Defender 110 300tdi - Myso87
Defender 110 300tdi - Myso87
Zdravim pani. Brodim sa vo vasich temach a prispevkoch skoro rok a mnoho z nich mi pomohlo alebo ma inspirovalo. Najlapsia radost je zdielana, tak vam tu budem uberat miesto mojim LandRover pribehom. Mame toho dost pocestovane na motorke a takto pred rokom sme planovali dalsi vylet. Bol vsak trosku za moznostami nasej cestnej moto a zhanali sme preto nejaky Adventure bike. Kedze plany boli velke(Pamir highway), cas sa kratil a ziadna rozumna GS ci LC8 sa nenasla, pripustil som moznost ist autom. Nasim by sme to urcite nedali a teda popri motorkach som prehliadal inzeraty na Delicy, Pajera, Patroly az som si spomenul na svoj detsky sen a vyhladal Defender. Bol tam. Osarpane, spinave a zodrane byvale policajne auto do demonstracii policie Varazdin. Slovami mojej polovicky: Je to stary, velky, drahy kram v dost pochybnom stave a nikto by ho nechcel, tak bude teda nas. Pri mori nejazdil, hnily nebol, nastartoval, brzdil, trubil trochu hrkotal ale (aj ked jediny majitel Defika ktoreho poznam ma velmi odhovaral) tento polotraktor mi neskutocne ucaroval . Okamzite som sa s nim videl minimalne v Gruzinsku. Doviezli sme ho teda domov a pustili sa do dvojmesacnej pripravy, zhanania dielov a oprav.
Postupne do tohto dennicka par fotiek a mozno niekoho inspirujem zdvihnut rit, dat vypoved a na 6 mesiacov vsetko hodit za hlavu a zit.
One life - live it!
V den kupy:
vycistili sme ho od pozostatkov lepidla, odstranili majaky a spisali zoznam poskodenych dielov, plus zoznam vsetkeho co by sa mohlo pokazit a co bolo treba pre istotu vymenit. Spustila sa kolotoc z ktoreho uz sa nedalo vyskocit
Postupne do tohto dennicka par fotiek a mozno niekoho inspirujem zdvihnut rit, dat vypoved a na 6 mesiacov vsetko hodit za hlavu a zit.
One life - live it!
V den kupy:
vycistili sme ho od pozostatkov lepidla, odstranili majaky a spisali zoznam poskodenych dielov, plus zoznam vsetkeho co by sa mohlo pokazit a co bolo treba pre istotu vymenit. Spustila sa kolotoc z ktoreho uz sa nedalo vyskocit
Naposledy upravil(a) myso87 dne 17 kvě 2019 15:22, celkem upraveno 6 x.
Re: Defender 110 300tdi
Stare Duelery 7.5x16 boli dost popraskane a jedna sa sfukovala, zacal som prve upravy nakupom kolies a gum 235/85r16.
Ram bol sice zdravy, ale o podlahe vodica sa to povedat fakt nedalo. Takze vyvarit nalepit 1mm bitumenu a odhlucnenie zo stavebnin. Toto prosim po mne NEopakujte. Molitan drzi vodu a uz som ho vyhadzal. Vtedy som ale este netusil, ze tento Defik nebude o zatekanie ukrateny.
Dalej prisli na radu tesnenia 'klimatizacie' a guma predneho okna.
Narovnanie blatnika
vymena vsetkych svetiel dookola, rozvody, vsetky oleje vratane gul riadenia,vsetky filtre, gufera diferaku a transferboxu, komplet vsetkych silentblokov, capov a tlmicov. Oprava alternatoru + nova baterka. Ocistenie ramu, natretie zakladom na hrdzu a na to Alkyton. Odhlucnenie kapoty. Nahodenie plechov na blatniky a mnoho ineho.
Zadne dvere boli v otrasnom stave:
Ram bol sice zdravy, ale o podlahe vodica sa to povedat fakt nedalo. Takze vyvarit nalepit 1mm bitumenu a odhlucnenie zo stavebnin. Toto prosim po mne NEopakujte. Molitan drzi vodu a uz som ho vyhadzal. Vtedy som ale este netusil, ze tento Defik nebude o zatekanie ukrateny.
Dalej prisli na radu tesnenia 'klimatizacie' a guma predneho okna.
Narovnanie blatnika
vymena vsetkych svetiel dookola, rozvody, vsetky oleje vratane gul riadenia,vsetky filtre, gufera diferaku a transferboxu, komplet vsetkych silentblokov, capov a tlmicov. Oprava alternatoru + nova baterka. Ocistenie ramu, natretie zakladom na hrdzu a na to Alkyton. Odhlucnenie kapoty. Nahodenie plechov na blatniky a mnoho ineho.
