Přehřátý 300TDI
Moderátor: Miky_CZ
Přehřátý 300TDI
Zdar.
Mam půl roku zánovní Disko 300 TDI (muj první off) a dneska jsem s ní jel kapku kudlu. Nicméně cca 4 kiláky před koncem cesty jsem zvolnil pod 2000ot/min a před zdechnutím jsem nechal ještě chvilku zabrblat. Po 5 min, když jsem k autu příšel, tak ani neškytlo. Až když víc vychladlo, tak úplně v pohodě. Když jezdim normálně a moc ho netrápim, tak s tim problém neni. Větrák to má napevno, takže to asi neni schopný dochladit, když to někde stojí. (Teda jestli to kdy schopný bylo). Už se to tu někde řešilo? Může to bejt třeba jen termostat? Nebo vadný nějaký teplotní čidlo? Nemyslim si, že bych mu dal až takovej kotel, že by to nestíhal chladič. Jo a voda tam je. Předpokládám, že jo, jen jsem lama a nenašel jsem to. Tak kdyby mě mohl někdo někam odkázat. Dík.
Mam půl roku zánovní Disko 300 TDI (muj první off) a dneska jsem s ní jel kapku kudlu. Nicméně cca 4 kiláky před koncem cesty jsem zvolnil pod 2000ot/min a před zdechnutím jsem nechal ještě chvilku zabrblat. Po 5 min, když jsem k autu příšel, tak ani neškytlo. Až když víc vychladlo, tak úplně v pohodě. Když jezdim normálně a moc ho netrápim, tak s tim problém neni. Větrák to má napevno, takže to asi neni schopný dochladit, když to někde stojí. (Teda jestli to kdy schopný bylo). Už se to tu někde řešilo? Může to bejt třeba jen termostat? Nebo vadný nějaký teplotní čidlo? Nemyslim si, že bych mu dal až takovej kotel, že by to nestíhal chladič. Jo a voda tam je. Předpokládám, že jo, jen jsem lama a nenašel jsem to. Tak kdyby mě mohl někdo někam odkázat. Dík.
Lilek, zvaný brambora.
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
Re: Přehřátý 300TDI
ani neskytlo znamena co motor tocil ale nechytil nebo se vubec netocil starter?
me tohleto tedal starter za tepla proste nefungoval stacilo trochu vychladnout a startoval normalne. nebo do neho staci prastit tyckou
me tohleto tedal starter za tepla proste nefungoval stacilo trochu vychladnout a startoval normalne. nebo do neho staci prastit tyckou
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
Miky_CZ píše: nebo do neho staci prastit tyckou

A co ti prozradit teploměr?Lilek píše:Zdar.

Discovery je životní styl.
Ani netočil starter. Když je slabá baterka, tak je slyšet takový sepnutí, že to má nějakou tendenci. Ale tady nic. No a teplotu nevim. Musela ale být pod 100. Odvíral jsem expanzku a nevařil. No a jinak dneska jsem koukal na chladič a je částečně zanesenej a nějaký ty lamely taky chybí. Ale jinak rada taky dobrá, začnu vozit v autě tyčku. 

Lilek, zvaný brambora.
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
Správnej mechanik co má LR se pozná hnedFranta D1 píše:Miky_CZ píše: nebo do neho staci prastit tyckouHlavně že není třeba tahat noťase z Woknama.

Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Jestli motor nevařil a teploměr byl pod sto (fakt nevíš, kolik a jestli vůbec ukazuje?), pak to termostat nebude.Lilek píše:Ani netočil starter. Když je slabá baterka, tak je slyšet takový sepnutí, že to má nějakou tendenci. Ale tady nic. No a teplotu nevim. Musela ale být pod 100. Odvíral jsem expanzku a nevařil. No a jinak dneska jsem koukal na chladič a je částečně zanesenej a nějaký ty lamely taky chybí. Ale jinak rada taky dobrá, začnu vozit v autě tyčku.
Kdyby to bylo čidlo, tak nebude ukazovat vůbec nebo bude různě blbnout (pak to můžou být kabely).
Ale obojí na startér nemá vliv.
Ale v nadpisu máš přehřátý 300TDi

Discovery je životní styl.
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
starter, az ti to udela priste zkus ho polit studenou vodou nebo do neho prastit tyckou
je na ridicove strane pod hadici sani za turbem
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
přesně tohle mně dělá 300Tdi Def, když je horko, jedu po dálnici, pak zastavím a za chvíli jedu dál, tak nestartuje, cvaká jen relátko pod palubkou, startér nedělá vůbec nic... ale když vychladne tak funguje normálně. Zítra jde k Eliottovi na servis s jinýma věcma, tak ho poprosím, aby se podívali i na tohle, pak písnu co s tím bylo. Řešil bych to ale vyndáním, vyčištěním a promazáním....
Country boy...
Miky_CZ píše:starter, az ti to udela priste zkus ho polit studenou vodou nebo do neho prastit tyckou
Za tim turbem je ten starter, nebo ta tyčka?

Dělam si p... dík za radu. Zkusim to a dám vědět.
Lilek, zvaný brambora.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Tak to nechávej běžet. 

Tak když je motor studenej, budík ukazuje, že studenej je. A když je ohřátej, ukazuje, že je ohřátej. Jevilo se mi to totiž jako špatně fungující sofistikovaná ochrana motoru proti přehřátí. Ale očividně tam nic takovýho nebude, tak to asi bude ten starter, kterýmu je občas horko.Steve píše:Jestli motor nevařil a teploměr byl pod sto (fakt nevíš, kolik a jestli vůbec ukazuje?), pak to termostat nebude.Lilek píše:Ani netočil starter. Když je slabá baterka, tak je slyšet takový sepnutí, že to má nějakou tendenci. Ale tady nic. No a teplotu nevim. Musela ale být pod 100. Odvíral jsem expanzku a nevařil. No a jinak dneska jsem koukal na chladič a je částečně zanesenej a nějaký ty lamely taky chybí. Ale jinak rada taky dobrá, začnu vozit v autě tyčku.
Kdyby to bylo čidlo, tak nebude ukazovat vůbec nebo bude různě blbnout (pak to můžou být kabely).
Ale obojí na startér nemá vliv.
Ale v nadpisu máš přehřátý 300TDi
Lilek, zvaný brambora.
To víš, to nechám někde běžet a někdo mi s tim prchne. Leda, že bych tam při odchodu hodil redukci.Hanys_a_Kaca píše:Tak to nechávej běžet.
Lilek, zvaný brambora.
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Jasně, nechávej tam redukci a lapku doběhneš...
Zkontroluj ukostření, mně to blbě ukazovalo teplotu motoru (a k tomu blblo rádio, ventilátor, málo svítily světla atd..) , protože byla špatná kostra mezi kastlí a rámem...
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054