D3 - brzdy
Moderátor: Miky_CZ
D3 - brzdy
Hi,
synovi odisla na Golfe brzda, asi zaseknuty valcek, zodrana. Veziem ho zo servisu kde mu odhadli "krasnych" 400 EUR za opravu, zastavim pred domom, smrad. Lave zadne koleso horuce. Super. Asi to mame v rodine.
Zdvihol som to na hevier, odbrzdil a modlil sa nech to nepadne a koleso ide iba dost tazko otacat.
Da sa s tym nieco urobit doma? Je to asi tiez seknuty valcek alebo to na D3 moze byt aj parkovacia brzda?
Idem sice v pondelok do servisu s inou poruchou ale je to nejakych 20km, nerad by som zodral platnicky kym tam dojdem...
synovi odisla na Golfe brzda, asi zaseknuty valcek, zodrana. Veziem ho zo servisu kde mu odhadli "krasnych" 400 EUR za opravu, zastavim pred domom, smrad. Lave zadne koleso horuce. Super. Asi to mame v rodine.
Zdvihol som to na hevier, odbrzdil a modlil sa nech to nepadne a koleso ide iba dost tazko otacat.
Da sa s tym nieco urobit doma? Je to asi tiez seknuty valcek alebo to na D3 moze byt aj parkovacia brzda?
Idem sice v pondelok do servisu s inou poruchou ale je to nejakych 20km, nerad by som zodral platnicky kym tam dojdem...
- PEPO
- tel.: 0905605225
- auto: FREELANDER+D3
Re: D3 - brzdy
Zisti čo je viac horúce..Ak v bubon-stred tak parkovačka a ak kotúč tak platnička..Myslím že skôr to druhé..Zhod dolu koleso + valček a zatlač piestik dovnútra.Ak pôjde ťažko a koleso sa bude lahko točiť, tak tu bude závada....
Ahoj. Riešil som ten istý problém na mojej D3. Na dialnici sa dokonca zohrial kotúč až tak že sa zvlnil a začalo triasť celým autom. Keď som chvíľu počkal, tak sa dalo zasa chvíľu ísť
.
Kúpil som sadu na repas + nový brzdový valček (Litep) a ak máš po ruke nejakého šikovného mechanika, tak to bude mať za hodinku spravené a nebude Ťa to stáť viac ako cca 16,- EUR za materiál + práca mechanika. Inak odporúčam Ti rovno spraviť obidve strany.

Kúpil som sadu na repas + nový brzdový valček (Litep) a ak máš po ruke nejakého šikovného mechanika, tak to bude mať za hodinku spravené a nebude Ťa to stáť viac ako cca 16,- EUR za materiál + práca mechanika. Inak odporúčam Ti rovno spraviť obidve strany.
bývalé - Def 110 300Tdi + Disco II Td5 + Def 110 Td5 + Ford Raptor 6.2 V8
súčasné - LR3 V8 4,4 + RR 4,4 TDV8
súčasné - LR3 V8 4,4 + RR 4,4 TDV8
Vdaka za tipy. Ten prvy skusim zajtra, ten druhy je rezerva ak by predajca / poistka robili problemy s preplatenim servisu.
- PEPO
- tel.: 0905605225
- auto: FREELANDER+D3
Presne tak..ThomasSK píše:Ahoj. Riešil som ten istý problém na mojej D3. Na dialnici sa dokonca zohrial kotúč až tak že sa zvlnil a začalo triasť celým autom. Keď som chvíľu počkal, tak sa dalo zasa chvíľu ísť.
Ja som jednu stranu spravil a po mesiaci sa ozvala druhá

Ale mne to stačilo rozchodiť a namazať. Lebo to auto stálo dva roky..A odvtedy mám pokoj

Moje malo tiez asi pauzu.
Podla servisnej historie medzi 2014-2016 moc nenajazdilo.
Takze teraz sa objavuju "drobnosti".
Zatial sa vsetko podarilo vyriesit pre mna zadarmo, uvidim toto.
Len neviem kedy sa dostanem k olejom v diferencialoch ked stale riesim "drobnosti"
Podla servisnej historie medzi 2014-2016 moc nenajazdilo.
Takze teraz sa objavuju "drobnosti".
Zatial sa vsetko podarilo vyriesit pre mna zadarmo, uvidim toto.
Len neviem kedy sa dostanem k olejom v diferencialoch ked stale riesim "drobnosti"

může to být i parkovací brzda. Bude možná stačit seřídit, promazat lanka,...
Este raz vdaka za tipy.
Podla teploty to bola brzda, nie parkovacka.
Tak som zhodil koleso a caliper. Piestik povysunuty, zabordeleny, hrdzavy.
Zatlacil som ho naspat,kusok odjazdil, zase problem.
Tj skusim v pondelok na poistku (platim tam 60% materialu a nic za pracu) a ak zaruku odmietnu tak dostane pracu mipr ak bude chciet
A asi kupim nejake to naradie a zacnem si zakladne veci opravovat sam. Treba, pri LR
Podla teploty to bola brzda, nie parkovacka.
Tak som zhodil koleso a caliper. Piestik povysunuty, zabordeleny, hrdzavy.
Zatlacil som ho naspat,kusok odjazdil, zase problem.
Tj skusim v pondelok na poistku (platim tam 60% materialu a nic za pracu) a ak zaruku odmietnu tak dostane pracu mipr ak bude chciet

A asi kupim nejake to naradie a zacnem si zakladne veci opravovat sam. Treba, pri LR

- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
len pridi...

LRservis.sk Bratislava
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)