STK 2016
Moderátor: Acon
Re: STK 2016
Díky za pdf...
Takže to vypadá, že starý obyčejný šnorchl co je na defovi od výroby na autě musí být zapsaný v TP?
Takže to vypadá, že starý obyčejný šnorchl co je na defovi od výroby na autě musí být zapsaný v TP?
Country boy...
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Ten šnorchl nevím, já se ptal kdysi (!) Stehlíka a ten mi říkal, že šnorchl do TP nezapisuje, protože nemění celkové rozměry vozidla. Logiku jsem uplně nepochopil, ale zas o p. Stehlíkovi si nemyslim, že je by nevěděl, co říká. Další věc je, že by stejně musel být šnorchl nějaký origo nebo s atestem předpokládám, protože varianta, že mužu dát na auto cokoliv z číny pokud to nezmění celkové rozměry vozidla jistě platná není...
Já od Stehlíka zvýšené sání mám zapsané.
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Ta samá zkušenost.Hanys_a_Kaca píše:Ten šnorchl nevím, já se ptal kdysi (!) Stehlíka a ten mi říkal, že šnorchl do TP nezapisuje, protože nemění celkové rozměry vozidla. Logiku jsem uplně nepochopil, ale zas o p. Stehlíkovi si nemyslim, že je by nevěděl, co říká. Další věc je, že by stejně musel být šnorchl nějaký origo nebo s atestem předpokládám, protože varianta, že mužu dát na auto cokoliv z číny pokud to nezmění celkové rozměry vozidla jistě platná není...
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
v metodice MD se píše, že šnorchl musí mít atest. Na emisích nevyžadují zapsání v TP.Hubert píše:Ta samá zkušenost.Hanys_a_Kaca píše:Ten šnorchl nevím, já se ptal kdysi (!) Stehlíka a ten mi říkal, že šnorchl do TP nezapisuje, protože nemění celkové rozměry vozidla. Logiku jsem uplně nepochopil, ale zas o p. Stehlíkovi si nemyslim, že je by nevěděl, co říká. Další věc je, že by stejně musel být šnorchl nějaký origo nebo s atestem předpokládám, protože varianta, že mužu dát na auto cokoliv z číny pokud to nezmění celkové rozměry vozidla jistě platná není...
Cokoliv, co je na aute, musi mit atest.. I potahy na sedacky. Vse. Viz: http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-341
Musí míst atest i řidičovy spodky nebo se na to zatím ještě atest nevztahuje?
Country boy...
Zatim snad ne, ale kdovi co bude.

- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
No pokud je snorchl součást příslušenství výrobce a nemění rozměry vozidla není důvod ho prej zapisovat.
Copak zadní stupačka na discovery má nějaký atest nebo se musí zapisovat?
Copak zadní stupačka na discovery má nějaký atest nebo se musí zapisovat?
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
-
- tel.: 73904889dva
- auto: Pořád něco jinýho
Šnorchl mám,určitě nemá žádném atest,bo je to Čína za 2,5tis a bez řečí emise i technická.
Já sem všudezdejší!
-
- tel.: 775392424
- auto: Disco I, Bmw e46 325
Technickou kontrolu jsem udělal naštěstí v prosinci Takže discovery má dva roky klid ale za dva roky bude problém koupím katalyzátor nechám namontovat i egr ventil. Viděl bych to takhle přijedu na technickou kontrolu kde po napíchnutí technik zjistí vady mám čipovanou řídící jednotku a mohl by být problém ve vstřikách. tzn. Repas vstřiků nebo nové vrátit zpět řídící jednotku a budu rád když tam budu za pětatřicet není to paráda
Nebo myslíte že čipovaná řídící jednotka a načaté vstřiky nebudou mít vliv na kouřivost a emise A 90% našich aut bude procházet nebo všichni zainvestovat a vše vrátit zpět.

