Prosím o radu, zvuk jako pumpička
Moderátor: Miky_CZ
- ladapes
- tel.: 725*708*083
- auto: D4 5.0 V8
Prosím o radu, zvuk jako pumpička
Ahojte, občas se mi u D2 TD5 ozývá od motoru takový zvuk, jako když uděláte podtlak, nebo jako pumpička a je to slyšet v takových pravidelných intervalech rychle po sobě. Nevíte co by to mohlo být?
A pak ještě náhodně kolísají otáčky, jde to tak jako náhodně nepravidelně, ale když stojím, když jedu tak to nedělá, nebo minimálně to není poznat.
díky za rady
A pak ještě náhodně kolísají otáčky, jde to tak jako náhodně nepravidelně, ale když stojím, když jedu tak to nedělá, nebo minimálně to není poznat.
díky za rady
D2, D1 Camel, D2 a teď D3
Re: Prosím o radu, zvuk jako pumpička
ladapes píše:Ahojte, občas se mi u D2 TD5 ozývá od motoru takový zvuk, jako když uděláte podtlak, nebo jako pumpička a je to slyšet v takových pravidelných intervalech rychle po sobě. Nevíte co by to mohlo být?
díky za rady
Jako, to by moh bejt ventil ... někdo už to tu řešil, bylo tam i video se zvukem toho kloktání.
No road? No problem...
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
LR užívej s klidem a rozvahou Angličana, jinak tě dostane do blázince
- ladapes
Ahoj, nahrál jsem ten zvuk, poznáte někdo co by to mohlo být?
Kód: Vybrat vše
https://youtu.be/vr6QTX2P3l8
-
- tel.: +421905214172
- auto: Discovery II, 2.5 TD
toto video je sukromneladapes píše:Ahoj, nahrál jsem ten zvuk, poznáte někdo co by to mohlo být?Kód: Vybrat vše
- ladapes
Děkuju za upozornění, už jsem to změnil..tanak píše:toto video je sukromneladapes píše:Ahoj, nahrál jsem ten zvuk, poznáte někdo co by to mohlo být?Kód: Vybrat vše
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Něco podobného občas zaslechnu při startu - ale jenom když mám otevřené okno u řidiče. A proto, že mám koncovku na šnorchlu otočenou dozadu - tedy k tomu oknu.
Koukni se po hadicích okolo sání a na řemen. Mě to totiž nesedí se zvukem motoru - opakuje se to moc málo často.
Koukni se po hadicích okolo sání a na řemen. Mě to totiž nesedí se zvukem motoru - opakuje se to moc málo často.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: +421905214172
- auto: Discovery II, 2.5 TD
MNE TO TAK BUBLALO
TAK SOM vybral egr ventil ,VYMENIL, OLEJ, FILTRE, POSKAKAL PO KAPOTE A ZATIAL NEBUBLA
TAK SOM vybral egr ventil ,VYMENIL, OLEJ, FILTRE, POSKAKAL PO KAPOTE A ZATIAL NEBUBLA

- ladapes
Ahoj, tak jsem dle rad zkusil dolít olej, ten jsem totiž ještě od koupě neměnil a chyběl tam, koupil jsem pro sichr do nafty VIF a do oleje Milotec-1 aditiv, trochu pojezdil aby se promazalo.
Pak jsem zaslepil EGR, vyrobil záslepky dle manuálu tady, (ještě jsem nezjistil jestli zaslepit ten podtlak a jestli něco dělat s tím čidlem co je na sání). Sání bylo zahumusený, samý uhlí, fuj. takže jsem vyčistil. Vyndal jsem i středový tlumič a místo něj nandal resonator, je to la-bush na uši
Nicméně , ale to cvakání-klepání tam je pořád. Chvíli to vypadalo že ne, ale je. Sundal jsem ještě trubku co je za vzduchovým filtrem, vyndal listí vyčistil,utáhl ale odtud to asi nebude.
Vyčistil jsem konektor co vede k ŘJ, tam byl olej, takže se odstranili další duchařiny. Ale budu muset ještě hledat dál..
Pak jsem zaslepil EGR, vyrobil záslepky dle manuálu tady, (ještě jsem nezjistil jestli zaslepit ten podtlak a jestli něco dělat s tím čidlem co je na sání). Sání bylo zahumusený, samý uhlí, fuj. takže jsem vyčistil. Vyndal jsem i středový tlumič a místo něj nandal resonator, je to la-bush na uši

Nicméně , ale to cvakání-klepání tam je pořád. Chvíli to vypadalo že ne, ale je. Sundal jsem ještě trubku co je za vzduchovým filtrem, vyndal listí vyčistil,utáhl ale odtud to asi nebude.
Vyčistil jsem konektor co vede k ŘJ, tam byl olej, takže se odstranili další duchařiny. Ale budu muset ještě hledat dál..