Discovery 3, prosím o radu
Moderátor: Miky_CZ
- Mahatma
- tel.: jedině Xperia Z1c
- auto: Disco 3
Re: Discovery 3, prosím o radu
Co já vím, tak SE nemá adaptivní světla jen obyč. Xenony, horší rádio bez měniče CD a ovládání telefonu, nemá info displej nad rádiem a navigaci, nemá tempomat. To alespoň ta moje SE. Ono se to dost liší, většinou jsou ke každé výbavě ještě různé příplatkové vybavení. Lepší je nekoukat na označení, ale projít si to, co tam je.
Souhlas, nedávno jsem to taky řešil. Mám SE, r.v. 2007 a to co píšeš odpovídá až na tempomat, který mám (ovládání rádia z volantu tam nebylo, ale dodělal jsem jen výměnou panelu za cca 1500,-). Když jsem to hledal obecně, narazil jsem na toto:Mahatma píše:Co já vím, tak SE nemá adaptivní světla jen obyč. Xenony, horší rádio bez měniče CD a ovládání telefonu, nemá info displej nad rádiem a navigaci, nemá tempomat. To alespoň ta moje SE. Ono se to dost liší, většinou jsou ke každé výbavě ještě různé příplatkové vybavení. Lepší je nekoukat na označení, ale projít si to, co tam je.
http://www.zakruta.cz/automobil/landrov ... tdv6/se-a/
Ale jsou tam spíš obecné parametry a výpis, co všechno ve výbavě může být, není to rozlišené podle verzí.
DIII 2.7 TDV6 SE-2007
- Mahatma
- tel.: jedině Xperia Z1c
- auto: Disco 3
Já tam ovládání na volantu pro změnu měl.marwak píše: Souhlas, nedávno jsem to taky řešil. Mám SE, r.v. 2007 a to co píšeš odpovídá až na tempomat, který mám (ovládání rádia z volantu tam nebylo, ale dodělal jsem jen výměnou panelu za cca 1500,-). Když jsem to hledal obecně, narazil jsem na toto:
Ale jsou tam spíš obecné parametry a výpis, co všechno ve výbavě může být, není to rozlišené podle verzí.
Ještě moje SE nemá parkovací senzory vepředu (jen vzadu) a nemá aux vstup pro 2. řadu sedadel (vlastně celý audio/video panel).
Toto SE na volante nemá uplne nič, cúvacie iba v zadu, tempomat asi nemá..
A ešče k tomu je to manual.... noo...
Poprípade mi dajte radu jak vyskúšam-zistím ako je na tom podvozok? či sú neni mechy kaput-alebo kompresor?
A ešče k tomu je to manual.... noo...
Poprípade mi dajte radu jak vyskúšam-zistím ako je na tom podvozok? či sú neni mechy kaput-alebo kompresor?
Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
Tak pokud jde o senzory, tak to jsme na tom stejně (taky jen vzadu), aux taktéž.Mahatma píše:Já tam ovládání na volantu pro změnu měl.marwak píše: Souhlas, nedávno jsem to taky řešil. Mám SE, r.v. 2007 a to co píšeš odpovídá až na tempomat, který mám (ovládání rádia z volantu tam nebylo, ale dodělal jsem jen výměnou panelu za cca 1500,-). Když jsem to hledal obecně, narazil jsem na toto:
Ještě moje SE nemá parkovací senzory vepředu (jen vzadu) a nemá aux vstup pro 2. řadu sedadel (vlastně celý audio/video panel).
dzordzi:
Do manuálu bych nešel, automat je jedna z věcí, kterou mám na tomhle autě nejradši. Funkci vzduchového podvozku asi lze při prohlídce vyzkoušet jen tím, že auto pomocí ovladače mezi sedadly zvedneš do horní polohy a pak spustíš do spodní. Ale v jakém stavu kompresor a další součásti jsou tím nepoznáš. Pozor, funguje jen při zavřených dveřích (ale když sedíš vevnitř, tak to rozhodně poznáš, zda se auto zvedá nebo spouští).
DIII 2.7 TDV6 SE-2007
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Ono se to začne zvedat nebo klesat až dveře zavřeš . Tak můžeš být i venku .marwak píše: Pozor, funguje jen při zavřených dveřích (ale když sedíš vevnitř, tak to rozhodně poznáš, zda se auto zvedá nebo spouští).

