Defender jako divadelní hra
Moderátor: Miky_CZ
- Otloukánek
- tel.: 737874014
- auto: Def 130 Td5/VolvoV70
Defender jako divadelní hra
Dnes jsem na Nákladovém nádraží Žižkov našel tento plakát, který mne samozřejmě zaujal a pobavil...
Trochu jsem pohledal a našel následující informace:
O hře:
Horský srub, hlasy probouzejících se ptáků a zamrzlá voda. On, Ignác, působí jako starší rázný hrubián. Ona, Stella, jako zasněná éterická bytost. Vypadají jako milenecký pár, který se jen v nepříznivou roční dobu rozhodl strávit nějaký čas v horském srubu. Ale věci na balení se kupí, auto nejede a Ignác ztrácí sílu. Postupně se ukáže, že mezi těma dvěma není zas tak normální vztah. Že je to možná celé naruby, že je to možná celé jen předstírání a hra.
Tragikomedie o dvou dějstvích, která ukazuje, jak těžké je komunikovat a doopravdy vnímat toho druhého. Jak těžká je snaha pomoci a pomoc také přijímat. Jak těžké je vyrovnat se s blížícím se koncem, zvlášť když do toho vstoupí láska.
Hra Terezy Březinové získala čestné uznání při udílení Ceny Evalda Schorma za rok 2011. A dostala se do finále Dramatické soutěže při Cenách Alfreda Radoka 2011. V témže roce v rámci Noci autorů, která se konala v Činoherním klubu, její scénickou skicu režíroval Dan Špinar.
https://www.facebook.com/events/2106776469548395/
Trochu jsem pohledal a našel následující informace:
O hře:
Horský srub, hlasy probouzejících se ptáků a zamrzlá voda. On, Ignác, působí jako starší rázný hrubián. Ona, Stella, jako zasněná éterická bytost. Vypadají jako milenecký pár, který se jen v nepříznivou roční dobu rozhodl strávit nějaký čas v horském srubu. Ale věci na balení se kupí, auto nejede a Ignác ztrácí sílu. Postupně se ukáže, že mezi těma dvěma není zas tak normální vztah. Že je to možná celé naruby, že je to možná celé jen předstírání a hra.
Tragikomedie o dvou dějstvích, která ukazuje, jak těžké je komunikovat a doopravdy vnímat toho druhého. Jak těžká je snaha pomoci a pomoc také přijímat. Jak těžké je vyrovnat se s blížícím se koncem, zvlášť když do toho vstoupí láska.
Hra Terezy Březinové získala čestné uznání při udílení Ceny Evalda Schorma za rok 2011. A dostala se do finále Dramatické soutěže při Cenách Alfreda Radoka 2011. V témže roce v rámci Noci autorů, která se konala v Činoherním klubu, její scénickou skicu režíroval Dan Špinar.
https://www.facebook.com/events/2106776469548395/
- Kusto
- tel.: 602516325
- auto: D1 300 tdi
Re: Defender jako divadelní hra
No vyda, to může být zajímavé
a že tě zaujal plakát se nedivím 

- Otloukánek
- tel.: 737874014
- auto: Def 130 Td5/VolvoV70
Zdar Romane, tak nepřijedete za kulturou?
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Předem se omlouvám. Asi jsem kulturní analfabet,ale nechápu co má tento scénář silně připomínající červenou knihovnu pro náctileté dívky krom plakátu společného s tímto fórem. Prosím o vyvedení z omylu 

EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
Myslim, ze je tam dulezity ten podtrzeny text: AUTO NEJEDE
To nebude ledasjake auto...

- Kusto
- tel.: 602516325
- auto: D1 300 tdi
Dík za nabídku ale zrovna jedem na buřty, nocleh a sraz dvou diskošek za tvojím bratrem. Od nedávna máme autostan a furt někde kempujem, tak třeba někdy i u vás.Otloukánek píše:Zdar Romane, tak nepřijedete za kulturou?

- hynek
- tel.: 604 25 63 97
- auto: Disco 5, Def Td5
- Kontaktovat uživatele:
Četl jsem to..... Nevím jaká kvalita bude u inscenace na plakátu.... Ale scénáŕ je na hony vzdálen červené knihovně!! Je to hodně drsná komedie...složitá...a Defender je použit jako symbol zoufalství a neschopnosti pohnout se v životě z místa!!! Je to spíš existenciální drama...plné složitých obrazů a přirovnání!! Hra...která v současné divadelní tvorbě rozhodně není placnutím do vody! Skutečně nic pro automechaniky k pobavení a nenáročnému odpočinkufugín píše:Předem se omlouvám. Asi jsem kulturní analfabet,ale nechápu co má tento scénář silně připomínající červenou knihovnu pro náctileté dívky krom plakátu společného s tímto fórem. Prosím o vyvedení z omylu

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Děkuji za vysvětlení. Asi to nebude tak jak jsem si myslel. Hru neznám a přiznám,že hrubián Ignác a éterická Stella okouzleni hlasy probouzejících se ptáků u horskeho srubu vedle zmrzlé vody ve mě opravdu nebudili velký zájem se přesvědčit o čem ta hra je
.

EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
- hynek
- tel.: 604 25 63 97
- auto: Disco 5, Def Td5
- Kontaktovat uživatele:
Jo to chápu!!!! Ta explikace není uplně šťastná to souhlasímfugín píše:Děkuji za vysvětlení. Asi to nebude tak jak jsem si myslel. Hru neznám a přiznám,že hrubián Ignác a éterická Stella okouzleni hlasy probouzejících se ptáků u horskeho srubu vedle zmrzlé vody ve mě opravdu nebudili velký zájem se přesvědčit o čem ta hra je.