Jet na nordkap behem par dni je podle mne blbost, vezt na strese 120 litru nafty je podle mne taky blbost - ze bych se na to vykaslal - kvuli tomu rozdilu ceny, to vic usetris, kdyz nechas zahradku doma a udelas o pul litru lepsi spotrebu., nejspis to ale projde, nemyslim si ze by nejak vyrazne resili belochy v aute a jejich auto. Svedsko a norsko je v podsate liberalnejsi, v tom, co si pustej na silnici - ve smyslu stavby a upravy vlastniho auta, samozrejme na vsechno maj papiry, ale na cizince koukaj v pohode, dokud nenarusujes zabehle zvyklosti.
Dej si bacha jednou jednou jsem dejchal tesne za trajektem, na gotland, byl to trajekt, kdy jsme dorazili asi v jednu v noci na ostrov a bylo jasny, ze pujdeme hned nekam spat, brali mne cajti a ptali se, kde budeme spat (dva dospely, dve deti, auto), rekl jsem ze ve stanu nekde v krajine a oni jen, "v poradku, tak nam dejchnete." Je fakt, ze kdyz jede clovek tri hodiny trajektem a pak jede nekam deset kilometru kempovat tak si to samozrejme rika o to, si dat sklenicku na lodi, o cemz zrejme dobre vedi. Ja nastesti nepiju vubec, jinak kdyz jsem driv pil, tak jsem pred lety jezdil po svedsku treba po jednom pivu bezne, nevim jaky tam maji limit, vychazel jsem z toho, ze tam proste cajti nejsou a kdyz jsou, tak davaj lidem pokoj. Naopak bych si dal bacha na trávu, i nejake zbytky "zapomenute" v aute, fini mi jednou pri vjezdu z ruska od murmansku zkoumali auto asi dve hodiny v rukavickach, to je uz fakt davno, mel jsem sotva ridicak, hipík jak vyšitej a tvrdil jsem, že jsem s drogama neměl nikdy nic společnýho, nevim proč mi vůbec nevěřili