Mám RRS 2.7 r.v.2006 mám tam 254 000km a zvažujem ho pomaly predať nakoľko je to už staré auto. Chcel by som ho vymeniť za model L494 ale keď to tu čítam ako tu eliott a Kokesek píšu že su to sračky tak či do toho vôbec ísť? Samozrejme nekupujem nové ale v cenovej relácií 50K € to sa dá tak 2014 s cca 60-70000km a to keď pozerám mobile.de tak to už majú v hojnom počte "motor schaden". Dá sa v tej cenovej relácií (Aj o 10K €) menej kúpiť napr BMW X5 aj mladšia ako RRS a už som ich aj začal pozerať ale pred pár dňami u nás napadlo asi 10cm snehu a potrebovali sme odtiahnuť VW T5 a kolega to zavesil na lano za X5 40d a nevedel sa v tom snehu s tým XDrive ani pohnúť. Hrabalo mu jedno ZP koleso a občas sa snažilo PL ale ani na 4ty pokus sa to nepodarilo rozbehnúť. Zapol som to za môj starý RRS a ani len nezahrablo žiadne koleso a bez problémov som to odtiahol. To ma zas presvedčilo že načo SUV kde ta 4X4 nefunguje. Teraz som našiel RRS TDV8 myslíte že to tiež stojí za prd ? Prípadne dá sa predísť tej poruche výmenami oleja každých 10K km ? Prípadne ake auto s fungujúcou 4x4 a tým pohodlím ako ma RRS si kúpiť?
Kúpa RRS.
Moderátor: Acon
Kúpa RRS.
Ahojte, neviem či to sem patrí alebo kam to napísať.
Mám RRS 2.7 r.v.2006 mám tam 254 000km a zvažujem ho pomaly predať nakoľko je to už staré auto. Chcel by som ho vymeniť za model L494 ale keď to tu čítam ako tu eliott a Kokesek píšu že su to sračky tak či do toho vôbec ísť? Samozrejme nekupujem nové ale v cenovej relácií 50K € to sa dá tak 2014 s cca 60-70000km a to keď pozerám mobile.de tak to už majú v hojnom počte "motor schaden". Dá sa v tej cenovej relácií (Aj o 10K €) menej kúpiť napr BMW X5 aj mladšia ako RRS a už som ich aj začal pozerať ale pred pár dňami u nás napadlo asi 10cm snehu a potrebovali sme odtiahnuť VW T5 a kolega to zavesil na lano za X5 40d a nevedel sa v tom snehu s tým XDrive ani pohnúť. Hrabalo mu jedno ZP koleso a občas sa snažilo PL ale ani na 4ty pokus sa to nepodarilo rozbehnúť. Zapol som to za môj starý RRS a ani len nezahrablo žiadne koleso a bez problémov som to odtiahol. To ma zas presvedčilo že načo SUV kde ta 4X4 nefunguje. Teraz som našiel RRS TDV8 myslíte že to tiež stojí za prd ? Prípadne dá sa predísť tej poruche výmenami oleja každých 10K km ? Prípadne ake auto s fungujúcou 4x4 a tým pohodlím ako ma RRS si kúpiť?

Naposledy upravil(a) Duri999 dne 10 úno 2018 16:58, celkem upraveno 1 x.
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Re: Kúpa RRS.
Mal si 2,7 čo sú motory s takou povesťou akou sú a spokojný si? Ďalšia 2,7 či 3.0 je to isté. Navyše ak kupuješ auto za 50 tak aj prípadná GO ťa určite nepoloží na kolená. RR je RR, emócie nepustia. Eliott a Kokešek majú v garáži hlavne KO motory, lebo ich robia. Nikto im nedonesie auto co je v poriadku co je drvivá väčšina. Vlastne v servise nájdeš len pokazené autá

Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Samozrejme spokojný som s ním bol, aj keď pred pár dňami som menil zadný hydraulicky stabilizator, čo bola najvyššia investícia ale tak po 11 rokoch a tých km je to myslím v pohode. Boli za tu dobu zámky dverí, veko kompresiu, dáke káble ktoré prehnili u spolujazdca na prahu ale inak super vozenie. A hlavne mu funguje 4x4 čo pri tej X5 xdrive tvrdiť nemožem. Tá má zas motor ktorý vydrží a v neposlednom rade pri tom istom výkone lepšiu spotrebu o 2l/100km.
- Acon
Ja nepochybujem že BMW je na tom kvalitatívne lepšie no autá nekupujeme len rozumom, ale istú dávku hrajú aj emócie. A mňa, na rozdiel od LR, BMW necháva chladným od cca 98. roku.Duri999 píše:Samozrejme spokojný som s ním bol, aj keď pred pár dňami som menil zadný hydraulicky stabilizator, čo bola najvyššia investícia ale tak po 11 rokoch a tých km je to myslím v pohode. Boli za tu dobu zámky dverí, veko kompresiu, dáke káble ktoré prehnili u spolujazdca na prahu ale inak super vozenie. A hlavne mu funguje 4x4 čo pri tej X5 xdrive tvrdiť nemožem. Tá má zas motor ktorý vydrží a v neposlednom rade pri tom istom výkone lepšiu spotrebu o 2l/100km.
