F1 Freelander 1.8 r.v.99 sytič
Moderátor: Safraporte
-
F1 Freelander 1.8 r.v.99 sytič
Zdravím chtěl bych se zeptat nefunguje mi sytič nevíte které čidlo ho řídí.Freelender 1.8 r.v.99
Re: Freelander 1.8 r.v.99 sytič
FREE 1.8 žádný sitič nemá,vše řeší řídící jednotka vozu.Poslední auta ,která měla sytič ,byly tuším favority.
-
No příznaky mám jako když jsem v zimě ze škodou 120 jel po startu bes sytiče.cukání a po zahřátí 200-400m vše ok.mě by zajímalo jestli některé čidlo neříká řídící jednotce je zima zapni sytič nebo je sytič zaplý při každém startu ať je teplo nebo zima.
Podobne se choval muj Freelander 1.8i, kdyz jsem natankoval u jedne nejmenovane 'znackove' cerpaci stanice
. Zatepla už šel dobře, ale studenymu se mu nechtelo. Skoro pul nadrze jsem vytrpěl a potom natankoval poradnej benzin. A bylo po cukani. Stříkačka fakt žádnej ruční sytič nemá a dávkuje to jednotka, která i řídí volnoběžné otáčky.

LR Freelander I 1.8 V16 88kW, Mercedes-Benz E class S212 220 CDI
-
Dělá mě to tak dva měsíce nejhorší je ten ranní start.Odpoledne když jedu z práce je to lepší,a čim je větší zima tím je to horší.Tankoval jsem už na 5 benzinkách abych vyloucil palivo.Já vím že sytič nemám.Já si myslím že řídící jednotka na základě údajů z senzoru teploty přidá více paliva a méně vzduchu.Ja jenom nevím které čídlo to je.buď je to čídlo teploty vody nebo vzduchu.
Je za to odpovědné čidlo teploty vzduchu /někdy stačí vyčístit/ a v některých případech slabý tlak benz.čerpadla.
-
Na stránkách s nahradnima dilama jsem viděl dvě čidla jedno nebylo vyfoceny ale nakresleny a bylo tam napsáno čidlo teploty vzduchu.a druhé zelené čidlo teploty nasávaného vzduchu.to první jsem nikde v autě nenašel.To palivovy čerpadlo to by taky mohlo byt o tym jsem na fóru už četl.Napřed bych zkusil to čidlo ale který z těch dvou.
čidlo teploty vzduchu je vzadu za klapkou sání,má na konci dva drátky s kuličkou,někdy stačí očistit.
-
Zkusím ho očistit a uvidím.No a když to nepomůže tak koupim nové.
Nekupuj hned nové,je dost drahé.Přeměř si hodnoty.Pokud je v pořádku skus filtr a čerpadlo.
-
Tak jsem ho vyčistil.Tech.benzinem to moc nešlo tak jsem použil čistič brzd a pak to šlo.Bylo zasrany jak svíčka z fichtla.Ale hlavni je že to necukalo ani ráno ani odpoledne.Syce bylo teplo ale předtím bylo taky teplo a cukalo to.Vypadá to že čidlo je původní z r.99.Takže nárok na výměnu má ale ještě nepřišel jeho čas.To je snad poprvé co to nestálo prachy zatím.
Pokaždé se nemusí platit.Ať se daří!