Dálkový start - Disco 3

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
OPUS
tel.: +420777238243
auto: LR Discovery 3

Dálkový start - Disco 3

#1 Příspěvek od OPUS » 05 led 2016 13:52

Zdravím,
nemáte někdo zkušenost s montáží dálkového startu u Discovery 3,
už mě nebaví furt v týhle kose běhat ráno :yawn ven polonahej startovat auto, děkuji

Popřípadě kontakt na někoho kdo dovede poradit, namontovat (České Budějovice).
Landrover Discovery 3 TDV6 HSE se spacákem
Ford S-Max 2.0 TDCI

https://www.facebook.com/LR-Discovery-F ... 2/timeline

xxx
auto: byla D3, teď D4

Re: Dálkový start - Disco 3

#2 Příspěvek od xxx » 05 led 2016 20:07

OPUS píše: ...
už mě nebaví furt v týhle kose běhat ráno :yawn ven polonahej startovat auto, děkuji
...

a to děláš proč? :D

NOTIX
tel.: 601322634
auto: Def 90 Puma, RRE

#3 Příspěvek od NOTIX » 05 led 2016 20:53

protože ho to nebaví :mrgreen:
Defender 90 Puma - táta do lesa a na chalupu
Karoq - to mi zbylo pro posun do rachoty

MOLON LABE !!! M.A.R.A.

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#4 Příspěvek od RudaK » 05 led 2016 20:54

:coze: Ty v tom bydlíku nemáš nezávislé horkovzdušné topení ? Já zapnu horkovzdušné topení dostatečně v předstihu a lezu do tepla ... :Pohoda:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

xxx

#5 Příspěvek od xxx » 05 led 2016 21:01

RudaK píše::coze: Ty v tom bydlíku nemáš nezávislé horkovzdušné topení ? Já zapnu horkovzdušné topení dostatečně v předstihu a lezu do tepla ... :Pohoda:

ale mu jde o to, aby zahřál motor :muscle :D

hifi
tel.: 0944542144
auto: D2 Td5 2004 automat

#6 Příspěvek od hifi » 05 led 2016 21:03

ja som mal onehda v sluzobnom VW Transporteri a aj v mojom Ford Mondeo alarm s pagerom s moznostou dialkoveho startu. volalo sa to Magicar. fungovalo to dobre, ale malo to nejake obmedzenia ze ked si zastavil a chcel nasledne dialkovo nastartovat, tak medzi vypnutim kluciku a dialkovym startom sa nesmeli otvorit dvere. iba vodicove pri vystupeni po vypnuti zapalovania. motor vtedy vyplo az po zatvoreni dveri.
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.

G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift

xxx

#7 Příspěvek od xxx » 05 led 2016 21:22

tak teď bez legrace.
Pokud nemáš nezávislé topení v autě, tak bych spíše řešil v zimě ohřev motoru.
Existují 2 možnosti, buď elektrický na 230V, který se vkládá do chladícího okruhu, pokud parkuješ u rodinného domu a auto můžeš připojit do zásuvky. Nastavíš si časový spínač a voda se ti v motoru ohřeje na 80°C http://www.predehrevmotoru220v.cz/

nebo druhá varianta je dálkové ovládání nezávislého topení, které je v motoru, to ti ohřeje vodu v bloku na 76°C.

První variantu si namontuješ sám.
Druhou variantu ti namontuje v Budějkách Eliott http://land-rover.eliott.in/cz/e-shop/7 ... a6349.html

...a když máš motor na 80°C, tak se ti po nastoupení auto vyhřeje už hodně rychle. :mrk

hifi
tel.: 0944542144
auto: D2 Td5 2004 automat

#8 Příspěvek od hifi » 05 led 2016 21:37

este by som vedel o variante 3: ked kolega HST dokonci cesky LLAMS, urcite by to zvladol aj on s Arduinom :rock
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.

