D3 nejde nastartovat

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
dava
auto: DII Td5 v origoši

Re: D3 nejde nastartovat

#21 Příspěvek od dava » 28 lis 2015 12:07

vladaz píše:Čerpadlo je otestované na stolici, vstřiky jen na autě baňkama. Ale chodily všechny úplně stejně a přetok byl minimální. Tlak v railu při startu dosáhne cca 200bar, pak naskočí, ale okamžitě padne a motor neběží.

Teď se mi podařilo nastartovat, tlak v railu při volnoběhu 300, měřil jsem PCV a VCV jak diagmostikou tak osciloskopem. Při volnoběhu PCV cca 17%, VCV 25%. Kdyby protékal vstřik, tak by se VCV snažil víc otevírat, aby pokryl ten zvýšený odběr, ne? Tlak v railu se ale s přidáním otáček nezvyšuje jak by měl, dosáhne postupně jen cca 450 při 3000ot, ale PCV se neotevře na víc, aby tlak zvýšil.
Občas se za běhu stane, že tlak v railu se začne bez zjevné příčiny snižovat, PCV reaguje otevřením někam až k 60%, VCV pořád na cca 25%. Většinou to ale PCV nepodchytne a auto padne do nouzáku - pak běží pravidelně a PCV opět na 17%.

Na vstřik mi to nepřipadá. Nějaké čidlo?
Ještě bych mu teda zkusil odpojit snímač plnícího tlaku, může to být řízené na základě chyby snímače nebo EGRu
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince

Kokesek
auto: D2,D3,L322,P38,L405
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Kokesek » 28 lis 2015 12:16

a jak se chova vyfuk a zvuk kdyz to bezi a kdyz uz to chce zdechnout? pozorujes nejake divnosti? ono se to tak podobne chova kdyz mas ucpany palivovy filtr. jestli mas podavacku jinou tak ji hod do kanystru a zkus to primo. at vyloucis vedeni, filtr, prisavani vzduchu.
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

vladaz
auto: SIIA,DIII,L322,..

#23 Příspěvek od vladaz » 28 lis 2015 14:56

Filtr uz je taky vymeneny. Ale prave jsem si rano rikal, ze jeste zkusim udelat celou podavaci stranu mimo auto, abych vyloucil problemy tam.

Jinak dekuju vsem, ze mi venujete cas s premyslenim i psanim nametu a zkusenosti. Moc mi pomahate si utridit myslenky. Diky!

Kokesek
auto: D2,D3,L322,P38,L405
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kokesek » 28 lis 2015 18:04

vladaz píše:Filtr uz je taky vymeneny. Ale prave jsem si rano rikal, ze jeste zkusim udelat celou podavaci stranu mimo auto, abych vyloucil problemy tam.

Jinak dekuju vsem, ze mi venujete cas s premyslenim i psanim nametu a zkusenosti. Moc mi pomahate si utridit myslenky. Diky!

Nemas zac! Pokud to funguje tak ze je clovek aktivni a nesedi jenom u pocitace pak to radeni k necemu vede. A co si budem povidat kazdy obcas potrebujem podrbat za uchem :wink:
Diagnostika, chipovani, OPRAVY A SERVIS LR
774290683 MORAVA, OSTRAVA, FM
http://www.car-prestiz.cz

Odpovědět