Nebo myslíte že čipovaná řídící jednotka a načaté vstřiky nebudou mít vliv na kouřivost a emise A 90% našich aut bude procházet nebo všichni zainvestovat a vše vrátit zpět.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Nestahoval bych trencle,když brod je ještě dalekoTomanus píše: Nebo myslíte že čipovaná řídící jednotka a načaté vstřiky nebudou mít vliv na kouřivost a emise A 90% našich aut bude procházet nebo všichni zainvestovat a vše vrátit zpět.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Slušně načipovaná TD5ka nekouří, maximálně když se přišlápne hodně v malých otáčkách kdy ještě nefouká turbo. Takže bez zátěže při normálním měření emisí, tady prošlápnutí motoru do plných otáček není důvod, aby s tím byl problém. Chce to akorát před STK vyhnat pavouky z výfuku, zvlášť u aut, se kterýma se jezdí velmi krotce. Chybějící katalyzátor u dieselu poznají maximálně pohledem na výfukové potrubí a EGR ventil podobně. Na emise, konkrétně kouřivost má jak katalyzátor tak EGR spíše negativní vliv.
A vstřikovače u TD5ky se, na rozdíl od jiných moderních dieselů, kupodivu nekazí. Nicméně mají jako vše omezenou živostnost - odhaduju tak na 500 000 km, což ty naše auta klidně mohou mít.
A vstřikovače u TD5ky se, na rozdíl od jiných moderních dieselů, kupodivu nekazí. Nicméně mají jako vše omezenou živostnost - odhaduju tak na 500 000 km, což ty naše auta klidně mohou mít.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Land Jirka
- tel.: +420731913431
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Tom
TD5 nemá na emisích problém. EGR ex nikdo nepozná, jen vizuelně a ještě auto musí dobře znát, protože je částečně schován pod plastovým krytem motoru. Vstřiky nejsou problém a katalizátor většinou není jak zkontrolovat.
Když ale bude technik chtít, tak neprojdeš i se zánovním autem.
Vím o čem mluvím, protože měřením emisí jsem se deset let živil
Od začátku roku jsem už prodělal STK s víc než desítkou aut a když na autě nemáš nějaké zvěrstva, tak to není žádná tragédie.
TD5 nemá na emisích problém. EGR ex nikdo nepozná, jen vizuelně a ještě auto musí dobře znát, protože je částečně schován pod plastovým krytem motoru. Vstřiky nejsou problém a katalizátor většinou není jak zkontrolovat.
Když ale bude technik chtít, tak neprojdeš i se zánovním autem.
Vím o čem mluvím, protože měřením emisí jsem se deset let živil

Od začátku roku jsem už prodělal STK s víc než desítkou aut a když na autě nemáš nějaké zvěrstva, tak to není žádná tragédie.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431
Tel: 731913431
- petr štrof
- tel.: 603799382
- auto: LR Disco 3 HSE 2006
STK na D3 právě hotová
model 2005 do provozu 2/2006 HSE Euro 3 bez DPF , A-BAR origo přídavný světla , G4 zahrada , origo Snorkel, žebřík v zadu ,
námotávadlo skryté pod značkou ( není zapsané , bylo mě řečeno že není potřeba zapisovat pokud nemění rozměry auta a dovolené
zatížení nápravy, typový list mám )
- zaslepeny oba EGR ventily při 110 tis momentálně 254 tis.
Emise - Redines kódy nejdou načíst
STK - příslušenství originál , tak je nic nezajímalo
takže celkově pohoda
model 2005 do provozu 2/2006 HSE Euro 3 bez DPF , A-BAR origo přídavný světla , G4 zahrada , origo Snorkel, žebřík v zadu ,
námotávadlo skryté pod značkou ( není zapsané , bylo mě řečeno že není potřeba zapisovat pokud nemění rozměry auta a dovolené
zatížení nápravy, typový list mám )
- zaslepeny oba EGR ventily při 110 tis momentálně 254 tis.
Emise - Redines kódy nejdou načíst
STK - příslušenství originál , tak je nic nezajímalo
takže celkově pohoda

Zajímavej odkaz a dám to sem, protože to je blízká souvislost.
http://www.petrol.cz/petrol-awards/petr ... -6499.aspx
http://www.petrol.cz/petrol-awards/petr ... -6499.aspx
Tak jen pro zajímavost - chtěli mně vyhodit s Defem od evidenčky, že jsem si prý číslo chassis dělal sám. Nedělal, je tam původní, nevyrezlé a dopředu jsem ho očistil, aby bylo dobře vidět. Že prý to není možné aby bylo takhle nakřivo, že musím mít doklad že to je dělané náhradní technologií a podobné řeči. Tak jsem se hádal, že to je takhle nakřivo originál a byl jsem neodbytný. Nakonec se šli podívat do nějaké databáze, kde zjistili, že to je takhle nakřivo a každé písmeno jinak opravdu už z fabriky, takže se omluvili že jsem měl pravdu a evidenčkou jsem úspěšně prošel. Nedokážu si ale představit, že by takoví odborníci dělali celou STK... při specifičnosti Defendera...
Country boy...
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A písemnou omluvu jsi od nich náhodou nevyrazil? Nejlépe i s fotkou krásně čitelného VIN.
U STK je to podobné, mě u 130 HCPU prudil za nalévací hrdlo nafty, že tam určitě má být nějaký kryt.
Prostě ty auta neznají.
U STK je to podobné, mě u 130 HCPU prudil za nalévací hrdlo nafty, že tam určitě má být nějaký kryt.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 725722563
- auto: P38 4,6
Jsou to jen další výběrčí další daně, tak je třeba tak to brát.
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
Včera mi říkal známej z STK, že jim přišla výtka z MD od pana chytrýho co čumí na ty fotky co se tam posílají, že prý jak je možné že to auto pustili a prošlo STK, když má na zadním bočním okně "zavazadlový prostor" nějakou samolepku
"asi brání ve výhledu zavazadlům "
je to hnus
"asi brání ve výhledu zavazadlům "

je to hnus

Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/