ze by si zohnal auto kupene v CZ/SK s akou-takou hysitoriou...
Vek auta priblizne zistis z jeho sucasnych prouch a celkoveho opotrebenia...
Ako kriterium vyberu by som si urcil sumu penazi ktoru ches dat do kupy Discošky plus sumu do oprav, ktore ta cakaju. Celkovo ti to da nejaku sumu penazi, co ta to bude realne stat.
Do bazaru si zober znaleho mechanika aby ti auto pozrel a rovno navrhol kolko budu stat opravy. Pocitaj vsak s tym, ze nie vsetko sa da zistit na mieste, takze rezervu na opravy si urcite este nechaj.
Drzim palce a vitaj v rodine LR...
Vek auta priblizne zistis z jeho sucasnych prouch a celkoveho opotrebenia...
Ako kriterium vyberu by som si urcil sumu penazi ktoru ches dat do kupy Discošky plus sumu do oprav, ktore ta cakaju. Celkovo ti to da nejaku sumu penazi, co ta to bude realne stat.
Do bazaru si zober znaleho mechanika aby ti auto pozrel a rovno navrhol kolko budu stat opravy. Pocitaj vsak s tym, ze nie vsetko sa da zistit na mieste, takze rezervu na opravy si urcite este nechaj.
Drzim palce a vitaj v rodine LR...

LRservis.sk Bratislava