Viz: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 28&t=26964čuník píše:ono to funguje od nějaký rychlosti a taky ho tam musí být velmi přesný množství
tlumič řízení a ložisko na přídavce
Moderátor: Miky_CZ
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Re: tlumič řízení a ložisko na přídavce
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
jo to jo,. já že s tím nemám osobní zkušenost
Defender ? For heaven´s sake, not on your life!
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
AD plechové disky - kdysi, než jsem si na D2 koupil další sadu originál Al kol, tak jsem se díval na nějaké neoriginál plechy a tam ta středová díra už od pohledu nebyla ani kulatá, v pneuservisu, kde jsem na to koukal nevěřili, tak jsem je donutil donést šupleru - v jednom směru to bylo skoro 2mm větší než v kolmém. Hrálo si s tím nevěřícně asi půl hodiny všech 6 mechaniků co tam měli.
Výsledek byl, že to dodavateli hodili na hlavu a sáhli kola od jednoho zákazníka, co je měl jenom krátce. Dodavatel následně dodal to co mě a ne levnější (pro něj) špatné kopie.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Mám 33-jky 285/75 a lacné kópie modularov a keď to vyvažovali za stred, celé koleso malo akoby brutálnu osmičku a plus bolo akoby elipsa, vyvažovanie "na prsty" tj, za otvory šrúb bolo úplne v pohode, aj keď na kola išlo aj 200g závažia, ale vibrácia, ktorá išla do volantu, zmizla. Samozrejme, ostatné druhy vibrácií ostali... 

hmm.. to zní zase jako naděje. Fakt by mě nenapadlo, že ten ráfek bude mít šišatou díru a nebo ne uprostřed. Jenže jsem nikdy neslyšel kde a kdo by to dělal. Ale když už jsme u toho, stejně si myslim, že ten tenkej plecháč se na šroubech moc dobře nevystředí. Pořád si ale myslim, že ten prášek by to měl pobrat
Land Cruiser HZJ78
discovery II
suzuki samurai cabrio :-)
discovery II
Skús pneuservis pre nákladné autá...
tam jsem byl teď naposledy ale sám jsem přišel s tím, ať nasypou prášek.. tak to možná umí a jen jsem to nezjistil
jen ze zvědavosti.. jak to funguje když má všechno jiný rozteč, to musí mít pro každý redukci?

Land Cruiser HZJ78
discovery II
discovery II
Umí to lepší pneuservisy. Je to takový adapter.
- Přílohy
-
- _vyr_3619Adapter-pro-kola-bez-stredove-diry.jpg (19.33 KiB) Zobrazeno 3079 x
Už radši na nic...
tak to koukám.. to jsem zase o něco chytřejší. Vůbec jsem nevěděl, že to jde i takhle. Jinak ten tlumič mě stejně zajímá pořád 

Land Cruiser HZJ78
discovery II
discovery II
dej vědět jestli to vyváž. na šrouby pomohlo
Tak se zdá, že je po problému.. Kola jsem znovu nechal zout a hned bylo jasné, co se dělo. V kolech byla vlhkost a ten prášek moc jemný.. Díky tomu byla půlka náplně nalepená na ráfku a všelijak po pneu. To vysvětluje, proč to občas bylo perfektní a někdy by mi to utrhlo ruce.. Tak jsem zkusil zase závaží a hlavně podle vašich rad vyvážit na šrouby. Už jsem tak najezdil asi 600km a tak dobře se s tím jelo naposledy, když jsem to koupil 

Land Cruiser HZJ78
discovery II
discovery II
tak je to OK, no ten vyvažovací prášek bych dal max. jako doplněk klasickýmu vyvážení ,-pokud vůbec, Taky si dát pozor při koupi starších disku jestli nejsou naražené a nehází
,s tím se pak v pneuservisu nedá nic moc udělat .jedině ho nechat srovnat a to stojí další peníze,

Ráfky jsem kupoval nové.. Ale už jsem je za tu dobu asi 4X nechával vyvazovat i různých servisech a nikdy to nikdo nedokázal dobře. Tak jsem chtěl zkusit prášek. Teorie byla dobrá... Že se to převáží samo s bahnem v kolech. Někdy to fungovalo bezvadně a někdy by to urvalo ruce. Myslím že jinej druh prášku ( kuličky) bude fungovat dobře. Ty kuličky se nebudou lepit. Tak bych to nezavrhoval
Land Cruiser HZJ78
discovery II
discovery II