Pre predstavu, co tam vsetko je pripojene, pozri si Workshop manual System description and operation, tam na strane 86-4-2 je diagram tych busov. Mne a asi aj tebe nefungovala komunikacia na Diagnostic DS2 bus (ak nemas workshop manual, dal som tu stranu do prilohy spravy). Zacni tym, ze si pozries tento prispevok:
https://www.landyzone.co.uk/land-rover/ ... st-1103244. Podstatna cast je:
On your L322 the pins of interest are 16 for 12 Volts power, 4 and 5 give ground and 8 is the Data line for all the DS2 bus ECU's (Thats everything except the EMS and Gearbox) The EMS and gearbox are on pin 7. BMW also put an IGN feed to pin one but thats not used.
Idealne keby sa na to pozrel niekto s osciloskopom a videl by, ci ten pin 8 je v skrate. Ked ten bus funguje, vidis tam logicke nuly a jednotky, ked to nefungovalo, bolo to v podstate v skrate.
Ak budes vidiet, ze tam nie je komunikacia a je to vyskratovane, mozno stoji za to skusit odpojit jednotky, ku ktorym sa vies dostat lahko, ako napr. xenony. Ked to nepomoze, asi najlepsi sposob bude odpojit postupne vsetky zariadenia na tom buse az pokial sa to nerozbehne, a potom ich zacat postupne pripajat spat a hladat ktore su zle. Tych chybnych tam moze byt viac a jeden chybny ti stiahne dolu celu zbernicu.
Tu je zoznam vsetkych jednotiek z prilohy, ktore su na DS2 buse:
1 ABS ECU
5 Steering angle sensor
7 Transfer box ECU
8 Instrument pack
9 LH xenon headlamp ECU
10 RH xenon headlamp ECU
11 Diagnostic socket
Je to uz dost davno, co som sa tomu venoval, tak dufam, ze som nic nezabudol a snad ti to pomoze vyriesit tvoj problem. Drzim palce.