Zadne dvere boli v otrasnom stave:
Naposledy upravil(a) myso87 dne 27 led 2018 01:59, celkem upraveno 1 x.
Re: Defender 110 300tdi
Auto bolo takmer podla predstav. Chybalo nam spanie, zahradka, rebrik, markiza a folie na okna. Termin planovaneho odchodu sme presunuli o tyzden a pokracovali v praci.
Vsetko som mal v hlave uz mesiace, tak to slo lahko.
Bol to boj s nervami, casom a peniazmi ale zvladli sme to !
Posledne slovenske foto a mohli sme vyrazit.
Nabuduce fotky z cesty a o par tyzdnov link na cestopis
Vsetko som mal v hlave uz mesiace, tak to slo lahko.
Bol to boj s nervami, casom a peniazmi ale zvladli sme to !
Posledne slovenske foto a mohli sme vyrazit.
Nabuduce fotky z cesty a o par tyzdnov link na cestopis
- jbizik
- tel.: +421907325338
- auto: D1 200tdi, L322 m62
Re: Defender 110 300tdi - Myso87
. Paraaada. Som zvedavy....hadam bude pocuvat.
Ex- D2 4.0 V8 - LPG
Ex-2x SUBARU Outback'05 ,MT aj AT 2.5 lpg +3 cm lift a redukcia
Ex-Honda C-RV 2,2 CTDI 2005
RR L322 VOUGE, 4.4 V8 LPG(m62 )
LAND ROVER Discovery 1 200tdi
http://landroverforum.cz/forum/viewtopi ... 30&t=36532
- Adam P.
- tel.: 777241654
- auto: defík 130 TD5 2001
defender 130 TD5 2001 a SAAB 9-5 aero 2007 //// EX: defender 110 TD5 2003 a SAAB 9-3 LPT 2000 :)
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
Krásná práce, hodně stěstí !
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
pěkný! šťastnou cestu!
Uprimne dakujem za podporu ale trochu sme sa nepochopili. Uz sme z cesty doma. Defik to zvladol na jednicku. Zastavil sa len 2x - v Kazakhstane sa ucpala palivova trubka a cestov domov sa na dialnici za Moskvou odporucal unasac(mal som jeden nahradny).
Dali sme Madarsko - Rumunsko - Bulharsko - Turecko - Gruzinsko - Rusko - Kazakhstan - Kyrgyzstan - Tajikistan a domov. Dokopy 25 tis kilometrov za 72 dni. Dostal sa od 0m pri mori az na Ak Baial 4655mnm.
Kazdopadne uz sme doma
Dali sme Madarsko - Rumunsko - Bulharsko - Turecko - Gruzinsko - Rusko - Kazakhstan - Kyrgyzstan - Tajikistan a domov. Dokopy 25 tis kilometrov za 72 dni. Dostal sa od 0m pri mori az na Ak Baial 4655mnm.
Kazdopadne uz sme doma
Naposledy upravil(a) myso87 dne 27 led 2018 20:29, celkem upraveno 1 x.
Moc pěkný...budě nějaká fotogalerka z cesty?
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Pridam slubenych zopar fotiek, kto by chcel vidiet viac, zatial vas odkazem len na:
https://cestovani.lidovky.cz/nomadi-za- ... uality_ape
Alebo na FB, kde je aj par zapiskov z cesty:
https://facebook.com/ibadvaja/
Zacali sme spoznavanim Turecka: Patara Plajı
Horsky priechod Bayburt - Of (koli snehu sme ho museli z casti obchadzat)
Gruzinskom sme sa si pojazdili riadne. Od Lentheki po Zagar pass, kde nas v strede Juna odstavil opat sneh, tak sme museli do Ushguli zajst z druhej strany. Na Omalo a Dartlo zosuv pody strhol cestu, takze sa tam budeme musiet vratit . Aspon sme prvy krat vyskusali pojazdit vela kilometrov 'off roadu' strkovych ciest. Defender nas milo prekvapil a namiesto navratu domov, si moja stara vybavila dalsi mesiac volna. Cesta mohla pokracovat.
