D1 problem s elektroinstalací - asi voda
Moderátor: Miky_CZ
D1 problem s elektroinstalací - asi voda
Ahoj Všem
jsem asi 1/2 roku majitelem D1 300Tdi a už po druhé se mi projevil tento problém:
přestali mi jít stěrače v poloze na cyklovač, osvětlení kabiny na dveřní spínač(normálně to jde rozsvítit), vyhřívání zadního skla, zadní stěrač, mlhovky a ostřikovače předních světel. Nejde ani akustické upozornění na klíče ve spínačce, osvětlení spínací skřínky a ani signalizace zapomenutých zapnutých světel.
Nevíte prosím někdo kde bych měl hledat? kam mohlo zatéct?
Děkuji za pomoc
Zbyněk
jsem asi 1/2 roku majitelem D1 300Tdi a už po druhé se mi projevil tento problém:
přestali mi jít stěrače v poloze na cyklovač, osvětlení kabiny na dveřní spínač(normálně to jde rozsvítit), vyhřívání zadního skla, zadní stěrač, mlhovky a ostřikovače předních světel. Nejde ani akustické upozornění na klíče ve spínačce, osvětlení spínací skřínky a ani signalizace zapomenutých zapnutých světel.
Nevíte prosím někdo kde bych měl hledat? kam mohlo zatéct?
Děkuji za pomoc
Zbyněk
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Re: D1 problem s elektroinstalací - asi voda
Toto vše má na starosti MFU (Multi function unit). Řekněme že se jedná o řídící jednotku. Ta se aktivuje když začne motor mazat. Takže bych hledal problém mezi čidlem mazání a tou jednotkou. MFU je součástí pojistkové skříně.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
OK dekuju. Předpokládám ze mfu je součásti pojišťoven skříně pod volantem. Jdu hledat. Ještě jednou dekuju
Zbynek
Zbynek
Nejčastější závada zatékání- buď kolem předního okna v oblasti dolních rohů u řidiče a spolujezdce nebo střešní okna (zpuchřelé těsnění nebo ucpané odtokové kanálky)
Mrkni pod palubku a posviť si spodem pod okno, pokud tam uvidíš orezlý místa na přepážce k motoru, je to jasný. Poznáš to i podle mokrého koberce u řidiče. Taky zkontroluj odtokové dírky pod oknem zvenku (při zvednutí kapoty je to vidět).
Mrkni pod palubku a posviť si spodem pod okno, pokud tam uvidíš orezlý místa na přepážce k motoru, je to jasný. Poznáš to i podle mokrého koberce u řidiče. Taky zkontroluj odtokové dírky pod oknem zvenku (při zvednutí kapoty je to vidět).
Ahoj
Tak se mi zatím nepovedlo jednotku MFU najít
. Zjistil sem ale že mi nechodí kontrolka resp signalizace mazání. Když odpojím konektor od čidla mazání a přiložím ho na kostru tak se kontrolka rozsvítí. Mohlo by to být čidlem? Myslíte že je možné aby čidlo oleje způsobovalo problémy s cyklovačem stěračů? osvětlením interieru, vyhříváním zadního okna?
Může te mi prosím napovědět kde najdu tu MFU?
Děkuju Zbyněk
Tak se mi zatím nepovedlo jednotku MFU najít

Může te mi prosím napovědět kde najdu tu MFU?
Děkuju Zbyněk
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
MFU je součástí pojistkové skříně u řidiče. Ano nefunkční čidlo mazání může způsobit vše co popisuješ. Zkusíš to tak že přiložíš drát od čidla na kostru nastartuj a pak ho odpoj. Nevím zda je nutné aby běžel motor možná stačí jenom zapnout klíček s připojeným čidlem a pak ho při stále zapnutém klíčku odpojit. Mělo by vše fungovat. Dej vědět jak jsi dopadl.
Existuje test MFU, někde najdu jak se aktivuje pokud ti nebude fungovat to co jsem výše napsal.
Existuje test MFU, někde najdu jak se aktivuje pokud ti nebude fungovat to co jsem výše napsal.
Zde myslím není žádná informace to co se týče MFU. Nebo já ji zde nenašel.Miky214 píše:Hledej zde
http://workshop-manuals.com/landrover/discovery300tdi
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Ahoj
Tak jsem vymenil cidlo tlaku, to ted funguje tak jak ma, ale ostatni veci se nerozbehli. Zkusil jsem i odpojit baterii.
U ridice mam mokry koberec takze myslim ze tam nekde zatekla ta voda. Asi ne okolo okna ale strechou. Nakonec to je jedno.
Ma ta jednotka oznaceni 1280? Jen jestli nehledam nesmysl.
Zkusim jeste zitra jit po dratech od spinace zadni mlhovky.
Kde jsi prosim vycetl ze se o tyto funkce stara tato jednotka? V rave jsem to nenasel ale moje anglictina je spatna.
Kazdopadne diky za vas cas
Zbynek
Tak jsem vymenil cidlo tlaku, to ted funguje tak jak ma, ale ostatni veci se nerozbehli. Zkusil jsem i odpojit baterii.
U ridice mam mokry koberec takze myslim ze tam nekde zatekla ta voda. Asi ne okolo okna ale strechou. Nakonec to je jedno.
Ma ta jednotka oznaceni 1280? Jen jestli nehledam nesmysl.
Zkusim jeste zitra jit po dratech od spinace zadni mlhovky.
Kde jsi prosim vycetl ze se o tyto funkce stara tato jednotka? V rave jsem to nenasel ale moje anglictina je spatna.
Kazdopadne diky za vas cas
Zbynek
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
MFU je taká blbá krabička mamontovaná na zadnej strane poistkovej skrinky.Je tam plná prdel tenučkých kolíčkov ktoré vedia perfektne zoxidovať práve po zatečení vody.Dokonca mne sa úplne rozsypali a musel som MFU vymeniť.Takže poist.skr.vymontuj a otoč a si u cieľa. 

V jednoduchosti je krása.
Napadlo me to a tak jsem tam satral rukou nic sem nenahmatal. Rano to sundam. Kazdopadne dakujem (-: Zb
Ahoj
Takže jsem se posunul a našel jednotku na zadní straně pojistek. Mám fotku ale z mobilu mi nejde vložit. Je na ni napsáno AMR 5360. Po zatčeni ani stopy. Vypadá ze ji ted vyrobili. Osvětlení auta při otevření dveří, cyklovac, mlhovky..... dále nefunkční. To bylo ve středu. Dnes změna. Ráno auto ve vnitř svítí a nejde zhasnout.
Nemáte prosim někdo k didpozici elektro schéma? Klidně koupím nebo vymenim. Diky Zbynek
Takže jsem se posunul a našel jednotku na zadní straně pojistek. Mám fotku ale z mobilu mi nejde vložit. Je na ni napsáno AMR 5360. Po zatčeni ani stopy. Vypadá ze ji ted vyrobili. Osvětlení auta při otevření dveří, cyklovac, mlhovky..... dále nefunkční. To bylo ve středu. Dnes změna. Ráno auto ve vnitř svítí a nejde zhasnout.
Nemáte prosim někdo k didpozici elektro schéma? Klidně koupím nebo vymenim. Diky Zbynek