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
Ahoj chlapi, využiju tohle vlákno pro svůj dotaz k D3. Jak se dá elegantně vypustit (vycucnout) nádrž D3, v případě, že se povedlo natankovat benzín místo nafty?
Zkoušeli jsme to vycucnout hadičkou, ale asi se nám nepovedlo dostat hadičku až do nádrže, takže nasávala pouze vzduch. Je někde na nádrži přístupný vypouštěcí šroub?
Díky.

Díky.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy jsem to nedělal. Ale asi bych pod autem odpojil naftový filtr a spustil čerpadlo v nádrži. To by mělo celý systém vysát. To relé je v motorovém prostoru R103. Je to rada bez záruky, ale myslím že to bude fungovat.
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Vzhledem k tomu, že v nadrži je misto nafty benzin, tak čerpadlo raději pouštět nebudu...
EDIT:
Hubert, má pravdu. Vyčerpání nádrže plné benzínu se dá bez problémů udělat pomocí čerpadla v nádrži. Moje obava, že benzín poškodí čerpadlo je naprosto zcestná.
Náš mechanik rozpojil palivové trubky těsně u railu a odtud vyčerpal celou nádrž pomocí čerpadla v nádrži. Potom samozřejmě výměna palivového filtru. Motor D3 v podstatě vůbec nepoznal, že byla nádrž plná benzínu
Takže konec dobrý 
EDIT:
Hubert, má pravdu. Vyčerpání nádrže plné benzínu se dá bez problémů udělat pomocí čerpadla v nádrži. Moje obava, že benzín poškodí čerpadlo je naprosto zcestná.
Náš mechanik rozpojil palivové trubky těsně u railu a odtud vyčerpal celou nádrž pomocí čerpadla v nádrži. Potom samozřejmě výměna palivového filtru. Motor D3 v podstatě vůbec nepoznal, že byla nádrž plná benzínu

Ahoj vsichni,
tak to tady pročítám asi tři dny a jsem z toho trochu rozpačitý. Měli jsme s manželkou volvo xc90, ale potřebujeme spíš teréní auto a ne osobní vysoký auto
.
Tak jsme se rozhodli pro Toyotu Land cruiser 120. Jenomže jsme se sešli na kafi s kamarádama a ty nám řekli, proč si nekoupíte disco 3 ? To je parádní svezení.
Tak jsem začal hledat a prohledávat internet- co jinýho a už jsme se byli i na dvou podívat. Musím uznat, co se týká výbavy a jízdy tak opravdu Disco se mi zdá o hodně lepší.
Cenová kategorie je do 400.000,- a v pátek bychom se měli podívat tady v Praze na adepta ke koupi.
Díky vašemu foru jsem si stáhl i návod, Tak jsem si i něco pročetl.
No a proč píšu. Tady dost často píšete, co jste měli rozbitý, že na podvozku je pořád něco, a když jsem viděl v návodu těch chybových hlášek co to umí psát, tak mám trochu strach, jestli tyhle auta nemají jaksi trochu potíže. Jen se opatrně ptám. My u toho volva prakticky nic neřešili a bylo 10 let starý. Disco se nám moc líbí. Jen nevíme, aby to nebyla drahá volba. Vím, že písšu na LR forum a že od Vás třeba dostanu čočku, ale možná mě bude stačit trochu postrčit. Já jsem i hledal tento typ ve spolehlivosti TUV, ale nenašel jsem.
Díky moc za jakékoliv reakce. Jinak na auto se jdeme podívat v pátek okolo 19 hodiny. Je z roku 2006, nafta, automat najeto 159.000 km. Kdybych někoho z vás přemluvil že by na to mrknul odbornym okem, byl bych moc rád. Samozřejmě bych zaplatil. Mělo by to být na Praze 5.
Díky
tak to tady pročítám asi tři dny a jsem z toho trochu rozpačitý. Měli jsme s manželkou volvo xc90, ale potřebujeme spíš teréní auto a ne osobní vysoký auto

