Viskospojka neda se povolit.
Moderátor: Miky_CZ
Viskospojka neda se povolit.
Ahoj priatelia. Akosi mi nejde povoliť viskospojka. Potreboval by som poriadne zaaretovať remenicu, len nemám na to ten správny kĺúč.
Nenájde sa niekto , kto by mi dal rozmer - rozteč tých dier na kľúči aby som si ho vyrobil? Prikladám odkaz aj obrázok o ktorý kľúč sa jedná.
http://www.paddockspares.com/td5-viscou ... r-set.html
Ďakujem.
Nenájde sa niekto , kto by mi dal rozmer - rozteč tých dier na kľúči aby som si ho vyrobil? Prikladám odkaz aj obrázok o ktorý kľúč sa jedná.
http://www.paddockspares.com/td5-viscou ... r-set.html
Ďakujem.
- Přílohy
-
- $_1.jpg (22.9 KiB) Zobrazeno 4513 x
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Viskospojka neda se povolit.
Něco podobného jsem s udělal z kusu pásoviny a použil jednou - byl to docela opruz. Při dalším povolování jsem vzal klíč 36mm, nasadil ho na matici ventlátoru a několikrát do něj praštil správným směrem kladivem a ono to povolilo. Přede mnou to podle obou chání matice někdo dělal majzlíkem, což není ideální postup.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Presne tak - 36 a kladivo - ide to uplne lahko
. tel 0905532342 bratislavsky kraj mail info@atlascamper.sk
No jo no... Lenže takto som to skúšal a nepovolilo. A to som dal na klúč trubku aby som mal rameno. Aj tak nič. Remenica sa pretáča. Závit je tam klasicky povoluje sa proti smeru hod. ručičiek. Tak nechápem . Predchádzajúci majiteľ menil viskospojku a asi to nejak moc utiahol. Ako naj riešenie sa mi zdá tento original klúč. Len je tam zlý prístup a nedokážem zmerať rozteč tých šrobov aby som si to vyrobil.patrik píše:Presne tak - 36 a kladivo - ide to uplne lahko
tu je tvoj problem...nepotrebujes silu ale impulz. trubku dole, dve tri dobre mierene rany dobrym kladivom po kluci a povoli toboberko píše: A to som dal na klúč trubku aby som mal rameno.
if it ain't broke, don't fix it
Ideálně potom závit dobře promazat, aby to šlo příšte snáze.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- pete805
- tel.: +421905314815
- auto: DII td5 ,P106 1,5d
Netreba ti merať rozteč ,stačia ti dve páskoviny jedna dlhšia a druhá krátka spojené šroubom tak aby sa dali roztvárať a zatvárať a na koncoch navrtaj diery podla hlavičiek šroubov ,ja som si to spravil za chvíľuboberko píše:No jo no... Lenže takto som to skúšal a nepovolilo. A to som dal na klúč trubku aby som mal rameno. Aj tak nič. Remenica sa pretáča. Závit je tam klasicky povoluje sa proti smeru hod. ručičiek. Tak nechápem . Predchádzajúci majiteľ menil viskospojku a asi to nejak moc utiahol. Ako naj riešenie sa mi zdá tento original klúč. Len je tam zlý prístup a nedokážem zmerať rozteč tých šrobov aby som si to vyrobil.patrik píše:Presne tak - 36 a kladivo - ide to uplne lahko

Británie měla na vybranou mezi válkou a hanbou. Zvolila hanbu a bude mít válku.
( W.Churchill k Chamberlainovi v House of Commons po podpisu Mnichovské dohody, 1938)
( W.Churchill k Chamberlainovi v House of Commons po podpisu Mnichovské dohody, 1938)
Všichni všude píšou jak je to jednoduchý když víš jak na to. Ovšem já měl taky značný problémy. Klíč a kladivo - nic , pásovnina ve tvaru A plus klíč - nic , jedna z posledních možností tady ten přípravek co je na fotce a klič. Zajel sem k LandJirkovi a při povolování (každej na jedný straně opření o bok auta) slušně zabrali. Naštěstí povolila. A jako znalec v oboru říkal že se i setkal s tím že dolů proste nešla. Tak doufám že to nebude tvůj problém.
Presne takto to mám aj ja. Nedostal som sa po štádium kamarát a klúčDawe23 píše:Všichni všude píšou jak je to jednoduchý když víš jak na to. Ovšem já měl taky značný problémy. Klíč a kladivo - nic , pásovnina ve tvaru A plus klíč - nic , jedna z posledních možností tady ten přípravek co je na fotce a klič. Zajel sem k LandJirkovi a při povolování (každej na jedný straně opření o bok auta) slušně zabrali. Naštěstí povolila. A jako znalec v oboru říkal že se i setkal s tím že dolů proste nešla. Tak doufám že to nebude tvůj problém.