STK 2016
Moderátor: Acon
- peppino
- tel.: 606486252
- auto: LR DII Td5
Re: STK 2016
Bavil jsem se ve čtvrtek s technikem STK a jak pravil,jde jim z toho samotným hlava kolem.Ale jednu zajímavou info jsem se dozvěděl.Zásadní doplňky,který zasahujou do konstrukce a jsou zapsaný do velkýho techničáku,musí bejt i v malým.
Pokud něco funguje,nebojte se použít kurvítko!
- pete805
- tel.: +421905314815
- auto: DII td5 ,P106 1,5d
Na Slovensku nám môžte závidieť náš super systém,u nás to kontrolujú na okresnom úrade odbor cestnej dopravy a ak máš neplatné také nepodstatné veci tak najprv vraj pošlú výzvu a potom dva šeky po 160 euro mincí jeden za stk a druhý za ek takže ti to decentne pripomenú :-OHanys_a_Kaca píše:Tak já vyfotitelne vin nemám, dostal jsem tedy technickou na 30 dni, 30 dni uplynulo a tak nejak je to asi vsechno, co k tomu muzu dodat. technickou mam teda neplatnou, auto ale startuje porad stejne dobre, jezdi dobre, zenu mam krasnou, deti mam zdrave...
PS: keď mi vyrazili náhradné vin na rám tak samotný technik skonštatoval že hádam to pár rokov vydrží

Británie měla na vybranou mezi válkou a hanbou. Zvolila hanbu a bude mít válku.
( W.Churchill k Chamberlainovi v House of Commons po podpisu Mnichovské dohody, 1938)
( W.Churchill k Chamberlainovi v House of Commons po podpisu Mnichovské dohody, 1938)
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
ja som ti rozumel, sustred sa na toKokesek píše:tady nejde ani o flintu ani o zito... pouze konstatuji fakta jak to bude fungovat aby se dalo na pripadne rozmary legislativy dostatecne pripravit vyvojem vlastich uprav softwaru ridicich jednotek...

zase som si spomenul na ten vtip v Pupende o pasemnickachHanys_a_Kaca píše:

Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
- jancho
- tel.: 777714532
- auto: ex Disco II TD5
Šnorchl prej nevadí a neřeší se, snad údajně proto, že neprecniva nad auto, nemění výšku. Lift mám 2 palce a ani si toho nevšiml, neřekl o něm ani slovo. A čipy, co jsem zatím slyšel by měly být zakázané - ovšem nejsem si jist, když to tam napichnou, zda to zjistí - no ale asi ano, jinak by to po novu nezakazovali. Takže mít dvě řídící jednotky a tu bez čipu tam šoupnout před STKfugín píše:A co zvednutý auta, šnorchly,chip motoru atd? Jsou nějaké informace?

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ad čip a TD5 - k ostatním se vyjadřovat nebudu. Najít, že auto je čipnuté, pokud to tam vyloženě někdo nenapíše a není to pokladač kouřové clony není úplně jednoduché. A pokud to chtějí řešit, tak se to udělá tak, aby to bylo co nejméně vidět. Už je vidím, jak si vyčítají SW a porovnávají ho s tím od výrobce.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
K čemu? Potřeboval by jsi k tomu ještě putovní diagnostiku. Ono u TD5ky může mít víc řídících jednotek motoru a ty jenom přehodíš, ale jenom v jednom autě. Spárování s imobilizérem (dá se odstranit) a hlavně nastavení vstřikovačů je pro každé auto jiné. Pokud chceš čip, tak u TD5ky není problém udělat možnost přepínání dvou map. Třeba standardní a "nestandardní", kdy ta nestandardní určitě není určena pro provoz na silnici.iYary píše:Co mit erarni putovni ŘJ?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
VW ma to prepinanie uz davno automaticke;-)MadTom píše:Pokud chceš čip, tak u TD5ky není problém udělat možnost přepínání dvou map. Třeba standardní a "nestandardní", kdy ta nestandardní určitě není určena pro provoz na silnici.
-
I tak se to dá, ale to po mě prosím nikdo nechtějte. Systém, že když se netočí zadní kola, tak auto nekouří a nejede se do terénu moc nehodí. 

- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Oni ty věci zakazujou jen tak ze zvyku, aniž by, ti co to vymysleli, pochopili souvislosti a následkyjancho píše:Šnorchl prej nevadí a neřeší se, snad údajně proto, že neprecniva nad auto, nemění výšku. Lift mám 2 palce a ani si toho nevšiml, neřekl o něm ani slovo. A čipy, co jsem zatím slyšel by měly být zakázané - ovšem nejsem si jist, když to tam napichnou, zda to zjistí - no ale asi ano, jinak by to po novu nezakazovali. Takže mít dvě řídící jednotky a tu bez čipu tam šoupnout před STKfugín píše:A co zvednutý auta, šnorchly,chip motoru atd? Jsou nějaké informace?

Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
- hifi
ved to je prave ta tragediaVencaZE píše:Oni ty věci zakazujou jen tak ze zvyku, aniž by, ti co to vymysleli, pochopili souvislosti a následkyjancho píše:
Šnorchl prej nevadí a neřeší se, snad údajně proto, že neprecniva nad auto, nemění výšku. Lift mám 2 palce a ani si toho nevšiml, neřekl o něm ani slovo. A čipy, co jsem zatím slyšel by měly být zakázané - ovšem nejsem si jist, když to tam napichnou, zda to zjistí - no ale asi ano, jinak by to po novu nezakazovali. Takže mít dvě řídící jednotky a tu bez čipu tam šoupnout před STK.