Tak jsme se rozhodli pro Toyotu Land cruiser 120. Jenomže jsme se sešli na kafi s kamarádama a ty nám řekli, proč si nekoupíte disco 3 ? To je parádní svezení.
Tak jsem začal hledat a prohledávat internet- co jinýho a už jsme se byli i na dvou podívat. Musím uznat, co se týká výbavy a jízdy tak opravdu Disco se mi zdá o hodně lepší.
Cenová kategorie je do 400.000,- a v pátek bychom se měli podívat tady v Praze na adepta ke koupi.
No a proč píšu. Tady dost často píšete, co jste měli rozbitý, že na podvozku je pořád něco, a když jsem viděl v návodu těch chybových hlášek co to umí psát, tak mám trochu strach, jestli tyhle auta nemají jaksi trochu potíže. Jen se opatrně ptám. My u toho volva prakticky nic neřešili a bylo 10 let starý. Disco se nám moc líbí. Jen nevíme, aby to nebyla drahá volba. Vím, že písšu na LR forum a že od Vás třeba dostanu čočku, ale možná mě bude stačit trochu postrčit. Já jsem i hledal tento typ ve spolehlivosti TUV, ale nenašel jsem.
Díky moc za jakékoliv reakce. Jinak na auto se jdeme podívat v pátek okolo 19 hodiny. Je z roku 2006, nafta, automat najeto 159.000 km. Kdybych někoho z vás přemluvil že by na to mrknul odbornym okem, byl bych moc rád. Samozřejmě bych zaplatil. Mělo by to být na Praze 5.
Díky
na fóru se řeší jen vzniklé problémy a když si to tu přečteš, tak si myslíš, že ty auta stojí jen na servisu a nejezdí. Nikdo tady nepíše, jak mu to krásně jezdí, řadí a vše funguje na 1*.Jumpik píše:Ahoj vsichni,
tak to tady pročítám asi tři dny a jsem z toho trochu rozpačitý. Měli jsme s manželkou volvo xc90, ale potřebujeme spíš teréní auto a ne osobní vysoký auto.
Díky

Pokazí se každé auto. Některé dříve, jiné později. Důležitý je stav a pravidelný servis, který tomu předchozí majitel věnoval. Ideálně, když to můžeš napíchnout na diagnostiku. S tím nájezdem (159tis) je to těsně po/před rozvody a olejovým čerpadlem, po výměně oleje v automatu,měnič vydrží ještě klidně 60tiskm, jinak by tam nemělo byt nic zásadního, když se k autu chovali normálně.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Tak já budu prvníxxx píše: Nikdo tady nepíše, jak mu to krásně jezdí, řadí a vše funguje na 1*.![]()

p.s. ale že jsme spolu za těch 10 let něco zažili

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
Potrebujem vymenit manžetu na lavej poloosy. Ked ju vytáhnem z čeho mi vlastne vyteče olej? 