G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#9 Příspěvek od RudaK » 06 led 2016 01:44

xxx píše: druhá varianta je dálkové ovládání nezávislého topení, které je v motoru, to ti ohřeje vodu v bloku na 76°C. :mrk
Mě se todle zrovna moc neosvědčilo :Sorry: Nezávislé vodní topení se na dálku zapne,větrák se zapne,světe div se taky a někdy se stane,že po nastartování nejde přidat plyn :coze: . Prý ŘJ dostává špatný info ... tak vypnout a znovu zapnout a ono se to chytí ( ten plynový pedál ) . Vono to dost žere elektriku,tak jestli nemám baterku těsně před svalením,ale motor chytne akorát odezva na plynový pedál nic . Bez zapnutí toho vodního topení na dálku motor chytne a nemá žádný problém a tak babo raď ... obráceně horkovzdušné topení kabinu vytopí a motor naskočí a jede normálně .
p.s. Ještě detail na závěr - při uslém autě to na dálku zapnout nejde - prostě odemknout dálkovým dveře,zapnout dálkovým topení a ono se to potom do těch cca 10 vteřin zas samo zamkne,ale topení topí. Asi to je nějak divně zapojené,ale že parkuji u domu za bránou,tak mě to neva . A tak raději zapínám ten horkovzduch ....
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

xxx

#10 Příspěvek od xxx » 06 led 2016 07:53

otázka Rudo je, jestli to tak dělá všem? Já to ale nemám, tak nevím.
Jinak je to jedna z možností. Ať si OPUS vybere :mrk

OPUS

#11 Příspěvek od OPUS » 06 led 2016 09:05

No nejraději bych samozřejmě horkovzdušné nezávislé topení,
Webasto co je v autě jak jsem zřejmě správně pochopil lze dovybavit modulem dálkového startu což dělá i Elliot.
Ten ale stojí 8.000,- Kč a ohřeje jen motor, tzn. v autě je zima jako v lednici. ´
Mám štěkací prdel, takže si stejně sednu do ledových sedaček a studeného auta. Řeším momentálně podložkou pod zadek z ovčí vlny.

Vzhledem k tomu, že ráno vozím partu malejch dětí s tý naší prdele do školy, tak vybíhám v trenkách ven a startuju cca. 10 min před odjezdem auto
aby děckám, co už tak mrznou venku, bylo hned teplo.

Vzhledem k tomu že modul dálkového startu stojí podle toho co jsem viděl asi 4.500,- Kč mi to přijde jako dobrá alternativa.
http://www.levnealarmy.cz/eshop/zabezpe ... 880as.html
Nastartuju dálkově, motor naskočí a s ním i Webasto takže za 10 minut bude v autě parádně.

Jinak do budoucnosti chci určitě namontovat nezávislé horkovzdušné topení, i vzhledem ke spaní co v autě je, je to podle mne
nutnost, stejně jako druhá baterie jak jsem pochopil, pokud to má skutečně topit déle.
Těch třicet za pořízení zatím neni schváleno rodinnou radou, počítám že po pár studených nocích v autě se to podá samo.
Ale ani po tom co jsem četl zde na foru nevím kde a co nechat namontovat.
Ford S-Max 2.0 TDCI

libovka
tel.: Jabko
auto: RR L322

#12 Příspěvek od libovka » 06 led 2016 09:11

nebo druhá varianta je dálkové ovládání nezávislého topení, které je v motoru, to ti ohřeje vodu v bloku na 76°C.

76°C??? Tuhle teplotu to udělá možná když je teplo,ale ne když je pod nulou. Teplota ohřevu vody v systému je tak max 40- 50°C pokud běží bufík cca 30min.

Problém s vodním topením u D3 je ten,že má hadice do motoru tak blbě přivedené,že se ohřívá "pouze půlka motoru".A a to ta ve které je čidlo teploty pro jednotku.Proto některý auta maj problém s tím že nejde po startu přidat plyn viz.Ruda. Taky mi to dělalo,ale já to nechcípal a znovu nestartoval jako Ruda,ale nechal jsem to běžet a asi po 10 sekundách se to chytlo.

