už dlhšiu dobu pozorujem na svojom DiscoII hukot spojený s vibráciami od spodku auta. Vyskytuje sa to cca od 70kmh a vyššie, ale to až takým spôsobom, že je to pri takej rýchlosti nejazditeľné.
Zatiaľ som spravil nasledovné:
- predný diff mal v náplni kovové piliny, vymenil som náplň viac krát, no stále boli, dal som nový diff = nepomohlo. Po vybratí aj tak nevidno žiadne vady, takže maximáone ložiská. Vôľu má úkážkovú, hruška ide hladko, len tie piliny.
- zhodil som predný kardán a na uzávierke som sa opatrne šiel previezť = žiadan zmena
- zadný diff má po 10.000km olej krásny, číry, ako nový
- našiel som malú radiálnu vôľu na prednom výstupe z prídavnej prevodovky, odhadom tak 2 desatinky, ale je to cítiť, takto to asi nemá byť. Olej z toho netečie.
- Kardány sú v dobrom stave, vôle nemajú, mazané sú pravidelne.
Ďalšie veci, čo idem skúšať:
- skúsim zhodiť zadný kardán a prejsť sa bez neho a uvidím
- zadný diff zatiaľ meniť nejdem, hoc má väčšiu vôľu, ako by mal mať, teda aspoň kým si nezgenarálkujem ten, čo mi zostal z prednej nápravy, kde boli tie piliny
- skúsi, ešte vypustiť olej z prídavky a uvidím, čo tam bude, bol menený pred 10.000km
Dúfam, že to nebude automatka (ZF 4HP22), v nej som pred cca 10.000km menil olej aj s filtrom podľa návodu. Radí pekne, nešklbe, podradzuje, ...
EDIT: ešte doplním, že je jedno, aký stupeň mám zaradený, robí to aj na 2,3 aj 4. Vždy pri 70kmh a vyššie.
Akurát ma napadlo, že si Nanocomom pozriem tú automatku, či niečo nenájde, ale pochybujem.
Máte nejaké indície, čo ešte tak pozrieť? Čo ešte tak skúsiť? Každá rada dobrá. Vopred vďaka za každý ohlas