Zjazd zo Zagar passu:
Stepansminda:
Ranajky pod Kazbegom:
za Kaukazom nas v nekonecnych rovinach dobra nalada neopustala. Teda opustila, ked sa Defiku zapchala palivova trubka a 2 dni sme nevedeli co tomu autu je, ked nechce ist viac ako na 1/4 plynu. Vymenil som palivovy filter, vycistil odkalovac, vypustil nadrz(ze voda), rozobral a vycistil podavaciu pumpu,prefukal trubku od turba k cerpadlu a vycistil membranu na pridavanie nafty (boost adjuster),co na chvilu pomohlo ale viac ako 1/2plynu a auto sa zhasinalo. Stale ako malo nafty. Vyhodil som vzduchovy filter ale nic. sli sme 300km po krajnici a v 4tom servise kde dokazali skor ako za 5 minut identifikovat ze je motor na diesel (coz bol najvacsi problem. Eto diesel ? nerabotaje ? plochoj, neznaju za sto...) nam fukli kompresorom do trubky od nadrze a tadaaa, Defik ozil a mohli sme pokracovat.
Rusko:
Volgograd:
Astrachan a bziliony much
Pokazeny Defik (hej chybalo aj trochu oleja a na pumpe mali len Castrol GTX)
Niekde za Aktobe:
Defik odlieta z Bajkonuru:
Na dne... Aralu:
Kazasske nekonecno:
https://cestovani.lidovky.cz/nomadi-za- ... uality_ape
Alebo na FB, kde je aj par zapiskov z cesty:
https://facebook.com/ibadvaja/
Zacali sme spoznavanim Turecka: Patara Plajı
Horsky priechod Bayburt - Of (koli snehu sme ho museli z casti obchadzat)
Gruzinskom sme sa si pojazdili riadne. Od Lentheki po Zagar pass, kde nas v strede Juna odstavil opat sneh, tak sme museli do Ushguli zajst z druhej strany. Na Omalo a Dartlo zosuv pody strhol cestu, takze sa tam budeme musiet vratit . Aspon sme prvy krat vyskusali pojazdit vela kilometrov 'off roadu' strkovych ciest. Defender nas milo prekvapil a namiesto navratu domov, si moja stara vybavila dalsi mesiac volna. Cesta mohla pokracovat.
Zjazd zo Zagar passu:
Stepansminda:
Ranajky pod Kazbegom:
za Kaukazom nas v nekonecnych rovinach dobra nalada neopustala. Teda opustila, ked sa Defiku zapchala palivova trubka a 2 dni sme nevedeli co tomu autu je, ked nechce ist viac ako na 1/4 plynu. Vymenil som palivovy filter, vycistil odkalovac, vypustil nadrz(ze voda), rozobral a vycistil podavaciu pumpu,prefukal trubku od turba k cerpadlu a vycistil membranu na pridavanie nafty (boost adjuster),co na chvilu pomohlo ale viac ako 1/2plynu a auto sa zhasinalo. Stale ako malo nafty. Vyhodil som vzduchovy filter ale nic. sli sme 300km po krajnici a v 4tom servise kde dokazali skor ako za 5 minut identifikovat ze je motor na diesel (coz bol najvacsi problem. Eto diesel ? nerabotaje ? plochoj, neznaju za sto...) nam fukli kompresorom do trubky od nadrze a tadaaa, Defik ozil a mohli sme pokracovat.
Rusko:
Volgograd:
Astrachan a bziliony much
Pokazeny Defik (hej chybalo aj trochu oleja a na pumpe mali len Castrol GTX)
Niekde za Aktobe:
Defik odlieta z Bajkonuru:
Na dne... Aralu:
Kazasske nekonecno:
Par tisic kilometrov dalej sa zazelenalo a zo zeme sa zdvihli obrovske hory. Okrem toho ze sme po ceste museli 4x riesit silentbloky co drzia zadnu napravu, auto fungovalo perfektne. Kirgizsko:
Issyk kul
Toktogul rezervoar:
Jazdit blizko vody sa nevyplaca 3 hodiny kopania a vytiahol ma odtial az autobus:
Song kul:
skoda ze neviem fotit(resp. mam objektiv najmenej f4), no tak krasnu mliecnu drahu som v zivote nevidel.
Natankovali sme do kanistra aj 20litrov do plastovych flias a vydali sa na M47 - Pamir Highway. Defender sa bez jedineho zavahania vyskriabal na hranice Tajikistanu.
Kyzyl art:
a dalej len vyssie a vyssie az po 4655 mnm
Ak Baital:
Stovky kilometrov neskutocne krasnych vyhladov, ciest kde asfalt skoro nevidiet, pohostinnych ludi ktorych najvacis bohatstvo je zivot. Az tu si clovek uvedomi v akom nelogickom a hodnotovo zvratenom svete zije.
Karakul:
Wakhansky koridor (udolie rieky Pnji na hranici Afghanistanu)
Most na Tavildara pass ktory sme presli s pekne stiahnutymi ritami
Chajronbed
Iskander kul
Issyk kul
Toktogul rezervoar:
Jazdit blizko vody sa nevyplaca 3 hodiny kopania a vytiahol ma odtial az autobus:
Song kul:
skoda ze neviem fotit(resp. mam objektiv najmenej f4), no tak krasnu mliecnu drahu som v zivote nevidel.