OPUS

#13 Příspěvek od OPUS » 06 led 2016 12:34

Ještě k tomu horkovzdušnému topení,
existuje nějaká rozumná rada, kde a co nechat namontovat za rozumnou cenu?
U pána co montuje Webasto jsem se dozvěděl, že to není problém, topení v akci do konce roku za 25.000,- Kč + montáž.
Dyť tam sakra topení je, s tím že k němu vedou pro mne jako laika všechny věci jako je nafta, elektrika atd.

To neexistuje nikdo, kdo to původní topení vyndá (třeba by šlo i prodat) a na jeho místo namontuje jiné,
co umí u foukat vzduch? S tím že to bude levnější a montáž vlastně také, když tam vše podstatné už vede?
Proč se musí proboha pro mně nepochopitelně montovat druhé na jiné místo?

Témata tady jsem pročítal, ale nejsem tak zručnej abych něco namontoval sám,
popravdě z toho ani nejsem moc chytrej, vždycky se téma po čase stočí jiným směrem :Sorry: (stejně jako já teď měním téma z dálkového startu na horkovzduch)
a informace je v háji.

Takže bych chtěl namontovat něco co zaručeně funguje a dobře,
A dozvědět se kde, jaký typ a za kolik.

Tak teď mluvte :smoke

P.S. jinak kdyby někdo chtěl ten dálkový start, tak po tom co jsem zjistil, abych dokončil téma které jsem založil, to opravdu problém není.
Cena včetně alarmu by měla i s montáží být okolo 10tisíc (levná verze) + jde i namontovat k tomu start stop tlačítko s keyless go, klíč od auta můžete zahodit.
http://www.levnealarmy.cz/eshop/zabezpe ... m1090.html
https://www.youtube.com/watch?v=LPe03Ypf9kY
https://www.youtube.com/watch?v=xnQ6RLodpzI
Ford S-Max 2.0 TDCI

libovka
tel.: Jabko
auto: RR L322

#14 Příspěvek od libovka » 06 led 2016 12:59

Motáš dohromady dvě věci.Topení co tam je je na ohřev vody a je podstatně menší než to vzduchové.A to vzduchové se ideálně montuje do interiéru protože si z interiéru nasává a zpět vyfukuje vzduch.Do prostoru kde je origo topení by se vzduch nejspíš ani nevešel nehledě na to že bys musel nějak natahat nemalé hadice co by přiváděli vzduch do kabiny.

Co se tyce dalkoveho startu tak klicek urcite zahodit nemuzes.

Nejlevnější řešení je rozchodit origo vodní topení na dálku.
Naposledy upravil(a) libovka dne 06 led 2016 13:08, celkem upraveno 2 x.

habakuk
auto: Discovery II

#15 Příspěvek od habakuk » 06 led 2016 13:04

Pleteš hrušky z jabkama.
V autě máš teplovodní topení pro motor ohřívá vodu v chladícím okruhu a pomáhá rychlejšímu ohřátí motoru. Topení je umístěno v motorovém prostoru.

Ty by jsi chtěl teplovzdušné které ohřívá prostor pro posádku a montuje se přímo do interiéru (pod sedačky, kapsy v kufru a podobně).

Tady na fóru se nyní prodává několik teplovzdušných topení a pěkné ceny tak proč nekoupit jetý kousek a zaplatit pouze za montáž.
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy

pojir
tel.: 602727915
auto: D2
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od pojir » 06 led 2016 13:13

Pochytil jsem pozitivni reakce na ruske horkovzdusne topeni Planar 2D. To stoji pod 15 tisic nove, tak muzes zkusit zjistovat informace timto smerem, pokud chces neco noveho a webasto ti prijde drahe. Myslim, ze ho tady na foru ma Fugín.

