Ahoj kluci, dělám takový průzkum.
-Chtěl bych udělat takový cestovatelskou gpsku (i s webovými stránkami)
o co by se jednalo?
-Vpodstatě by byla aplikace v telefonu která by zaznamenávala Vaší gps polohu a následně ukládala na internet(fungovalo by to i bez připojení).
-Rozdíl od nějakých jiných vychytávek by byl ten že by to byla zároven navigace (offline - online) která by Vás naváděla ve městech atd. šlo by si nastavit svojí expedici podle záznamů někoho jiného.
-Nejednalo by se jen o offroad ale o cestování všeobecně tzn. chození po horách, jezdění autem do ciziny atd atd.
kdyby někdo fotil na cestách nebo natáčel vždycky by se fotka uložila přesně tam kde jí člověk vyfotil. proto by se dalo zjisti co Vás čeká či ne nebo vpodstatě by jste vybírali jak podle přírody tak podle pamětihodností.
(samozřejmě by jste mohli vybírat co na web nahrát nebo ne)
-takže by to poté znamenalo že byste se koukli na web vybrali si expediční trasu a projeli jí, kdyby jste jezdili něco jiného kdo ještě nejel zaznamenali byste si to a následně uložili na web pro jiné lidi s hodnocení, náročností, fotkami ale i videi.
-Samozřejmě by šlo i vytáhnout staré trasy s gps navigací co máte v autě a následně je nahrát na tento web.
kdyby jste měli nějaké dotazy zeptejte se - je to zatím takový průzkum jestli by to vůbec někdo použival.
(můj malý příklad): jezdíme do Rumunska a náš průvodce Pepa má takových tras že bych je rád sdílel s jinými lidmi aby se toto zpřístupnilo i dalším, proto mě toto napadlo. chtěl bych do toho vložit nějaký kapitál ale jestli by to nikdo nepoužival dám od toho ruce pryč:)
díky moc Hok
přemýšlení nad novým webem
Moderátor: Miky_CZ
přemýšlení nad novým webem
300TDI---The Legend begins
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Re: přemýšlení nad novým webem
Jako nápad to je dobrý. Ale jen po silnicích. Nejsem si jistý že bych měl radost z toho že místa mnou navštívená mimo silnici bude sledovat nějaký ekoterorista. Na výlety jezdíme asi všichni rádi a ruku na srdce ne všude se dá dojet po silnici. Tak proč dávat veřejně místa často navštěvovaných lokalit někomu kdo mě může výlet nebo expedici znepříjemnit. Mohlo by to taky fungovat jako návod ochráncům nebo policii kde si počíhat s velkou pravděpodobností úspěchu.
Naposledy upravil(a) fugín dne 16 čer 2016 00:39, celkem upraveno 1 x.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
hok300: super nápad
fugín:
kurňa v tom máš pravdu, a co to chránit heslem a udělat to neveřejné? I když vono by to stejně časem prasklo. 

fugín:

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- PALI75
- tel.: 603495821
- Kontaktovat uživatele:
neni to špatný sice v podstatě můžeš sdílet trasy i na mapách cz ale to jen na vyžádání nebo přes facebook třeba do skupiny offroad možná je v týhle době už pozdě na vývoj jediný konkrétní aplikace
Discovery TD5 1999 - Když ho miluješ... je pořád co řešit :-)
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Neco podobnyho tvori Milan z L300 jmenem Edo: https://www.facebook.com/mata.a.milan.na.cestach. Mel o tom i drobnou prednasku na Overland festu. Jeste to neni asi nikde verejny (aspon ja to nemuzu najit), ale pokud si spravne pamatuju, tak to ma byt mobilni aplikace a web prave pro planovani a sdileni cest, resp. zajimavych mist. Nahravani a nasledovani presnych tras si nevybavuju, ale zkus mu napsat, treba spojite sily nebo aspon naberes inspiraci.
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Stačí to uvádět jako "cyklotrasy a pod." a nikdo to hlídat nebude...fugín píše:Jako nápad to je dobrý. Ale jen po silnicích. Nejsem si jistý že bych měl radost z toho že místa mnou navštívená mimo silnici bude sledovat nějaký ekoterorista. Na výlety jezdíme asi všichni rádi a ruku na srdce ne všude se dá dojet po silnici. Tak proč dávat veřejně místa často navštěvovaných lokalit někomu kdo mě může výlet nebo expedici znepříjemnit. Mohlo by to taky fungovat jako návod ochráncům nebo policii kde si počíhat s velkou pravděpodobností úspěchu.
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
- Jarda D4
- auto: Def 90 new
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj pánové, myšlenka dobrá, už ne původní - já používám pár let tohle: http://www.wikiloc.com, včetně android navigace a mám i své oblíbené osvědčené autory tras. Zkuste, myslím, že to kluci španělský nemají udělané špatně - včetně off line map ...
Několikrát jsem to tu už odkazoval.
Několikrát jsem to tu už odkazoval.
Ex: FI, FII, D3, D4, D Sport............. http://www.mujsklad.cz