Natankovali sme do kanistra aj 20litrov do plastovych flias a vydali sa na M47 - Pamir Highway. Defender sa bez jedineho zavahania vyskriabal na hranice Tajikistanu.
Kyzyl art:
a dalej len vyssie a vyssie az po 4655 mnm
Ak Baital:
Stovky kilometrov neskutocne krasnych vyhladov, ciest kde asfalt skoro nevidiet, pohostinnych ludi ktorych najvacis bohatstvo je zivot. Az tu si clovek uvedomi v akom nelogickom a hodnotovo zvratenom svete zije.
Karakul:
Wakhansky koridor (udolie rieky Pnji na hranici Afghanistanu)
Most na Tavildara pass ktory sme presli s pekne stiahnutymi ritami
Chajronbed
Iskander kul
Cestou domov sme prekrizovali opat KGZ, v Kazachstane obzreli co sa po ceste dalo...
kanon Charyn:
Altyn Emel:
Astana
expo 2017
a vydali sa na nekoncno v ruskom podani. Brezy a brezy a brezy....
Moskva uz bola len malicke spestrenie:
Len za moskvou cosi puklo a zostali sme stat. Chvalabohu som si niekde precital ze common fault na defikoch su tieto unasace a jeden nahradny som mal so sebou, inak by pomohla asi len zvaracka:
Mno a to je cele ... Mnohi cestovatelia na takej ceste najdu sami seba, pridu na zmysel zivota alebo vynajdu uzasny podnikatelsky plan. Ja musim povedat ze mi to spravilo v hlave dieru a podlomilo rebricek hodnot a zacal som prehodnocovat kam sa ma moj zivot uberat. Ked vam totiz v jednom servise opravia auto v dalsom pozvaraju rozsypanu zahradku v inom zase zasklia bocne okno ci zvaria vyfuk so slovami ze je to zadarmo, lebo my potrebujeme peniaze viac a oni si ich vedia zarobit, tak to nieje len tak. Ked sa trapim s vykladanim kolies na strechu a okoloiduci sa cuduje ze preco nechcem pomoct, ze u nich to je normalne. Vravim si v duchu ze u nas bohuzial nie.
Vzdy sa snazim byt ustretovy a ludom pomahat, vytahujem auta z jarkov, z piesku, taham pokazene auta dole z dialnice, no nikdy na slovensku sa mi to nevratilo.... Tusim patrim tam.. na vychod.
kanon Charyn:
Altyn Emel:
Astana
expo 2017
a vydali sa na nekoncno v ruskom podani. Brezy a brezy a brezy....
Moskva uz bola len malicke spestrenie:
Len za moskvou cosi puklo a zostali sme stat. Chvalabohu som si niekde precital ze common fault na defikoch su tieto unasace a jeden nahradny som mal so sebou, inak by pomohla asi len zvaracka:
Mno a to je cele ... Mnohi cestovatelia na takej ceste najdu sami seba, pridu na zmysel zivota alebo vynajdu uzasny podnikatelsky plan. Ja musim povedat ze mi to spravilo v hlave dieru a podlomilo rebricek hodnot a zacal som prehodnocovat kam sa ma moj zivot uberat. Ked vam totiz v jednom servise opravia auto v dalsom pozvaraju rozsypanu zahradku v inom zase zasklia bocne okno ci zvaria vyfuk so slovami ze je to zadarmo, lebo my potrebujeme peniaze viac a oni si ich vedia zarobit, tak to nieje len tak. Ked sa trapim s vykladanim kolies na strechu a okoloiduci sa cuduje ze preco nechcem pomoct, ze u nich to je normalne. Vravim si v duchu ze u nas bohuzial nie.
Vzdy sa snazim byt ustretovy a ludom pomahat, vytahujem auta z jarkov, z piesku, taham pokazene auta dole z dialnice, no nikdy na slovensku sa mi to nevratilo.... Tusim patrim tam.. na vychod.
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
K tomu není co dodat PARÁDA
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Hezký výlet, jenom jsem to počítal a vyšlo mi okolo 350km/den. To jste furt seděli v autě a jeli?
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- jbizik
- tel.: +421907325338
- auto: D1 200tdi, L322 m62
Rad citam taketo cestopisy, ci od teba, ci od Hanysa....ci od kohokolvek tu na fore .....
Paraaaaada proste ....mozno aj ja raz niekedy
Paraaaaada proste ....mozno aj ja raz niekedy
Ex- D2 4.0 V8 - LPG