Vysoký volnoběh a rudé svody 3.9 91´
-
- auto: RangeClassic 3.9 90'
Vysoký volnoběh a rudé svody 3.9 91´
Chlapi, potřebuju prosimvas fakt poradit, už jsem vyzkoušel skoro všechno a nic dlouhodobě neosvědčilo. Motor má vysokej volnoběh i po zahřátí cca 1150ot až jsou z toho po 6 minutách svody do ruda a chtělo by to kolem zhořet. Váha vzduchu je ok, stepr ok, lambdy ok, podtlak rozdělovače ok, po jeho výměně první nastartování 800 ot, tak jsem to zhasl, nastartoval znovu a opět 1150, rozebral jsem to ale chodí v rozdělovači pěkně. Všechny čidla kromě teploty benzínu vyměněny za nové, otlakovány všechny válce a taky ok, vsřiky po ultrazvuku v kondici prej 75%-95% , tlak paliva a funkce regulátoru taky ok, snímač polohy klapky proměřenej a taky ok, svíčky ok ale černý jak brikety, namontovanej nerezovej výfuk i se svodama bez katalizátorů. Z výfukovejch plynů je cítit nespálenej benzin. Někdo něco?
-
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoký volnoběh a rudé svody 3.9 91´
To auto mělo původně katy? I bych ti přijel pomoct, ale nejdřív v srpnu.
-
To bys byl zlatej, ja na to prakticky nespicham, kdykoli by jsi chuť a čas tak se můžeme domluvit
. Původní vyfuk měl katy, koupil jsem tam potom ten nerezovej vyfuk z Litepu.

- Mirko
- Kontaktovat uživatele:
Jestli měl katy, tak měl i lambdasondy. Tys tam nechal?
-
Do novejch výfuku se vyrezaly díry a navarily závity na lambdy, takze lambdy jsou zapojeny, když je odpojim tak motor nepatrné změní chod, tak jsem usoudil ze jsou Ok, ale mam nachystany nový od Boshe
len pre uistenie. Dufam, ze tam mas lamdy ake tam patria. tzn. titaniove. Lamdy ineho typu maju iny priebeh a nebudu spolupracovat s ECU.
Spominam to preto, lebo som sa stretol s tym, ze do auta niekto dal ine lamdy. (konkretne do mojho, ked som ho kupoval)
Spominam to preto, lebo som sa stretol s tym, ze do auta niekto dal ine lamdy. (konkretne do mojho, ked som ho kupoval)
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- Mirko
- Kontaktovat uživatele:
Pokud na to nespěcháš, tak si udělám někdy druhý týden v srpnu čas a dojedu, uvidíme, zda se to dá pořešit na místě. Zatím raději nic zbytečně neměň, pokud nemáš "known good units" protože i nové součástky kolikrát nestojí ani za to poštovné.
-
Na ty lambdy se zeptám, a internetu jsem se dověděl pouze to ze jsou univerzální a pak nejaky slovo co neznám “planarni” ale nic o titaniu, zatím necham ty původní origa. http://www.nahradni-dily-auto.cz/lambda-sondy/
-
Miro, moc dekuju, udelam si čas kdykoli ti to bude pasovat, tady v okolí jsem obvolal par lidi co delaj Landrovery, ale nikdo nechce mít nic společného s benzinem. O tech dílech co popisuješ uz začínám vedet své, treba stepr motorek se mi podařil ulomit a to jsem ho dotahoval pouze rukou, samozrejme e to nebylo origo ale oem kvalita ale i tak... je to skoda.