Výměna oleje ACE a serveřízení
Moderátor: Miky_CZ
Výměna oleje ACE a serveřízení
Možná špatně hledám, ale nenašel jsem interval výměny olejů v ACE a servořízení. V ACE měnit s filtrem každých 120t. km?
Re: Výměna oleje ACE a serveřízení
hladas dobre, vymena ACE a Servooleja sa za normalnych okolnosti nerobi, nakolko ide o hydraoliku a olej na "neopotrebuvava". Pokial je cisty a s ACE a servom niesu problemy, tak netreba do toho zbytočne zasahovať.
Pri ACE je predpisana len vymena filtra myslim ze kazdych 120.000 km
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
Servo mi vydává podezřelej zvuk, takže asi půjde dolů na průzkum. Oleje bylo v obou systémech mááálo - dolil jsem půl litru ani jsem nemrkl. 

Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Hlavně dolít olej, pokud se to neuklidní, je někde problém. Já jsem to řešil vloni v polsku postupným dolíváním - cca 3l na 1000km. A doma oprava - prasklá vysokotlaká trubka, co vede z pumpy - nebylo to na ní vůbec vidět. Teď už jenom počkat na jaro a pokusit se tu kapalinu vyměnit za originál.
Ale je pravda, že nakonzervovanej od toho oleje byl celej spodek auta. Pokud ti to někde utíká, doporučuju ssebou pikslu s příslušným olejem a hlavně dávat pozor, aby se ti nevylila do kufru jako mě. Nejde to vyčistit.
Ale je pravda, že nakonzervovanej od toho oleje byl celej spodek auta. Pokud ti to někde utíká, doporučuju ssebou pikslu s příslušným olejem a hlavně dávat pozor, aby se ti nevylila do kufru jako mě. Nejde to vyčistit.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, už teď si ze mě kámoši dělaj prču že su jak dealer s olejama - kapsa na zadních dveří plná lahviček... Litr motoráku, litr převoďáku, litr tady toho sajrajtu do ACE/serva, pak něco na čištění, WDčko, hadry... 

- zdenek666
- tel.: +420722074098
To já mám to samý - kapsu plnou flašek, sprejů a hadrů.Kubrtos píše:Jojo, už teď si ze mě kámoši dělaj prču že su jak dealer s olejama - kapsa na zadních dveří plná lahviček... Litr motoráku, litr převoďáku, litr tady toho sajrajtu do ACE/serva, pak něco na čištění, WDčko, hadry...
LR Disco II TD5 auto
Je potřeba (záhodno) dodržet "Texaco Cold Climate 14315, nebo STC50519 " ? Nebo čím alternativním možno doplňovat servořízení?
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Urcite bych drzel standart. Zas takovej balik to neni.sumi píše:Je potřeba (záhodno) dodržet "Texaco Cold Climate 14315, nebo STC50519 " ? Nebo čím alternativním možno doplňovat servořízení?
Problém vidím spíš s dostupností...Kubrtos píše:Urcite bych drzel standart. Zas takovej balik to neni.sumi píše:Je potřeba (záhodno) dodržet "Texaco Cold Climate 14315, nebo STC50519 " ? Nebo čím alternativním možno doplňovat servořízení?
- Kubrtos
- Kontaktovat uživatele:
Není, dá se v poho sehnat. http://www.offroad4x4shop.cz/detail/pro ... zeni-a-ace" onclick="window.open(this.href);return false;
Ahoj,
trochu se přiživím na tématu kolik toho oleje potřebuji na výměnu v ACE. V Plzni se to úplně v autodílech neprodává tak budu objednávat v litepu a stejnak se chystám na výměnu řízení tak abych měl dost. Díky za radu
trochu se přiživím na tématu kolik toho oleje potřebuji na výměnu v ACE. V Plzni se to úplně v autodílech neprodává tak budu objednávat v litepu a stejnak se chystám na výměnu řízení tak abych měl dost. Díky za radu
Dokud to mlátí tak to tam je a nemusí se to řešit :o)
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Mám za to že kolem 3 litrů, ale ono to stejně nejde vyměnit stylem vypustit/nalít. Je to elektrohydraulický systém se dvěma pístnicemi. Jenom odvzdušnění je docela pakárna. Jestli funguje tak dolij a to nech to být.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
nefunguje prave. :/ zajedu ke kamaradovi s diag na disco a koukneme na to. Takze i se servem cca 5l ?
-
Pokud je v ACE náplň, tak nejdřív diagnostika a oprava a až potom případně měnit náplň. Bez řádné diagnostiky do toho nešťourat mechanicky.
A co přesně že to nedělá když nefunguje?
A co přesně že to nedělá když nefunguje?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
vypada to na ucpanej filtr. Sviti kontrolka a nic to nedela. Stejnak potrebuju objednat dalsi veci tak si k tomu prihodim 3l navic. A podle diag to udelam nebo mi hold zbyde 3l ono se to neztrati a financne mi to taky nezabije.
-
To by teda musel být, aby čerpadlo neprocpalo ten filtr co tam je - je to ze síťky z nerezového drátu. Co jsem k ACE hledal, když jsem s ním měl problém, tak problémy mechanické byly buďto prohnilé trubky, netěsnící pístnice nebo umřelá pumpa. Častější bylo ale tlakové čidlo.
Uvidíš, až to napíchnete. A jedna drobnost - pokud se ta jednotka odstaví, tak si nezapne hlavní relé, tím pádem není pod napětím většina jednotky a live data co to dává do diagnostiky jsou naprosto nesmyslná, stejně tak jako chyby, které to potom ukazuje. Docela jsem se na tom vyvztekal.
Uvidíš, až to napíchnete. A jedna drobnost - pokud se ta jednotka odstaví, tak si nezapne hlavní relé, tím pádem není pod napětím většina jednotky a live data co to dává do diagnostiky jsou naprosto nesmyslná, stejně tak jako chyby, které to potom ukazuje. Docela jsem se na tom vyvztekal.
Venco ty by sis s tim vedel rady vid? ze bych se nekdy stavil. Vezl sem nedavno k tobe jednickovou disco (stribrnej transit s platem) tu z Pribrami. Takze k tobe trefim 

- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Aha, odtud vítr fouká, vítej mezi Landroveristy
.
Věděl. Zatím můžu nabídnout jen diagnostiku a zhodnocení pravděpodobných nákladů, na nic dalšího nebudu mít do jara čas
.

Věděl. Zatím můžu nabídnout jen diagnostiku a zhodnocení pravděpodobných nákladů, na nic dalšího nebudu mít do jara čas

Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz