STK a tazne po novom
Moderátor: Acon
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
STK a tazne po novom
videl som v TV novinach a uz aj pocul v zakrute ze sa rozputala hysteria ohladom zapisu tazneho vo velkom TP. udajne ak ma auto namontovane tazne musia byt vo velkom TP zapisane (vypisane) vsetky riadky tykajuce sa pripojovacieho zariadenia. je to nejaka novinka co si udajne vymysleli aby mohli drbat ludi a plati to neviem ci od zaciatku juna, ale vela ludi ma s tym pakaren a kvoli tomu nepreslo cez STK. normalne zevraj ak ti chyba jeden udaj z tych tusim 5-tich neprejdes cez STK, daju ti platnost iba 30 dni na odstranenie zavady a musis si to ist dat doplnit na dopravny inspektorat. ten ti to doplni ak mas nejaky ofocialny doklad budto o montazi alebo od tazneho kde tento udaj je uvedeny a potom znova na opakovanu STK a zase platit. ak taky doklad nemas, tak smola policajti nic nedopisu a tazne dole a odstranit z TP a znova STK.
pisem iba to co som pocul z medii, na STK sa chystam niekedy v septembri, ale chyba mi zapis TYP takze sa nemozem dockat cim sa zase budem musiet zaoberat aby som nahodou nemal chvilu co robit.
uz ste niekdo absolvovali STK podla tychto novych panskych huncutstiev co tam tiez nemate vsetko vypisane ako chcu, ci s tym naozaj robia taku pakaren ?
pisem iba to co som pocul z medii, na STK sa chystam niekedy v septembri, ale chyba mi zapis TYP takze sa nemozem dockat cim sa zase budem musiet zaoberat aby som nahodou nemal chvilu co robit.
uz ste niekdo absolvovali STK podla tychto novych panskych huncutstiev co tam tiez nemate vsetko vypisane ako chcu, ci s tym naozaj robia taku pakaren ?
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Re: STK a tazne po novom
..asi pred dvoma týždňami som prešiel s originálnym ťažným na Disko 1, chýbal mi údaj v jednom riadku, a pán technik mi povedal, že oficiálne by som potreboval potvrdenie od importéra a aj ten chýbajúci údaj a potom by mi to dopravný inšpektorát musel zapísať.. ale vzhľadom na nadštandardné vzťahy sme tento postup vynechali a auto mi zdobia dve nové nálepky . 

STK pred dvoma tyzdnami. s taznym som problem nemal lebo si ho asi nikto nevsimol. VIN na rame takisto nekontrolovali. akurat mali blbe poznamky k ramu, ze by mal byt zapisany ci co.
vie niekto ktory zakon/vyhlaska urcuje co musi a co nemusi byt zapisane v TP?? na stk to nevedeli.
ja mam v TP napr satelitnu navigaciu (ktoru auto nikdy nemalo), hlinikove disky a klimatizaciu. pride mi to ako totalny nezmysel.
tazne nemam v TP, nikdy tam nebolo. mam doklad o nakupe a montazi z anglicka. povodny majitel ho kupil v autorizovanom LR v UK a dal ho tam aj namontovat. na slovensku nevedel ze to treba zapisovat (v UK a to nezapisuje) tak to nezapisal. ked som auto kupil zapisat mi ho nechceli, ze musi byt namontovane autorizovanou slovenskou firmou. vykaslal som sa teda na to.
vie niekto ktory zakon/vyhlaska urcuje co musi a co nemusi byt zapisane v TP?? na stk to nevedeli.
ja mam v TP napr satelitnu navigaciu (ktoru auto nikdy nemalo), hlinikove disky a klimatizaciu. pride mi to ako totalny nezmysel.
tazne nemam v TP, nikdy tam nebolo. mam doklad o nakupe a montazi z anglicka. povodny majitel ho kupil v autorizovanom LR v UK a dal ho tam aj namontovat. na slovensku nevedel ze to treba zapisovat (v UK a to nezapisuje) tak to nezapisal. ked som auto kupil zapisat mi ho nechceli, ze musi byt namontovane autorizovanou slovenskou firmou. vykaslal som sa teda na to.
if it ain't broke, don't fix it
- jbizik
- tel.: +421907325338
- auto: D1 200tdi, L322 m62
Mam s tym skusenost....zakon myslim plati niekedy z konca Aprila. Posledny majovy tyzden som bol na STK tam mi hned kontrolval ťažne zariadenie a ked videl ze tam mam vypisane iba dva riadky s tych štyroch či piatich tak ma posielal na dopravny inšpektorat dopisať ostatne udaje. Samozrejme v ten den som nepresiel STK lebo som v TP nemal skoro nič napisane
. Z STK v ten den poslali viacerych ludi preč na dopravny inspektorat koli ťažnemu. O tyžden som prišiel znova a však koli tomu že som štitok odpilil z dovodu znižovania ťažneho( lebo som si myslel že v TP to už je zapisane tak to tam už nepotrebujem), tak som zhodil cele ťažne dole koli STK
.......no potom som už prešiel(len-tak-tak). V ten den tam zase prišli auta čo to podla novely zakona nemali dovyplnované-tak pan išiel na dopravny inšpektorat...za hodinu sa vratil s dopisanym udajom. Mal vsak rovnaky problem ako ja - bez štitku(ale original), na policii nechceli nič vidiet , ziadne doklady, podklady ani na aute, hned mu tam napisali a opečiatkovali do TP (niečo v tom zmysle- čísla, vyrobca neidentifikovatelne). A mal pokoj!!!!! musim ist aj ja takto to dopisať aby bol pokoj.

Ex- D2 4.0 V8 - LPG
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532
- hifi
no tak nadstandardne vztahy tu mame aj my, len pre sicher. ja mam auto z NL a v holandskom TP bolo ohladom tazneho iba to ze tam je tazne do 3,5t samozrejme ziadny papier ani potvrdenie o odbornej montazi a to este niekde na konci TP ako u nas ostatne napr altern. pneu...
na KO dali protokol co auto ma, preslo to cez STK a EK, siel som na okresny urad dopravy, z hrby papierovsom vypisal asi 4-stranovu ziadost s tym ze ked niecomu nebudem rozumiet to mam nechat prazdne a baba pri preberani ziadosti to so mnou presla, dopisala mi alternativne pneu,predny ram stresne okna...k taznemu som nemal napisane nic, lebo som bol z toho pako, tak mi tam dopisala to co nasla v protokole z KO a NL technicaku no teraz ked vypukla hysteria som si vsimol ze tam nemam vypisany TYP. pozeral som na tazne stitok tam mam a je to nejaky tazne tusim STC.... no pojdem pred STK asi opacit DI ci sa zlutuju nad nescasnym zemepanom a dopisu mi to tam zo stitka.
ale principialne je to riadna kravina, ked roky to nikoho nezaujimalo a teraz je z toho pruser co zrazu robi z auta neschopne prevadzky.
podme to kalinaka uje..t capicami !
na KO dali protokol co auto ma, preslo to cez STK a EK, siel som na okresny urad dopravy, z hrby papierovsom vypisal asi 4-stranovu ziadost s tym ze ked niecomu nebudem rozumiet to mam nechat prazdne a baba pri preberani ziadosti to so mnou presla, dopisala mi alternativne pneu,predny ram stresne okna...k taznemu som nemal napisane nic, lebo som bol z toho pako, tak mi tam dopisala to co nasla v protokole z KO a NL technicaku no teraz ked vypukla hysteria som si vsimol ze tam nemam vypisany TYP. pozeral som na tazne stitok tam mam a je to nejaky tazne tusim STC.... no pojdem pred STK asi opacit DI ci sa zlutuju nad nescasnym zemepanom a dopisu mi to tam zo stitka.
ale principialne je to riadna kravina, ked roky to nikoho nezaujimalo a teraz je z toho pruser co zrazu robi z auta neschopne prevadzky.
podme to kalinaka uje..t capicami !
Peter
- jbizik
- tel.: +421907325338
- auto: D1 200tdi, L322 m62
Myslim ze na fizlovni so zapisom nebudes mat problem - bude to rychlovka. 

Ex- D2 4.0 V8 - LPG
- hifi
no my tam nastastie mame prijemnu a ochotnu babu, ale asi tiez moze konat len v urcenych mantineloch. ked na to budem mat ňervy a cas tam skocim a podam hlasenie
Peter
Je neustale potrebne hladat nove cesty ako obcanovi pomahat (podobne ako KO, ktore vobec nic negarantuju, ale musis ju absolvovat, sposob vyradovania vozidiel a pod...)hifi píše: ale principialne je to riadna kravina, ked roky to nikoho nezaujimalo a teraz je z toho pruser co zrazu robi z auta neschopne prevadzky.

Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- hifi
tak doplnim update co som zistil:
kedze bol dnes na DI dlhy den, tak som si rano odfotil stitok z tazneho a po sichte som sa zastavil na DI ze sa idem na to opytat aky velky pruser to je ze v TP nemam zapisany jeden z piatich udajov konkretne TYP a samozrejme nemam ziadne doklady o taznom, lebo je auto z NL a oni mali v TP zapisane akurat to ze tam je tazne do 3,5t a to je vsetko.
zastavil som sa tam bez mojej D2 ako som siel z prace na sluzobnom VW iba s velkym TP a fotakom kde som mal odfoteny stitok, sak sa idem iba opytat
ako som pisal my tu v PU mame 2 velmi prijemne policajtky ktore naozaj naplnaju to ich heslo pomahat a chranit, tak som aj odisiel s novym TP a zapisanym typom ktory mi chybal
bez auta, iba s fotkou stitka, chcela velky a maly TP, OP a PZP a bez reci mi vystavila novy TP a dala vystavit aj novy maly TP. ze to robia bezplatne a robia to teraz dost casto, staci ak na stitku tazneho je nejaky relevantny udaj ktory sa tam da pouzit a doplnia to. dokonca jej nevadilo ze tam nemam pristavene auto, ale som jej stitok doniesom iba na fotaku.
este som bol medzitym na STK sa opytat ci to je ten chybajuci typ naozaj velky pruser a co z toho stitku si tam mam dat dopisat. pruser vraj velky a az si to bezim doplnit, lebo by som nepresiel cez STK a ohladom udaju mi povedal ze je mu (technikovi) je to v podstate jedno co tam bude, len nech to je nejako dolozitelne budto stitkom, alebo nejakym oficialnym dokladom. pre nich na STK je podstatne aby v kazdom riadku nieco bolo vypisane, nesmie byt ani jeden riadok prazdny.
na jednu stranu som bol vytoceny, ze co sa ch... toto vymyslelo, no na druhej strane som bol dnes velmi prijemne soknuty ze v tomto state napriek vsetkej pakarni su stale ludia (uradnici) s ktorimi sa da vsetko jednoducho a bez problemov. na tej STK som bol asi 30 min po uradnych hodinach, ale technici sa tam este motali, tak som im tam zazvonil a normalne mi otvorili a ochotne mi to vysvetlili
takze ak vam tam nieco chyba bezte na DI a dajte si to doplnit, pokial to este ide zadarmo
kedze bol dnes na DI dlhy den, tak som si rano odfotil stitok z tazneho a po sichte som sa zastavil na DI ze sa idem na to opytat aky velky pruser to je ze v TP nemam zapisany jeden z piatich udajov konkretne TYP a samozrejme nemam ziadne doklady o taznom, lebo je auto z NL a oni mali v TP zapisane akurat to ze tam je tazne do 3,5t a to je vsetko.
zastavil som sa tam bez mojej D2 ako som siel z prace na sluzobnom VW iba s velkym TP a fotakom kde som mal odfoteny stitok, sak sa idem iba opytat

ako som pisal my tu v PU mame 2 velmi prijemne policajtky ktore naozaj naplnaju to ich heslo pomahat a chranit, tak som aj odisiel s novym TP a zapisanym typom ktory mi chybal

bez auta, iba s fotkou stitka, chcela velky a maly TP, OP a PZP a bez reci mi vystavila novy TP a dala vystavit aj novy maly TP. ze to robia bezplatne a robia to teraz dost casto, staci ak na stitku tazneho je nejaky relevantny udaj ktory sa tam da pouzit a doplnia to. dokonca jej nevadilo ze tam nemam pristavene auto, ale som jej stitok doniesom iba na fotaku.
este som bol medzitym na STK sa opytat ci to je ten chybajuci typ naozaj velky pruser a co z toho stitku si tam mam dat dopisat. pruser vraj velky a az si to bezim doplnit, lebo by som nepresiel cez STK a ohladom udaju mi povedal ze je mu (technikovi) je to v podstate jedno co tam bude, len nech to je nejako dolozitelne budto stitkom, alebo nejakym oficialnym dokladom. pre nich na STK je podstatne aby v kazdom riadku nieco bolo vypisane, nesmie byt ani jeden riadok prazdny.
na jednu stranu som bol vytoceny, ze co sa ch... toto vymyslelo, no na druhej strane som bol dnes velmi prijemne soknuty ze v tomto state napriek vsetkej pakarni su stale ludia (uradnici) s ktorimi sa da vsetko jednoducho a bez problemov. na tej STK som bol asi 30 min po uradnych hodinach, ale technici sa tam este motali, tak som im tam zazvonil a normalne mi otvorili a ochotne mi to vysvetlili
takze ak vam tam nieco chyba bezte na DI a dajte si to doplnit, pokial to este ide zadarmo
Peter
- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)

