Tak jsem změřil kompresi při zahřátém motoru a je to max. 9,3bar, nejhorší válec má 8,6 bar. Když jsem do něj dal cca 3ml oleje, tak má taky těch 9,3bar. Jaká by měla být komprese? Je mi jasné, že u těch nízkokompresních (8,13) to nebude žádný zázrak. A řekli by jste válec nebo ventily? V nějakém vlákně se komprese řešila, ale nemůžu to už najít - tam bylo tuším 10,5bar?
Jinak víka ventilů přetěsněná. Po všem tom amatérském "ladění/hraní"

s motorem jsem vyzkoušel maximálku a 160km/hod už není nereálných

. Nicméně budu ještě laborovat se zapalováním....
Další věc, co mi vadí, jsou netěsnosti v chladícím okruhu. Zjistil jsem, že teče chladič, tak jsem se rozhodl jej opravit

. Vyndat, očistit, zalepit, natlakovat - a zjistil jsem, že to utíká dál o kousek vedle. Aha - takže znova, očistit, zalepit, natlakovat - a opět to utíká zase o kus jinde. Takže jsem pochopil pravidla téhle hry a bude nový chladič

. Nicméně třetí lepení zatím drží, ale to je počítám jen provizorní než bude nový chladič. Dále jsem musel sundat všechny hadice a přetěsnit konce a spony. Takže tohle snad chvilku vydrží. (k některým hadicím je fakt blbý přístup a musí se demontovat věci okolo).
Další věc, co mě štve - netěsnosti výfuku - pod autem se dělají dvě louže - u spoje před katalizátorem a za ním ve spoji se zadním dílem výfuku. Takže sundat, očistit, a znovu nasadit s utěsněním. Super. Po nastartování to udělalo "puff" a rachot jak bez výfuku. Povolilo to někde vepředu u lambda sond -

. Takže budu sundavat zbytek výfuku už od bloku motoru. Využiju toho a udělám tepelnou omotávku na svodech

. A vyměním těsnění na svodech k bloku a na druhém konci. Dává se to na sucho nebo se to něčím mázne? A můžu znovu použít tu ocelovou sponu co je pod šroubem na straně k bloku motoru?
A ještě mě štve hlučnost ?převodovky? při jízdě. Nevím, jestli je to automat nebo přídavka. Je to slyšet tunelem u řadičky do kabiny, nějaké ložisko? Napadá vás ze zkušenosti, co by to mohlo být, nebo co obvykle dělá problém? Nahrál jsem to telefonem, z toho se to ale nepozná - kratičké video -
https://youtu.be/c8xuQcNNApo. Nebo řešil někdo odhlučnění RRC?
Jinak, když RRC zrovna jede, tak je to super

.