Discovery3 2,7 TDV6 HSE, automat,
olej ti nevyteče z ničeho. V kloubu žádný není a celou ji vytahovat nebudeš (nemusíš).dzordzi píše:Potrebujem vymenit manžetu na lavej poloosy. Ked ju vytáhnem z čeho mi vlastne vyteče olej?
- Robí
- tel.: 775300195
- auto: Discovery 3
K té výbavě tak u každého S, SE to bylo jinak - docela často dělal Land Rover dárky jakoby zdarma. Že udělali akci na vánoce že do S dali uzávěrku, tempomat, výhřev sedaček vepředu i vzadu, výhřev předního okna a další. Vím že jsem to několikrát studoval a není S jako S a SE a SE. Některé S jsou jako SE což je zvláštní.
Jinak abych taky přidal názor k D3 tak za mě super auto sice má nějaké mouchy, ale které auto je nemá ?
Jinak za mě strašná výhoda je že člověk nemusí řešit kde se s autem otočí, jaký příkop přejede
Po jízdní stránce mi příjde strašně pohodlná a prostorná. ¨
D3 jsme kupovali jako novou v listopadu 2007 máme 2,7 TDV6, Spotřeba se pohybuje mezi 8,4 - 10l. Samozřejmě že v terénu jsme na vyšších číslech
Jediné co nás pozlobilo byly EGR ventily a na začátku čerpadlo nafty. Jinak musim zaťukat (ťuk ťuk) vše dle intervalu.
Takže jestli se někdo rozhodujete tak určitě Land Rover
Jinak abych taky přidal názor k D3 tak za mě super auto sice má nějaké mouchy, ale které auto je nemá ?

Jinak za mě strašná výhoda je že člověk nemusí řešit kde se s autem otočí, jaký příkop přejede

D3 jsme kupovali jako novou v listopadu 2007 máme 2,7 TDV6, Spotřeba se pohybuje mezi 8,4 - 10l. Samozřejmě že v terénu jsme na vyšších číslech

Jediné co nás pozlobilo byly EGR ventily a na začátku čerpadlo nafty. Jinak musim zaťukat (ťuk ťuk) vše dle intervalu.
Takže jestli se někdo rozhodujete tak určitě Land Rover

- maniac
- tel.: 725054218
- auto: D III OFF, D III
- Kontaktovat uživatele:
Vlastním D3 rok 2005 TDV6 SE
a co se týče výbavy tak spíš řeknu co nemám
nemám kůži, automat, prosklenou střechu
vše ostatní mám
a co se týče výbavy tak spíš řeknu co nemám

nemám kůži, automat, prosklenou střechu
vše ostatní mám

LR Discovery 3, TDV6 SE, Xlifter, Wrangler Duratrac 2 5/55/19, Garmin navi 2595, CB INTEK M-799 plus, Šnorchel, Zahrada, Svetělna rampa 440w,
- george_
- tel.: 775080714
- auto: D3
Využijí tohle téma i pro sebe. Nastal mi problém po výměně kol a to ten že mi v zadním pravém kole začalo jakoby cvakat. Nevíte někdo co by to mohlo být? 

D3 bez úprav a tak i nejspíš zůstane (leštěnka na výlety)
ex FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT, polybush, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl,
Seat Leon 1.4 sport limited
ex FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT, polybush, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl,
Seat Leon 1.4 sport limited
- PEPO
- tel.: 0905605225
- auto: FREELANDER+D3
Pri výmene rozvodov ,čo ešte odporúčate pri ich výmene ešte vymeniť?
Mám v pláne zatial olejové čerpadlo..Co ešte??
a čerpadlo si dej originál (FOMOCO). s náhradou nejsou dobré zkušenosti.PEPO píše:Pri výmene rozvodov ,čo ešte odporúčate pri ich výmene ešte vymeniť?
- PEPO
- tel.: 0905605225
- auto: FREELANDER+D3
Ved originál je na makču pikaču, nie??xxx píše:a čerpadlo si dej originál (FOMOCO). s náhradou nejsou dobré zkušenosti.PEPO píše:Pri výmene rozvodov ,čo ešte odporúčate pri ich výmene ešte vymeniť?
Preto to idem dať preventívne vymeniť pri 115000 km.. Ja síce dalších 115 000 km najazdím tak za 15 rokov...Takže aj dalie výmena bude nie po určitých ubehnutých kilometroch,ale kôli tomu že to tam bolo už dlho