LRservis.sk Bratislava
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)
-
- auto: DiscoII V8
Ahojte,
tiež mám problém s ťažným. Je to D2 V8 z Rakúska a na ťažnom bol kedysi štítok, ktorého zvyšky sú ešte vidieť, ale čitateľné sú iba dve veci a to A50-X a vľavo dole v krúžku E2, ostatné popis sú od používania zničené.
Papiere mám na tom super krajskom úrade dopravy či čo to je a že kým nebudem mať údaje komplet, tak mi to nezapíše.
Mohli by ste mi prosím poslať niekto fotku svojho origo štítka ťažného? Je to taká ohromná neodnímateľná radlica. Môj štítok doriešim potom, len to potrebujem rýchlo prihlásiť.
Keď tak tú foto prosím poslať na e-mail: mato.svisto@gmail.com
Vopred vdaka
Maťo
tiež mám problém s ťažným. Je to D2 V8 z Rakúska a na ťažnom bol kedysi štítok, ktorého zvyšky sú ešte vidieť, ale čitateľné sú iba dve veci a to A50-X a vľavo dole v krúžku E2, ostatné popis sú od používania zničené.
Papiere mám na tom super krajskom úrade dopravy či čo to je a že kým nebudem mať údaje komplet, tak mi to nezapíše.
Mohli by ste mi prosím poslať niekto fotku svojho origo štítka ťažného? Je to taká ohromná neodnímateľná radlica. Môj štítok doriešim potom, len to potrebujem rýchlo prihlásiť.
Vopred vdaka
Maťo
Seriový LR Discovery II V8 s mnohými závadami, ale je to láska na prvé naštartovanie.
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu
Tak už až tak sériový nie je: podvozok od TF +2" a k tomu Hankook DynaPro M/T RT03 265/75R16 a konečne uzávierka medzidifu
V Bratislave na DI poslali kade lahsie
Doniesol som im fotku štítku auto a doklady a povedali že potrebujem doklad o kúpe a doklad o montáži. Inak nevedia to zapísať. Tak teraz som nahratý. A ale volal som do autocar Senec a povedali že za 50€ mi vystavia všetky doklady potrebné na zapísanie.

Doniesol som im fotku štítku auto a doklady a povedali že potrebujem doklad o kúpe a doklad o montáži. Inak nevedia to zapísať. Tak teraz som nahratý. A ale volal som do autocar Senec a povedali že za 50€ mi vystavia všetky doklady potrebné na zapísanie.

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Doklad k koupi tažného zařízení? U vás neexistuje taková věc jako ústní kupní smlouva? 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Ak bolo ťažné namontované dávnejšie a nebolo správne zapísané v TP je to maslo políce,lebo na to kašlali a nevypisovali správne TP.Preto je na nich aby skontrolovali EKV a podľa nej doplnili údaje do TP.V mojom prípade dokonca zápis vyzerá dosť kuriózne:Duro1030 píše:V Bratislave na DI poslali kade lahsie![]()
V jednoduchosti je krása.
- hifi
ak chces tak ti zajtra ten stitok odfoteny poslem, ale je tam este aj schvalovacie cislo myslim aspon v TP a na dokladoch z KO urcite ano tak aby ti to sedelomato_srubka píše:Ahojte,
Vopred vdaka
Maťo
Peter
- radekd
- tel.: 608337230
- auto: DII 2x 01 04, D4
Tvůj ofocený TP a k tomu podpis pod čarou......,,V jednoduchosti je krása,, je fakt výstižnýforester píše:Ak bolo ťažné namontované dávnejšie a nebolo správne zapísané v TP je to maslo políce,lebo na to kašlali a nevypisovali správne TP.Preto je na nich aby skontrolovali EKV a podľa nej doplnili údaje do TP.V mojom prípade dokonca zápis vyzerá dosť kuriózne:Duro1030 píše:V Bratislave na DI poslali kade lahsie![]()

Ubytování v Krkonoších www.chatasohajka.cz, www.chataboubelka.cz
-
- auto: DiscoII V8
Ja mám ešte šťastie v tom, že mám papiere na tom odbore dopravy krajského úradu, či ako sa to volá. Práveže na STK a KO mi ťažné nezapísali ako výbavu vozidla. Prito je to radlica ako hrom a prehliadnuť sa nedá. Urobili iba fotku zle čitateľného štítku a na zvyšok sa vyprdli, tak som to dopisoval manuálne. Uvidím, čo z toho bude.
Šľak ma ide trafiť, už nikdy viac dovezené a staré auto
Tento Landy je pre mňa prvý a posledný dovezený
.
Ak z toho nič nebude, tak to tiež budem musieť riešiť s nejakým servisom, kde mi spravia papiere na prihlásenie ťažného
Šľak ma ide trafiť, už nikdy viac dovezené a staré auto

Ak z toho nič nebude, tak to tiež budem musieť riešiť s nejakým servisom, kde mi spravia papiere na prihlásenie ťažného

Seriový LR Discovery II V8 s mnohými závadami, ale je to láska na prvé naštartovanie.
- hifi
to nie je v starom dovezenom aute, za to ono nemoze. mozu za to nejaky nasi cu..ci co si to vymysleli ze budu aj takto sikanovat. registracny poplatok za V8 uz vies aky budes platit ? to im zrejme nestaci... ak nevies, aby ta nevystrelo. tusim okolo 800 euro
Peter