Hardyspojka
Hardyspojka
Hojte, co jsem si přivezl auto tak mi ten den umřela hadryspojka.. takže jsem ji vyměnil za novou a ted po 4tis km ji můžu měnit zase.. na silnici mi ted přijde jak auto se příčí do zatačky a vibruje.. není něco špatně? funguje viscospojka? popř jak to zjistím?
(O)Range Rover p38 2.5 TDS
kup svému dítěti Land Rover a už nikdy nebude mít peníze na drogy
Re: Hardyspojka
nemáš zařazenu nezinápravu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
D II Td5 manuál + 2'' Lift a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
D II Td5 automat a nějaký ty drobný úpravy
jinak byl tam ten nejvetší šunt.. ted jsem objednal už origo za 1200
tadydle se mezináprava neřadí, myslim, nebo sem nic takeho nenašel.. měl jsem za to že to má něco jako viscospojku místo mezinapravoveho diffu

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Možné jsou 2 důvody - byl to šunt, mě se to na D2 stalo taky, po 500km vypadala dost bídně, ale zase stála jenom 300Kč. Druhá možnost je zatuhlá ty viskospojka, co je tam místo mezinápravového diferenciálu, potom se to chová, jako auto bez diferenciálu, a ta hardyspojka je potom nejslabším článkem.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
právě tohle mě napadlo.. stává se to u p38? takybyla cca za 3 stovky.. tak jsem teď objednal origo tak snad nedopadne stejně.. 

- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Jestli umřela hardyna za tři kila až po 4000 km, tak bych řekl, že dobrý
Ikdyž teda dvaapůla není žádnej trhač asfaltu, furt je ta hardynajenom kus gumy a vpřípaě nejlevnější asi kus muzerný gumy.
Samozřejmě nenabádám k podceňování dalších závad (vibrující kardan, vůle na ložisku diffu apod...), ale velkou hlavu bych si z toho nedělal.

Samozřejmě nenabádám k podceňování dalších závad (vibrující kardan, vůle na ložisku diffu apod...), ale velkou hlavu bych si z toho nedělal.
Problem by som videl v tom "prizvednuti". U p38 je hardyna pri prevodovke a nie pri diferaku ako pri d1 a d2. Tym padomje prave ta chuderka stale zalomena. Kvalitnejdia vydrzi dlhsie, ale rozhodne ma skratenu zivotnost.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Viskospojku otestujes tak ze zdvihnes jedno predne koleso o pokusis sa nim potocit. Malo by to s odporom ist. Ak s nim nepretocis, tak je visko zatuhnuta.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
jojo, kdyz jsem ji tam montoval tak jsem si rikal jak dlouho to ta guma musi vydrzet kdyz je trochu zalomena, nojo, zase nekdo premyslel.. ono asi kdyz je auto na vzduchu a jezdi se přikrčenej k zemi tak nedostává tolik, ale když je na pružinách což drží jednu polohu a vcelku vysoko tak už se ohýbá.. někdo při výrobě přemýšlel
.. s tim kolem to vyzkouším, díky za radu