Odpojitelný stabilizátor

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Zpráva
Autor
MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

Re: Odpojitelný stabilizátor

#21 Příspěvek od MadTom » 25 led 2019 07:55

Zkoušel jsem dávat delší tyčky dozadu, a stejně jsem je utrhl. Ty z Jeepa jsou v pohodě, akorát dozadu už jsou trošku dlouhé, takže až na to dojde, tak je zkrátím. Použil jsem zhruba toto: https://www.ebay.co.uk/itm/Performance- ... 1665342199 - akorát jsem to tehdy kupoval v ČR. Dole na nápravě je to bez úprav, nahoře jsem z kusu silného jeklu vyříznul U, to jedním šroubem přišrouboval k vlastnímu stabilizátoru a druhým napříč skzr ten polybush na tyčce.
Mám to tak 5 let a je to v pohodě, když jsme tyčky kupoval, tak v ČR stály okolo 700Kč/ks.
Jenom doplním jednu opravu - na D2 ACE "odpojuje" stabilizátory jenom podle rychlosti, informaci o zařazené redukci nemá. V Austrálii občas řeší, jak ACE oblbnout, aby stabilizátory nechal odpojené déle, aby auto bylo při rychlé jízdě po jejich hrbatých cestách měkčí. Při vyšší rychlosti ACE stabilizátory postupně zamkne, a pokud vyhodnotí náklon auta a zároveň vyhodnotí, že auto nejede "po hrbatém", tak začne stabilizátory cíleně nakrucovat proti náklonu auta. V terénu resp. na hrbaté cestě to nedělá, a chová se jako pevné stabilizátory, předpokládá, že je to kvůli předvídatelnosti chování auta.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Odpovědět