lapsho píše:Ako tu už bolo napísané že rajd je jedna veľká katastrofa, jedine cúvať, stalo sa mi že som šiel tankovať a nenatankoval som, prečo ? Lebo mi zamrzol zámok na veku nádrže, neotvoril som zadné dvere lebo mi zamrzlo to poondiané sklo a veci som musel dať na sedačky. Taktiež som musel nechať doma kočiar pretože to poondiané sklo nechcelo ísť dole.
Čo ti odporúčam je 1.6 Suzuki SX4, benzín. Aj keď má freelander niekoľko malých chýb, ale tých malých chýb je niekoľko desiatok !!!! A keď si pozrieš ceny len takých gufier zadného diferaku 2x45 EUR až 50, zistíš že ti treba prinajlepšom 250 - 270 EUR na 3 GUMY uloženia diferaku.
Nebavíme sa o viskospojke, ložiskách, kde taký špás po 100 000 km skončí bez práce 550 EUR visko, ložiská 150. To sme na pár dieloch už na sume 550+150 = 700 EUR !!! To už radšej jazdiť s TAXI.
ABS snímače, tc, HDC, spojka, ird je tiež do roku 2000 jedna mizéria.
Služobný KIA Sportage 2.0 benzín nám za 385 000 km ani raz nevykázal problém, do pohonu 4x4 nebol investovaný ani CENT. Okrem oleja. U Freelandera sa nudiť s platbami za diely nebudeš.
Zadná náprava si minimálne vypýta 12x40 EUR za gumy. To už je kurevska cena, max. 2-3 roky pokoj a zase.
ad rejd: nikdy se mi nestalo že bych nezaparkoval....dobrý řidič to dokáže kdykoliv.
Ad zamrzlý kryt víka nádrže....i tomu se dá předejít. Pokud ovšem jako majitel počítám s tím že by ráno mohlo mrznout. (stačí jedna jediná špatná zkušenost a prozíravý majitel už vi) nehledě na to,že víko nádrže dokáže za určitých podmínek zamrznout i u spousty jiných vozů.
Ad sklo zadních dveří...opět chyba majitele. I zamrznutí zadního skla lze předejít,ovšem pokud to nezanedbám. Jistě,je možné že za extremnich podminek (déšť a následující krutý mráz ) okno hold zamrzne. Ale v takových případech bude mít problém i spousta jiných aut. Takže "poondiaté" okno není pro mě argument. Ad visco + závěsy kardanu....pokud někdo nechá dojít visco do stavu kdy za ní zaplatí 550 éček

(před cca pěti roky ve Žiaru sem platil za kompletní a kvalitní repas visco 115) tak to též nesvědčí o dobrém vztadhu ke svému autu. KIU Sportážku ti neberu,"možná " je spolehlivější ale nikdy bych ji nechtěl,jednoduše proto,protože je nudná.
Nezlob se na mě,ale toť můj názor. Možná si trefil vyloženě na špatný a zanedbaný kus,ale pokud koupím auto ve špatném stavu je úplně jedno o jakou značku se jedná. Free je úplně normální auto,jen má hold svý specifika,a pokud je majitel vychytá,tak slouží dobře. Kdyby tohle auto mělo poctivý rám a redukční,hned bych si ho koupil znova.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá