Tak jsem si konečně udělal den volno a věnoval se RRC. Rozebral jsem rozdělovač a sundal podtlakový regulátor. Ten se hýbat nechtěl, ale nakonec jde rukou zatahat za tu osičku, pusou ten podtlak neudalám. Uvažuji o novém. Vyndal jsem taky tu zpětnou klapku na přívodní hadičce od podtlaku (co všichni tvrdí, že tam být nemusí). Očistil jsem kontakty na víčku rozdělovače, kde už byla solidní vrstva naoxidovaného bordelu a palec rozdělovače. Vyndal jsem stepper motor a vyčistil - taky parádně zadělaný. Přípravkem na čištění sání motoru jsem vyčistil vnitřek plenum a škrtící klapku. Dál jsem vyndal svíčky (čtvrtá zadní v pravé řadě nešla vyndat, tak jsem ji tam radši nechal, něž zničit závit) a zjistil jsem, že třetí v levé řadě je zaolejovaná. Po prohlídce kabelu jsem zjistil, že je poničená koncovka ke svíčce. Když už jsem to měl takhle rozdělané, tak jsem změřil i kompresi - průměr 8,3 bar, min. 7,9bar a max. 8,6 bar

. Takže nevím jak s tím dál... Olej jsem dovnitř nedával, ještě můžu zkusit, ale pochybuju že to budou jen ventily. Motor neměl provozní teplotu, při ní to ještě změřím, ale víc jak bar navíc to podle toho, co jsem hledal na netu, nedá - nicméně do testu na teplém motoru to není porovnatelné. Dál jsem měnil palivový filtr a překvapilo mě, že ten starý po vylití zbytku benzínu váží snad půl kila

. Měřil jsem už rovnou taky tlak palivové pumpy a je 2,05 bar - taky žádná hitparáda (měl by být 2,6bar). Takže i novou palivovou pumpu? Nebo alespoň jetou v lepším stavu a tuhle si nechat jako náhradní díl. Když jsem to dal zase dohromady, tak motor pocitově má už snahu jet, v nízkých rychlostech už se dá mluvit i o akceleraci a zlepšení tam je

Ale jak mi říkal do telefonu Macej, že jeho jezdí 140Km/hod, tak to si nedovedu u tohohle představit. Po zahřátí pořád nízký volnoběh, v jednu chvíli i silné kolísání otáček mezi chcípnutím a znovu oživením, vidět lze:
https://youtu.be/5jQ4Vbp6p3A. Tak jsem ještě udělal test řídící jednotky na teplém motoru, všechno v pohodě, ale nezdála se mi hodnota na potenciometru škrtící klapky, tak jsem s ním mírně pootočil na správné mV dle nastavení (je to to samostatné, mimo kontrolu řídící jednotky - tuším 325mV). Teď už je volnoběh vyšší, ale furt ne přes 500 otáček. Mám to teda ještě posunout mimo hodnoty dle testu? Už teď je to 0,4V zavřený a 4,88V otevřený dle testu řídící jednotky. Nebude už ale kolmo. Nebo to radši řešit na tom červíku (šroubku) co je u těch převodů od lanka plynu? Zkusím to ještě nějak zkombinovat a uvidím. Poznamenám si co a jak jsem měnil, ať to můžu dát případně do původního stavu...
Co by jste ještě udělali - zkontrolovali? Ještě chci stroboskopem zkontrolova předstih a vyměnit těsnění pod levým víkem ventilů - ten únik oleje v tom místě už mě fakt štve - jak se s tím teď víc jezdí (sice to s tím nesouvisí)... Dá se to doufám sundat bez nutnosti šahat na hadice topení do kabiny?
Dík.
Mirek