Zimu preziju si myslim v pohode (teda co se pneu tyka)

Moderátor: Safraporte
Zakladni pravidlo pri oskakanych pneumatikach je zkontrolovat tlumice. Ty muzou byt zakladni pricinou.Martas74 píše: 02 srp 2017 09:47 Zdarec tak jsem si všiml že taky mám oskákané pneu. Mám je ale z venkovní strany a na předku víc.
Jinak pneu mám asi 4 měsíce staré. Mám Nokiany Weatherproof SUV a do zatáčky hučely od začátku.
Čepy mi kontroloval servis asi před měsícem a v poho silentbloky taky ok.
Geometrie mi taky zkoukli a je v pořádku tak jedině ty tlumiče. Docela možný že tam ještě jsou origo.Krasty píše: 02 srp 2017 15:55Zakladni pravidlo pri oskakanych pneumatikach je zkontrolovat tlumice. Ty muzou byt zakladni pricinou.Martas74 píše: 02 srp 2017 09:47 Zdarec tak jsem si všiml že taky mám oskákané pneu. Mám je ale z venkovní strany a na předku víc.
Jinak pneu mám asi 4 měsíce staré. Mám Nokiany Weatherproof SUV a do zatáčky hučely od začátku.
Čepy mi kontroloval servis asi před měsícem a v poho silentbloky taky ok.
Pokud je to ale uz po 4 mesicich, tak tam musi byt neco spatne (teda doufam, ze si nenajezdil 20 tis km za tyhle 4 mesice)
To ze hucely jako nove, tak to muze byt rozmerem a vzorkem, ale pokud se ti tam uz objevuji vystupky, tak musi byt neco spatne.
JEste bych vyzkousel geometrii...
A co visco spojka kdyz jedes do zatáčky brzdí ti?Martas74 píše: 02 srp 2017 16:01Geometrie mi taky zkoukli a je v pořádku tak jedině ty tlumiče. Docela možný že tam ještě jsou origo.Krasty píše: 02 srp 2017 15:55
Zakladni pravidlo pri oskakanych pneumatikach je zkontrolovat tlumice. Ty muzou byt zakladni pricinou.
Pokud je to ale uz po 4 mesicich, tak tam musi byt neco spatne (teda doufam, ze si nenajezdil 20 tis km za tyhle 4 mesice)
To ze hucely jako nove, tak to muze byt rozmerem a vzorkem, ale pokud se ti tam uz objevuji vystupky, tak musi byt neco spatne.
JEste bych vyzkousel geometrii...
Visco nebrzdí dám plný rejt a na volnoběh se rozjede dopředu i dozadu.
Tak se pohoupej po aute a pokud se auto dohupuje tak jsou spatny pokud se zhoupne jednou a zastavi tak je to dobre.
Zkontroluj prosim tě jestli máš stejný vzorek na pneumatikách pokud máš ve předu třeba 6mm a v zadu 4,5mm tak máš velký pruser toto auto totiž má pernamentní pohon a pokud změníš poměr otáček tak se ti začnou namáhat diferáky oba nejčastěji to odnese ird kola na sebe začnou tlačit velkym tlakem až se ulomý zub a ten v ird udělá paseku. Je slišet i větší hluk ze spodku. Stává se že i majitelé těchto vozidel dají do zádu barumky do předu michelinky vše na rozměru stejné, ale když je změříš krejčovským metrem zjistíš že ty barumky jsou třeba o centák vyšší než ty mischelinky. Vím to z mojí zkušenosti. Vyměnil jsem kola za stejná, vyměnil oleje všude auto přestalo táhnout do všech stran v kolejích uplně v poho. Jináč auto bylo uplně na odpis před těmito upravami.Krasty píše: 19 lis 2015 10:43 jj, nesrovna se to...je to spise cim dal vetsi...nevim, zda myslis nejak opravit pneu...do toho bych stejne nesel. Az budu kupovat pneu, tak opravim pricinu...ty silentbloky.
Ale je to fakt masakr, clvoek nechape, ze se tohle muze stat, ze jeden spalik ze vzorku je skoro o dva mm nizsi nez ten nasledujici a vlastne i ten predchozi - jak kdyby to nekdo ukousnul![]()