Ahoj Honzo,
kluci mají pravdu, hory, vnitrozemí a řeky jsou nádherné, s mořem je to horší. Jediné, co mě napadá je kemp Belvedér v Izole, kde je za umývárkama taková nenápadná cestička "lehkou džunglí", která vede na celkem opuštěnou kamenitou pláž, kde je vždy pouze pár lidí. Jinak nic moc. Izola a Piran stojí za vidění, ale je lepší opravdu popojet níž. Což jak píšeš, je jaksi navíc... Já mám nejradši cestu z Kranjské Gory přes sedlo Vršič, zakotvit na kraji Trenty v kempu u Soči, kde je skvělý pán, který se kvůli Čechům naučil česky.

Je to celkem strategické místo i pro výlety s dětmi do okolí (prameny Soči atd.). Triglav asi ale nedáte.
Pak pokračovat podél Soči - kdybys chtěl tip na nějaké přejezdy (např. u Bovce), dej vědět - a postupně ideálně do té Izoly. Pak cestou zpátky lehce směřovat východněji např. Idriji a Škofiju Loka. Možností je spousta. Bohinjské jezero i Bled budou v tuto dobu přecpané, ale jsou krásné, hlavně Bled. Jinak já to při poslední výpravě kombinoval s rakouskými jezery při cestě zpět.
Zatím, Vl.