Peter
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
STK neni a nebude vybavena nastrojem pro komparovani verzi softwaru... Neumi to ani original zastoupeni. Zastoupeni pozna pouze starsi verzi softwaru ridici jednotky, nedokazou udelat ani downgrade pouze upgrade. To co je tedka v legislative pripomina spise bubaka. Cim vice vás postrasime tim vetsi predpoklad je techto uprav bude do budoucna mene. Avsak zpetna kontrola je temer nemozna, ale to nevadi budeme strasit vic. jasna vec je ta ze auto nacipovane bude mit vetsi kourivost, ale ketere starsi auto ji vetsi nema? Staci jezdit po meste a pres stk stejne auto neprojde a to nemusi byt nacipovane. A druhy opak je ze sam provozuji nekolik aut i nacipovanych a mam odzkousene ze kdyz jedu pianko 100km s krasne prohratym motorem vyfukem atd. tak bezproblemu odmeri kourivost v ramci toleranci a nacipovane auto bezproblemu projde. Pak nechapu smysl tohoto bubactví. jestli chcou docilit pouzivani vyrobcem udanych map...dobre ale musi to umet odkontrolovat. Jestli chcou docilit kontrolovane kourivosti, dobre ale at se potom teda zrusi ty praveke normy na stare liazky tatry a podobne smeti. A dostane to pouze vyjimku na specialni pouziti do filmu, historicke srazy apod.
-
A pak je tu ještě retroaktivita práva a případná zmařená investice. Prostě jsem si koupil starší auto a stát mi teď zakazuje s ním jezdit, i když je úplně v pořádku. Jediné "košér" rešení je to provozovateli takovéhoto auta osladit daněma a poplatkama, respektive dát slevu tomu, kdo má auto novější. Ale potom by taky mělo to novější auto být reálně lepší, nejenom na papíře od výrobce, a začal bych reálnou spotřebou. Ale to už se odkláním od tématu STK.
Co by mě zajímalo je, co si na STK budou moci dovolit ve vztahu k takovým věcem jako je kryt na motoru - pokud bude nutné ho pro demontáž odšroubovat, nejenom odcvaknout bez použití nářadí.
A perlička z STK se 130kou minulý týden - nelíbí se nalévaví hrdlo nádrže - prý že to originál má určitě nějakou krytku. A tažné zařízení bylo považováno za zábranu proti podjetí.
A já jsem si vždycky myslel že je to jenom pluh.
Když už neznají věci, které jsou viditelné zvenku a jsou v každé fotce z reklamního katalogu, jak by mohli kontrolovat co je v řídících jednotkách.
Co by mě zajímalo je, co si na STK budou moci dovolit ve vztahu k takovým věcem jako je kryt na motoru - pokud bude nutné ho pro demontáž odšroubovat, nejenom odcvaknout bez použití nářadí.
A perlička z STK se 130kou minulý týden - nelíbí se nalévaví hrdlo nádrže - prý že to originál má určitě nějakou krytku. A tažné zařízení bylo považováno za zábranu proti podjetí.

Když už neznají věci, které jsou viditelné zvenku a jsou v každé fotce z reklamního katalogu, jak by mohli kontrolovat co je v řídících jednotkách.

- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
to s tymi ludmi na STK je urcite rozdielne kus od kusu,cize niekde bude robit uplne pako,co vie ze by malo mat auto 4 kola,malo by svietit,vrcat,brzdit...ale niekde zas robia ludia co ich to bavi a vedia o autach detaily o ktorych nevedia ani mnohi majitelia,napr ja som bol prekvapeny co mi kamarat vysypal z rukava,uplne presne identifikoval co je košér a co nie...na blbost technikov by som sa rozhodne nespoliehal 

-
Já na ni také spoléhat nechci, a není to o blbosti, ale o nesnalosti méně běžných aut. Viz. Defender 90 nebo 110 a chybějící zadní nárazník. 

- hifi
obavam sa ze jasnym cielom je vsetkymi moznymi prostriedkami ludi otravit a donutit ich aby stare auta srotovali a kupovali kazde 4 roky nove sracky aby sa biznys tocil
Peter
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo...
tak jsem si to tady trošku pročetl a jsem zvědavý jak budou reagovat na moji DII 1999 s předkem z faceliftu...
tak jsem si to tady trošku pročetl a jsem zvědavý jak budou reagovat na moji DII 1999 s předkem z faceliftu...
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
- Kokesek
- auto: D2,D3,L322,P38,L405
- Kontaktovat uživatele:
nijak, protoze to ani nepoznaj...
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Tak jsem včera zase už po páté prošel STK bez ztráty květinky ....
Hold když musíš,tak musíš 
p.s. Nebyl jsem na předčasné - ze strachu z r.2016 - ale holt mě to tak blbě ( prosinec ) vychází
, jinak jsem byl informován že od r. 2016 budou fotit auto ze 7 pohledů ... VIN,čelní okno ... atp.

p.s. Nebyl jsem na předčasné - ze strachu z r.2016 - ale holt mě to tak blbě ( prosinec ) vychází

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "