viskozní spojka...??
Moderátor: Safraporte
viskozní spojka...??
zdravím všechny lanďáky. jsem čerství majitelem freelandra 99 DI a mám z toho rozpoluplné pocity, když čtu vaše příspevky o závadách na tomhle autě..mám asi problém s viskozní spojkou, a přemýšlím jestli toho auto je tak nespolehlivé nebo si mi to jenom zdá?? 

- BeerRudolf
- auto: Tak akorát
No nevím
Proč za trest? Když hold natrefíš na špatnej kousek tak je jedno o jaký auto se jedná. Free je SUV a je-li požíván natvrdo jako off tak něco po těch letech musí odejít. Ne nadarmo jsou zde doporučení kupovat mladší. Zde neplatí kdo šetří má za tři. Samozřejmě že etalon spolehlivosti to není, ale že by nějak při používání na které je určen vybočoval není pravda. Kup si auto po modernizaci tzn. 04 a mladší a budeš spokojen.
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010
Když se nad tím zamyslím, tak problémy jsou jenom s převodovým ústrojím (když se všechno vymění, je to tak za 80 tisíc), a možná někdy potíže u starších naftových motorů. Jak si kupujete ojeté auto za 170 tisíc, nemůžete přece počítat s tím, že bude jako nové... Jestli ale vyměníte všechno, co je zapotřebí, budete mít za čtvrt mega slušné vozidlo, které určitě pár let vydrží. Já zatím měnil diferák a pár blbostí a jsem spokojenej. Počítám ještě s investicemi za padesát tisíc a pak bude všechno v cajku. Je to sice dost peněz, ale teď měnit tohle auto za jiné už nehodlám, když jsem mu trochu porozuměl 

viskozní spojka...?? řešeni ?
trosku sem sondoval v servisech a manik ktery landaky dela me vyvedl z omylu a vysvetlil mi že na mem aute zadna viskozni spojka neni a to pribrždovani zadnich kol je u tohoto typu pohonu uplne normalni takže si stim vubec nemam lamat hlavu...pokud vtom neco nelupe, nepraska a nehuci tak je všechno OK...po tomhle vysvetleni sem se trochu sklidnil a snad mi landak bude sloužit dobre..ponevadž ho nemam do težkeho terenu..