po novom roku mám v pláne kúpiť jazdený freelander 2, automat, diesel. Už dlhšie sledujem toto fórum aj iné zdroje, ale stále som nenarazil na jednoznačné info, aký je rozdiel medzi týmito dvoma motormi. Niekde sa uvádza, že je to ten istý motor, iba softvérovo inak naladený, inde zase píšu, že je odlišný aj konštrukčne. U jazdených áut je sd4 v priemere o 3000+eur drahšia - oplatí sa za ten motor priplatiť? Výkon sa líši o 30kW /110vs140/, ale iba 20 Nm-1. Mali ste niekto možnosť skúsiť oba a porovnať, či je cítiť významný rozdiel? Je sd4 drahši napr. preto, že by bol menej poruchový ? Auto chcem používať na úplne bežné účely, ako jazda do práce po okresných cestách, raz za dva týždne až mesiac 100-200km trasa, v lete cesta k moru a v priemere raz či dvakrát do týždňa na ryby, kde sa niekedy stretne aj s ťažším terénom a práve výhradne túto úlohu mu plánujem prenechať po 4-5 rokoch, keď možno našetrím na disco4

Ospravedlňujem sa, ak som náhodou zadal otázku na tému, ktorá tu už bola rozoberaná, možno nedokážem až tak dobre používať prehľadávač
Vopred ďakujem za prípadné odpovede