Admin píše:Pěkný volanty

ale já mám rád ty s max. průměrem 330mm
Proti gustu není dišputát

Pravda je, že já si málem taky koupil sporťák... Lincolna Mk VII, znáš? Náááádherné autíčko (a taky má měchy

), měl jsem na něj sto a jednu chuť, ale nakonec vyhrál Rover

Ale stejně si ještě někdy Lincolna dopřeju, až budu velký a bohatý
S tím multifunkčním volantem se věci mají tak. Záleží na typu výbavy. Pokud máš S, DT, SE, DSE, tak máš smůlu, protože elektroinstalace v tomhle stupni výbavy nemá přípravu pro multifunkční volant. Pokud máš DHSE, nebo HSE pak by to mělo jít připojit, protože je to vysoký stupeň výbavy.
Olé, to zní nadějně -- mám na zadku (auta

) napsáno 4.6 HSE.
Ovšem bych tě chtěl upozornit že pokud to budeš realizovat, tak to bude fungovat pouze s originál rádiem.
Ale kdež, já stejně rádio vyhodím. A tím volantem chci ovládat ten počítač, o kterém jsem mluvil v jiném threadu
Vytáhnout si z toho informaci co je zmáčknuto by neměl být problém, ten drát je (no... abych nebyl zase moc optimista,
měl by být 
) vedený na #3 konektoru C226 přes odpory, z nichž právě tlačítka připojí různou sadu -- takže stačí, když se dostanu na tu C226 (a ta by měla podle všeho být pohodlně hnedky za rádiem, ačkoli tady se přiznám, že se mi dosud nikde fotku kde ten konektor hledat najít nepovedlo) a připojím k tomu drátu praobyčejný digitální voltmetr. (Mimochodem v Electronic Troubleshooting jsou hodnoty těch odporů patrně uvedeny blbě, nemáš někde správné hodnoty? Ale ono je to do jisté míry fuk, stejně si to budu muset přeměřit...)
Jen jsem se právě trochu bál toho, aby tam ten drát vůbec byl, jinak by to bylo daleko nepříjemnější, neboť bych musel měnit i rotační spojku a tahat dráty celou cestu a vůbec...
Pokud budeš chtít sundat volant, doporučuju odpojit baterii a počkat alespoň dvě minuty než odpojíš airbag. Pak se dá bezpečně odpojit.
Jojo, to jsou důležité finty, díky moc! Ona ta roverácká elektronika je docela magie, četl jsem na rangerovers.net, že při následujícím připojení baterie má mimo jiné auto tendenci se zamknout, takže už se leckomu stalo, že zapomněl-li dveře zavřené a klíček uvnitř, nestačil se pak divit

(heh, raději bych se neměl moc nahlas smát, abych za nějakou dobu sám jen hloupě nedrbal v hlavě a rychle nehledal kód pro EKA

)