Pripadne na aukru je dlouhodobe spousta horkovzduchu webasto - novych ci pouzitych komplet sad okolo 15 tisic +-.

Sam v teto oblasti jen pasivne vstrebavam informace a teprv cekam na vhodny okamzik, kdy se mi do toho bude chtit investovat.
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.

xxx

#17 Příspěvek od xxx » 06 led 2016 13:58

OPUS píše:
Tak teď mluvte :smoke

P.S. jinak kdyby někdo chtěl ten dálkový start, tak po tom co jsem zjistil, abych dokončil téma které jsem založil, to opravdu problém není.
Cena včetně alarmu by měla i s montáží být okolo 10tisíc (levná verze) + jde i namontovat k tomu start stop tlačítko s keyless go, klíč od auta můžete zahodit.
http://www.levnealarmy.cz/eshop/zabezpe ... m1090.html
https://www.youtube.com/watch?v=LPe03Ypf9kY
https://www.youtube.com/watch?v=xnQ6RLodpzI
než vrazit 10tis. do alarmu, raději kup už horkovzduch. Krom toho je to zbytečný žrout baterie a ke všemu,když se ti nebude v zapalování dobíjet klíč, tak se ti časem stane, že s ním už auto neotevřeš a nenastartuješ :D A těžko říct, jak tím alarmem (Keyless) chtějí obejít imobilizér? a když se někdy podělá alarm, tak auto už nenastartuje nikdo :D

OPUS

#18 Příspěvek od OPUS » 06 led 2016 18:55

xxx píše:
OPUS píše: než vrazit 10tis. do alarmu, raději kup už horkovzduch. Krom toho je to zbytečný žrout baterie a ke všemu,když se ti nebude v zapalování dobíjet klíč, tak se ti časem stane, že s ním už auto neotevřeš a nenastartuješ :D A těžko říct, jak tím alarmem (Keyless) chtějí obejít imobilizér? a když se někdy podělá alarm, tak auto už nenastartuje nikdo :D
Jo, souhlas :yes po celodenním zkoumání už mi to taky došlo,
navíc si myslím nebo sem si jistej, že dlohodobé rachtání studenýho motoru na volnoběh
přinese motoru jen škodu.

Takže horkovzduch, jasná cesta.
Ford S-Max 2.0 TDCI

OPUS

#19 Příspěvek od OPUS » 06 led 2016 18:58

pojir píše:Pochytil jsem pozitivni reakce na ruske horkovzdusne topeni Planar 2D. To stoji pod 15 tisic nove, tak muzes zkusit zjistovat informace timto smerem, pokud chces neco noveho a webasto ti prijde drahe. Myslim, ze ho tady na foru ma Fugín.

Pripadne na aukru je dlouhodobe spousta horkovzduchu webasto - novych ci pouzitych komplet sad okolo 15 tisic +-.

Sam v teto oblasti jen pasivne vstrebavam informace a teprv cekam na vhodny okamzik, kdy se mi do toho bude chtit investovat.
jasnačka, tak to bude i u mne, tuhle zimu ještě bez, ale tu další už určitě s.
Sehnat je jedna věc, ale pořád tedy zůstává ve vzduchu ta otázka kam jet
nechat namontovat, no?

U toho Planaru je odkaz na Kůta servis (prodej,montáž Prachatice)
ale na webu je to servis pro náklaďáky a nikde ani zmínka o montáži topení
Ford S-Max 2.0 TDCI

fugín
tel.: 777001161
auto: ex free 1,8/Disco2

#20 Příspěvek od fugín » 06 led 2016 19:22

Jo mám ho. Planar sem koupil od kamaráda (zdejší člen fóra) ,montoval ho taky kamarád ve svým servisu a i když ho mám teprve krátce tak zatím mohu jen a jen chválit. Např. v Mohelnici se topilo skoro 12 hodin v kuse a ranní start na brnk. Je to Rus a ty by si se zimou měli umět poradit :mrgreen:
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá

Odpovědět