Odoslané z WAS-LX1 pomocou Tapatalku
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
Duri z dostupnych statistik vyplyva ze cca 20% motorov lahne. Ale z praxe ti mozem povedat ze velmi zalezi od majitela ako s tym jazdi. Ostatne ako pise acon. Tak si to musis sam v hlave zrovnat ci ano/nie... 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
LRservis.sk Bratislava
specializovany servis pre znacku Land Rover
byvaly autorizovany distributor Bearmach (skoncili...)
- Acon
Nie je 20% prehnané číslo?
No dnes som volal na dva kusy RRS 3.0 TDV6 r.v. 2015 na jednom bola výmena motora pri 16 000km na záruku v srbsku v Land roveri a druhý ma 89 000km a výmena motora bola pri 80 000km.
To mi naznačuje že tá kluka je asi viac namahana ako v tom 2.7 tak sa asi životnosť výrazne skrátila ?
Nerozumiem že to od 2005 roku nedokázali vyriešiť. Na vozenie je to super auto a aj ta 4x4 im funguje a poseru to s tým klumprtom pod kapotou
To mi naznačuje že tá kluka je asi viac namahana ako v tom 2.7 tak sa asi životnosť výrazne skrátila ?
Nerozumiem že to od 2005 roku nedokázali vyriešiť. Na vozenie je to super auto a aj ta 4x4 im funguje a poseru to s tým klumprtom pod kapotou
Na Slovensku a v ČR som našiel asi 8ks v prevedení benzín.
A to je všade 5.0l, 510PS. Chcem to hlavne pre manželku a občas na dlhšiu cestu. V meste ma tá 5.0l papierovú spotrebu 22.5l/100km real v zápche rátam 25l/100km ?
To myslím neni auto na bežné jazdenie.
A to je všade 5.0l, 510PS. Chcem to hlavne pre manželku a občas na dlhšiu cestu. V meste ma tá 5.0l papierovú spotrebu 22.5l/100km real v zápche rátam 25l/100km ?
- komin
- tel.: 0904543118
- auto: LR Defender 110 Td5
- Kontaktovat uživatele:
No ono je to uhol pohladu, u aut tejto kategorie je phm minoritna cast ceny celkovych nakladov na prevadzku.
LR DEFENDER 110 SW
Mimo temu RR, ale nechce sa mi verit ze by sa Xdrive choval ako popisujes. Mam staru 330xd z 2001 a ten pohon funguje perfektne. Ja by som to tipoval na zle gumy. Ak sa naozaj tocili len dve kolesa, tak sa tento svet technologii v kravsku rit obracia.
- Acon
Ono je pravda že ak najazdí ročne 10 000km tak tých 1200€ za rok navyše za benzín oproti dieslu asi tak dramatické nebude. No ak najazdí 30 000 ...Duri999 píše: 12 úno 2018 21:00 Na Slovensku a v ČR som našiel asi 8ks v prevedení benzín.
Myso87 ale xd pol stály nahon 32% predok 68%zadok..
Pri xdrive to už rieši elektronika. A dnes sa už xd nerobí aspoň na X5.
Pri xdrive to už rieši elektronika. A dnes sa už xd nerobí aspoň na X5.
- mipr
- tel.: +421907431767
- auto: Diskosky mam rad :-)
Duri, ta poruchovost motorov nie je az taka tragicka. Zalezi na tom ako sa pozeras na celu problematiku. Vazne poruchy motorov su vo vacsom pripade uz pri velkom najazde km. A samozrejme zavisi od majitela ako "dupe na krk" tomu autu. Sportovci to dokazu znicit rychlo. Tie motory proste plny kotol nezvladnu. V hladine 50k dokazes kupit auto v dobrom stave s malym najazdom km, takze sa bat nemusis....
@Oleg statistiky su len statistiky. Zostavene podla nejakeho kluca, uhlu pohladu, atd. Na fore je toho dost popisane, takze to nebudem rozoberat - nema vyznam.
Co sa toho "srba" tyka tak si pozri remenicu klukoveho hriadela pri beziacom motore a urobis si obraz sam co sa "robilo"...
@Oleg statistiky su len statistiky. Zostavene podla nejakeho kluca, uhlu pohladu, atd. Na fore je toho dost popisane, takze to nebudem rozoberat - nema vyznam.
Co sa toho "srba" tyka tak si pozri remenicu klukoveho hriadela pri beziacom motore a urobis si obraz sam co sa "robilo"...
LRservis.sk Bratislava