Ahojte,
vcera vecer som po domacky menil silenbloky v prednych ramenach RR P38 a tentokrat som spravil zopar fotiek, tak sa podelim

Celkova praca asi hodina z toho vacsina casu stravena hladanim a vytvaranim vhodnych pripravkov:) (druhe rameno som mal hotove bez prehanania asi za 10-15 minut).
Ja som pouzil obycajny stredne velky stahovak na loziska, M12 srob, zopar hrubych podloziek a pripravky na lisovanie som mal z diferakovych lozisiek, ktore boli priemerovo najblizsie. Ale je je na kazdeho predstavivosti co pouzije.
1. Vylisovanie.
Ide to uplne lahko. Tym ze je ma silenblok plastove puzdro, tak sa nezakusne a ide von relativne lahko
2. Priprava puzdra a osadenia
Tym, ze ma puzdro vacsi priemer ako diera, je potrebne si spravi nabehovu hranu. Cesty su rozne, ja som zvolil upnutie silenbloku do stojanovej vrtacky, pustil na 600 otacok a pilnikom postupne modeloval hranu. Staci par mm (5-6mm). Na ramene som nabeh robil karboskou s malym zbrusenym brusnym kotucom a doladil pilnikom.
3. nalisovanie
prve puzdro (z ktoreho je fotka som robil stahovakom). Islo to relativne tazko, pretoze silenblok mal tendenciu neustale uhybat do strany a priecit sa. Trvalo to tym padom relativne dlho (rozumej mozno 10 minut

Je dobre silenblok stiahnut eskapaskou, aby pri lisovani lepsie drzal tvar. Zaroven, kde date eskapasku rovno, tak mate mierku ci sa silenblok kruti, alebo nie.
Hadam, to niekomu pomoze