Nevíte někdo, kde je zakopaný pes? Resp. co je to za chybovou hlášku?
Díky.
Moderátor: Miky_CZ
zata píše: 04 zář 2018 12:58 Našel jsem na webu něco ohledně toho kódu a nefunkce ECO. Prý může být problém v přídavné baterii (např. Exide EK151). Víte o tom něco? D4 má fakt dvě baterie? Kde je tedy ta druhá?![]()
A kde je? To mě zajímá, nechával jsem si druhou baterku dodělávatzata píše: 04 zář 2018 13:07 Aha, tak už vím kde je. No to čumím. Tak zítra nechám zkontrolovat a uvidím, zda-li na něco přijdu.
zata píše: 04 zář 2018 12:58 Našel jsem na webu něco ohledně toho kódu a nefunkce ECO. Prý může být problém v přídavné baterii (např. Exide EK151). Víte o tom něco? D4 má fakt dvě baterie? Kde je tedy ta druhá?![]()
MadTom píše: 05 zář 2018 12:28 A to napětí jsi změřil jak? Diagnostikou nebo voltmetrem přímo na svorkách baterie? Fyzikálně je jenom jedna možnost takto rychlé změny napětí na baterii - špatný kontakt. A to buďto na svorce, nebo někde po cestě, nebo třeba uvnitř baterie.
Nebo je baterie úplně KO, a těch 12V je napětí při jejím nabíjení, a nabíjí se jenom chvilku, protože ji to potom vypne, záleží na tom, jak je elektronika okolo chytrá.
Začal bych měřením přímo na baterce a kontrolou svorek, a potom případně baterku ven z auta a otestovat / dobít.